Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Borderline die vader word?

[Gesteld op: 31-05-2009]

Toelichting:
Mijn partner heef borderline met waanideeen en paranoide gedrag.Ik ben nu sinds 11 weken zwanger..Wat gaat er ongeveer in hem om en hoe ervaart hij zoiets ong? Want voor mij komt het over net alsof hij zich niet kan plaatsen in het gedoe dat hij vader word,en dat er in mij hormonen rond gaan.Alvast bedankt
Antwoord:

Uit uw vraagstelling begrijp ik dat er een goede diagnose gedaan is bij uw partner. Is daar dan bij gezegd dat het onverstandig is in deze relatie aan kinderen te beginnen? Veelal is dat onverstandig. En logischerwijze ook. Omdat de mate van erfelijkheid ook nog een vraag kan zijn namelijk voor kinderen.

Borderlinesyndroom is volgens deskundigen een ernstige stoornis (geestesstoornis). Een van de moeilijkste en ernstigste ook.

U bent dan als toekomstig moeder weloicht niet goed ingelicht door de ggz en de vraag dient u te stellen of u voldoende dan bent betrokken. In gesprekken en behandeling van partner in de ggz als daar tenminste sprake van is of was.

Het ligt eraan wanneer dat namelijk zo is dan dringen ze nu aan sinds 2000 op betrokkenheid van partner. Aangezien liegen, bedriegen, verdraaien, manipuleren allen kenmerk zijn vaak van die stoornis.

Ze leven "in vermeende gedachten"staat ergens ook. Dat is natuurlijk rekbaar zo'n uitdrukking. Je kunt ook zeggen dat als ze iets doen in een impuls, ze dan altijd gedekt zijn door die uitdrukking al. Zo werkt dat niet. Het ziiektebeeld is geen excuus voor het handelen en wandelen van een dergelijke individu.

Juist dat is namelijk het kenmerk ook'. "Misbruik en gebruik" etiket. Zodra er wat aan de orde is waar zij de verantwoording over dienen te nemen, vanwege HUN fouten vertikken ze dat. Daar trappen zelfs rechters nog in vaak.

Ook in familierecht.

Verstandig is in belang kind om kind nu al te laten erkennen, in verband met de kinderrechten van te verwachten kind. Dat kan ook al volgens wetgeving.

Op papier laten zetten. Bij gemeente kunt u vragen hoe dat gaat. Er dient dan akte erkenning te worden opgemaakt met uw toestemming als moeder.

En voor te worden getekend etcetera.

Wat weet u in realiteit van borderline? Velen denken namelijk door hetgeen ze horen of zien van een partner dat ze het weten. Omdat de verhalen heel aannemelijk kunnen zijn. Doch daarin vergissen mensen zich. Bij voorbaat is geen enkele verklaring van een borderliner te vertrouwen. Geen enkele dus.

Velen vragen dan is het kwestie van niet kunnen of niet willen snappen. Nou, deze mensen willen dus niet snappen. Willen vaak alleen als de ellende er is, door hen veroorzaakt wel degelijk met vaak behulp van verzwijgende bijvoorbeeld ouder(s) ook nog, dat zij geen verantwoording moeten afleggen over hetgeen zij hebben gedaan en gaan gewoonweg verdraaien en bedriegen.

Velen hebben al dubbel agenda's ook. Immers u hoort dan alleen het verhaal van de borderliner. Toneelspel is hen niet vreemd immers ook. Reusachtige talenten zijn er bij. Niet meer in meegaan in die dramatiek is dan het beste natuurlijk. Ze willen altijd HUN zin hebben. Koste wat het kost. Gaat niet en haat niet werken ook.

Dat zie je aan de meeste relaties. Gaan te gronde. Onterecht en onnodig als er kind is of zijn, omdat daarmede vele kinderen de klos zijn. En vervreemden van veelal de vaders als moeders borderliner zijn. Die manipuleren en zorgen voor vervreemding vaak, door onterechte zwartmakerij onder andere wat je in familierechtzaken tegenkomt letterlijk, met in gevallen valse verklaringen ook.

U vraagt wat er in hem omgaat. Dat is een vraag die men zo niet kan stellen.

