Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Huisdieren » Honden
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Honden en krijg online een antwoord van de specialist in Honden

Zelf een vraag over Honden? Klik hier.
Meer vragen over Honden.
De huidige beheerder van de rubriek Honden:
Naam: Elizabeth Koper van Elten
Bedrijf: Hondentrimsalon
Reactiesnelheid: 10 uur
Waardering: 7.7 (van max. 10)
Meer informatie over Elizabeth Koper van Elten vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over HondenVragen over Honden via RSS. Klik hier.
RSS over Honden op jouw website?Vragen over Honden op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over HondenVragen over Honden via E-mail. Klik hier.

Bijten geadopteerde reu bij commando

[Gesteld op: 05-06-2009]

Toelichting:
Beste,

Ik heb een geadopteerde reu van 2jaar4maand,ChihuahuaXMaltezer,die afgestaan is wegens bijtprobleem. Ik wil hem echter nog een kans geven. Hij bijt wanneer hij niet luistert en ik het commando op strengere toon zeg,of als hij moet in de auto blijven als ik even de garagepoort moet toedoen etc. Hij bijt echt door,het bloedt.Hoe leer ik deze hond om te gaan met strenge bevelen? Ik heb het gevoel dat hij enkel luistert als het hem past. Bedankt!
Antwoord:

Allereerst excuses voor de veels te late reaktie. Helaas was ik door omstandigheden enige tijd niet in staat vragen te beantwoorden. Hierdoor is er een grote achterstand ontstaan, waardoor ik niet in staat ben om alle vragen van een passend advies te voorzien.

Daar deze vraag enige tijd geleden is gesteld, kan het natuurlijk zijn dat u inmiddels al elders een antwoord op de vraag heeft gekregen of dat het probleem inmiddels niet meer van toepassing is of dat u een antwoord niet meer op prijs stelt.

Nogmaals excuses voor de te late reaktie.

 Met vriendelijke groeten,

Katja Springintveld-Stolwijk

Diergezondheidsadviseuse/diertherapeute

PS: U heeft hier waarschijnlijk te maken met een dominant hondje. Alles mag, zolang het maar in "het straatje"  van de hond past. Hiervoor kunt u het beste hem (mede vanwege veiligheid) het beste de hond psychologisch degraderen. Dit wil zeggen dat u de roedelregels zeer strikt gaan toepassen. Het gezin gaat eerst zelf eten (al is het een biscuitje) voordat uw hond wat krijgt (ranghogere hebben eerste keus en de ranglagere krijgen de "restantjes"), u gaat ten alle tijde als eerst zelf door nauwe openingen, eventueel slaat u de deur voor zijn snuit dicht als hij als eerste wilt gaan) ( een ranglagere zal niet snel/nooit voor zijn rangleider door een nauwe opening gaan) U ontzegt hem de toegang tot voorkeursposities. Dwz niet (meer) op de bank/stoel/bed en het liefste ontzegt u hem de toegang tot de slaapkamer. (indien u een huis heeft met meerdere verdiepingen is het aan te raden om de toegang tot de benedenverdieping te beperken). Wanneer u dit strikt opvolgt zal uw hond zeer waarschijnlijk al snel het niet meer in zijn koppie halen om te gaan grommen/bijten. Wanneer hij dit wel doet, strikt in de ogen kijken, commando en verder negeren. Wanneer hij blijft grommen of wilt bijten, dan met waterpistooltje of blikje/flesje met knikkers/steentje in het gezicht spuiten of naast hem op de grond gooien, dan  commando en verder negeren. Zolang hij niet gewend is aan luide/krachtige commando's (en misschien is dit uiteindelijk niet noodzakelijk voor deze hond), dan de commando's op gewone spreektoon uitspreken

Een zeer waarschijnlijke aanrader voor u zijn de boeken: Slechte gewoontes van honden van Colin Tennant en/of Denken als een hond van John Fischer. Beide boeken zijn op hun eigen wijze zeer duidelijk in het aankaarten van gedragsproblemen en (nog belangrijker) wat er aan te doen valt.

Mocht bovenstaande niet afdoende werken kunt u uiteraard nog een gedragstherapeut inschakelen voor persoonlijke begeleiding hierbij. Eventueel kan er ook gekeken worden of bloesemtherapie als ondersteuning kan dienen bij de training, zodat de training vlotter kan verlopen of misschien zelfs wel dat juiste duwtje geeft. Voor meer informatie hierover kunt u mij bereiken op katja@canisfeles.nl. In ieder geval veel succes gewenst.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Honden:
Bewegingsprobleem Hond
Hondengedrag
Hondenopvoeding
Hondensporten
Hondentrimmen
Hondenvoeding
PuppiesGerelateerde vragen aan Bijten geadopteerde reu bij commando:

hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
opspringen en bijten?
      [Gesteld in Honden]
2010-03-26 12:33:49
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
Onze hond luistert buiten buiten niet
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-09-14 10:19:17
Gedrag van de calvalier king chales spandiel van 1
      [Gesteld in Hondengedrag]
2012-01-26 11:32:53

Gemiddelde score Honden: 7.7 (752x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+