Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

VOF voortzetten na relatiebreuk?

[Gesteld op: 01-06-2009]

Toelichting:
Een kennis van mij heeft een relatie en hij heeft onder haar papieren een bedrijfje. Een VOF. Hij wil van haar af, want de relatie is zwaar waardeloos, maar hij wil het bedrijfje niet kwijt. Moet hij nu ongelukkig verder leven met haar om het bedrijf te behouden? Want de kans is groot dat zij hem het niet gunt als hij besluit te stoppen met de relatie.
Antwoord:

Het zou jammer zijn als het persoonlijke geluk afhankelijk zou moeten zijn van het zakelijk geluk. Het lijkt mij dan ook niet wenselijk dat de huidige situatie voortduurt. Het is mij niet duidelijk waarom de VOF onder haar naam staat, maar dat zal niet voor niets zijn. Een reden kan zijn dat er in het verleden iets is gebeurd, wat het registreren van het ondernemerschap nu blokkeert.

Als uw kennis dus niet meer wil dat zijn partner de onderneming op naam heeft staan, dan moet hij iemand anders daarvoor vinden. Daarnaast lees ik dat het gaat om een VOF, dus er moet nog een ander persoon zijn met wie zij de onderneming leidt. Deze persoon moet er mee accoord gaan dat de tenaamstelling wordt aangepast, en daarvoor moet ook een nieuw VOF-contract worden opgesteld. Met medewerking van deze derde persoon moet het mogelijk zijn dat er een constructie wordt gevonden die voor alle partijen bevredigend is.

 
Reactie vraagsteller:
Het gaat om een taxivergunning die zij in bezit heeft en waar hij onder rijdt. Hij heeft zelf een taxipas. Hij rijdt dus VOF onder haar papieren, wel onder zijn eigen naam. Ze zijn niet gehuwd en er is geen samenlevingscontract. Als hij bij haar weg gaat, kan zij hem zo het bedrijf ontnemen. Iets wat hij niet wil verliezen. Mijn inziens heeft zij profijt genoeg ondervonden van het feit dat hij een tijd onder haar vergunning is gaan rijden (inkomsten) en hij heeft zelf ten alle tijden alleen voor de kosten opgedraaid die met het bedrijf gemoeid gaan (zij niets). Zij wil die extra inkomsten nooit verliezen en ik weet zeker als hij opstapt dat zij hem niets meer zal gunnen. Dus of het in overeenstemming kan komen betwijfel ik ten zeerste. Heeft hij nog een mogelijkheid om toch nog op een of andere manier zijn bedrijf te behouden? Of kan zij het zomaar opzeggen en zijn VOF ontbinden? Ik heb er zelf ook geen verstand van. Er is geen derde persoon bij de VOF betrokken. Alleen zij (de vergunninghoudster) en hij als VOF.
 
Antwoord Beheerder:
Uit deze reactie begrijp ik dat ze samen een VOF hebben. Dat verandert de zaak. Hij heeft dan 2 mogelijkheden: of hij verbreekt de persoonlijke relatie, maar laat de zakelijke relatie voortduren, of hij verbreekt de persoonlijke en zakelijke relatie. In dat laatste geval betekent het dat hij de VOF moet opzeggen, en de onderneming moet worden beeindigd, of worden voortgezet door een van beiden, met een finanaciele afrekening met de partner. Wat hiervan de mogelijkheden zijn hangt af van de manier waarop het in het VOF-contract is beschreven. Omdat ik dat contract niet ken kan ik daar verder niets zinnigs over zeggen.
De stappen van het beeindigen van de VOF zijn: opzeggen bij de partner, uitschrijven bij de Kamer van Koophandel, opzeggen mede-aansprakelijkheid bij de bank, aflossen bankschuld, aflossen overige schuldeisers, en verrekenen tussen partners.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan VOF voortzetten na relatiebreuk?:

hypotheekvoor een huis met boerderij als onderpanc
      [Gesteld in Erfrecht]
2011-01-19 19:00:32
Aftrekbaarheid vrijwillige pensioenpremie
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2012-09-21 17:29:50
uitkopen vof partner
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-07-27 10:56:44
Onderneming staken en aangifte IB
      [Gesteld in Belastingen-Zuid Holland]
2010-03-11 11:08:33
Agrarische bedrijfsovername
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-09-19 15:32:19

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (897x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+