Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

Kan je een foute samenstelling maken?

[Gesteld op: 05-06-2009]

Toelichting:
Hoi Liesbeth,
Als ik lees over de remedies heb ik wel een idee over wat me zou kunnen ondersteunen maar bestaat er ook zoiets als een foute samenstelling maken? Is het verstandig het zelf te doen of kan je het beter aan een professional overlaten?
Bedankt alvast
Antwoord:

Zelf remedies samenstellen kan prima, dat was ook de bedoeling van Dr. Bach, dat ieder zijn eigen doos met remedies had en ze in het dagelijks leven gewoon in het gezin in kon zetten. Ik heb het dan over een doos met de zogenaamde voorraadflesjes, waarvan je zélf je gebruikersflesjes kunt samenstellen óf de druppels puur nemen, naar gelang de voorkeur.

Een foute samenstelling is er niet, wel kan je blik naar jezelf toe “vertroebeld”zijn en soms heb je bepaalde dingen gewoon niet zo in de gaten, en ziet een ander dat helderder. Bij een “foute”samenstelling kan het hooguit zo zijn dat de werkzaamheid minder of nihil is, omdat het probleem waarvoor je die bepaalde remedies neemt eigenlijk niet aan de orde is.

De “professional” is er eigenlijk alléén maar om je te helpen de juiste remedies te kiezen; er is een bredere kennis van de remedies, maar vooral is er ook de blik van een buitenstaander die belangrijk kan zijn als je er zelf even niet uitkomt. De taak van een Bachbloesemconsulente (zoals opgeleid door de “officiële”opleiding in Nederland) is vooral ook het geven van voorlichting over het gebruik van de remedies, het bespreken van de voortgang en de aanpassing van ieder volgend flesje etc. Maar ook: het uitproberen van iets anders als het in eerste instantie niet lijkt aan te slaan, het samen met u bekijken wat er eventueel kan blokkeren, of de juiste dosering en wijze van inname, tijdstip van inname etc. gehanteerd worden en soms ook weer ziet de buitenwereld eerder dingen dan dat wij die zelf zien, van onszelf.


Waarom adviseer ik dan toch vaak om een kant en klaar gebruikersflesje te nemen als je nog niet echt bekend bent met de werking van de bloesemremedies?

Ik doe dat omdat mensen dan in eerste instantie niet alle benodigde voorraadflesjes aan hoeven te schaffen met alle kosten van dien. Ik doe dat ook, omdat er helaas ook weer kaf onder het koren zit en er bloesemremedies op de markt zijn waarbij alleen gekeken wordt naar de prijs en waarbij de productiewijze, de ethiek én de biologische grondstoffen niet aan de orde zijn gekomen. Als particulier weet je dat allemaal zo niet. Ook zijn er een aantal sites op internet waar tegen behoorlijk hoge prijzen kant en klaar remedies aangeboden worden tegen een flink aantal kwalen variërend van zwangerschapsproblemen tot en met bedplassen. Dit is volgens mij (maar ook volgens de principes zoals die in de literatuur van en over Bach te vinden zijn) niet een juiste manier van omgaan met de remedies; ieder mens is uniek en reageert anders op zaken. Ieder mengsel is per definitie uniek dus; ook al zijn er voor bepaalde zaken natuurlijk wél remedies die haast altijd voorgeschreven worden.

( In het kader van de wetgeving zijn deze sites overigens behoorlijk fout.....je mag niets claimen in relatie tot gezondheid !! Je mag dus niet stellen dat dat of dat produkt je van je eczeem afhelpt....tenzij dat inderdaad wetenschappelijkbewezen is en je dat kunt staven met onderzoeksrapporten etc. )

Kortom, dit is dus ook de tak van “voorlichting geven”, waarbij ik probeer, ondanks het feit dat ik uiteraard ook een commerciële praktijk heb, toch enigszins de objectiviteit te bewaren in mijn adviezen.

Niets let u om zélf aan de slag te gaan en, als u er door geboeid raakt, zelf eens een workshop te volgen en eens een boek hierover te lenen of kopen. En als u twijfelt kunt u altijd nog een kort emailconsult aanvragen, er zijn diverse therapeuten die daarmee werken, of de vraag hier gewoon op Gratis Adviseurs zetten, als het niet al te ingewikkeld en té privé wordt.

Het is een lang verhaal geworden, en ik hoop dat het duidelijk is.

Voor meer informatie gewoon even een commentaar plaatsen via de Reageren-link, of even de mail via mijn site gebruiken. Héél veel succes met de remedies!

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan Kan je een foute samenstelling maken?:

Hoe stimuleren wij het overdoen van groep 5?
      [Gesteld in Basisonderwijs]
2009-08-21 16:37:23
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Aankoop camera voor beginner
      [Gesteld in Amateur fotografie]
2012-04-02 19:05:39
hond plast & poept soms in de zetel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2013-08-22 10:27:02

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+