Wil men "genezen"als dat al mogelijk is volgens een enkele deskundige, dan zal men toch in langdurige therapie moeten ook. En dat kan vaak. Alleen velen breken therapie af en zien ze weer terug na een tijd. Zorgmijders zijn het dan.

En dat schiet dus ook niet op. Gesprekje zo nu en dan schieten ze ook niks mee op. Nee dat vinden ze wel goed. Dan hoeven ze zich niet vast te pinnen.

Daarom BEN IK voor een verplichtiing in betrokkenheid behandeling en/of gesprekken in de ggz. Die jarenlang omstanders niet voorlichtte laat staan voor 2000.

Na particulier initiatief is men daar pas frequenter mee begonnen als ggz. En zeer zeker niet op eigen initiatief ook al doet men dat voorkomen.

De St. Labyrint in perspectief heeft adressen waar men terecht kan voor ondersteuning voor omstanders ook zoals u. En gezien het feit dat u met vragen zit deze vraag. HEEFT u al gevraagd en aangegeven aan de huisarts of verder waar u mee zit? Er zijn nu cursussen ook. En misschien levert dat meer op dan te gaan denken zelf, want aan op eieren lopen wat het gevolg is, heeft u niets.

En trek uw letterlijke grenzen.

Tot hier en niet verder zou ik zeggen.

Succes.

 
Reactie vraagsteller:
Ik ben inderdaad bekend met zijn problematiek,en hij is al in behandeling.Na een langdurige klinische behandeling goed te hebben afgerond zit hij daar nog bij toezicht.Tevens zitten we in therapie bij een vrouw die gespecialiseerd is in borderline en ons opdrachten geeft om aan te werken.Dat opzicht werkt wel,want de ruzies worden minder.Ik ben niet iemand die over mij heen laat lopen en of manipuleren en dat weet hij.Tuurlijk probeert hij het maar dan trek ik weer duidelijk mijn grens.Dat is iets wat me is meegegeven,dat mijn grenzen duidelijk voor hem zijn en blijven.Zijn behandelaars hebben niet het advies gegeven omtrent niet aan kinderen beginnen.Meer met hoe hij is,zou dat juist iets positiefs aan hem kunnen bijdragen,echter laat ik wel voorop stellen dat de zwangerschap niet gepland was.Maar nu het zo is,is hij er ook super blij mee en zie ik een kant die ik eerder niet zag en eerder niet bij betrokken was.En toch is het voor hem ook moeilijk merk ik.Ik weet niet wat ik kan verwachten als het kind er is.Ik weet niet hoe iemand met borderline als ouder kan zijn,en dat is het gene wat me het meeste zorgen baart.Vandaar dat ik naar u toe kwam met vragen.Want op dit moment is onze therapeut op vakantie en kunnen we pas 22 juni er terecht.Maar ondertussen zit ik met die vragen en zorgen.Toch bedankt voor uw antwoord.MvG
 
Antwoord Beheerder:
Duidelijk.
Maar uw vraag voor wat betreft het krijgen van kinderen, vind ik het bijzonder vreemd dat de ggz of anderszinds die therapeut het daar dan niet over heeft of heeft gehad. Inzake het krijgen van kinderen.
Zeker gezien de risico's ook al.
Niet voor niks tenslotte is men nu een aantal jaren ook in dat opzicht en op dat terrein geheel veranderd voor wat betreft meningen,
en voor 2000 was dat uiteraard allang bekend, doch in Nederland was er amper voorlichting. En nog beseffen of kennellijk weten mensen-omstanders niet wat de letterlike kenmerken zijn. Dat kan ook vaak niet omdat ze er niet 24 uur mee leven, c.q. denken dat bestaat niet, c.q. niet mee te maken hebben gehad. U zegt u weet niet hoe iemand met borderline als ouder kan zijn???"

Beste ik zou u willen wijzen op berichtgeving en zeg nu niet tja maar het kan ook goed gaan. In de overgrote meerderheid gaat het met kinderen niet goed.
Anders zaten we nu in Nederland niet met duizenden problemen op dat terrein.

Het stond al op bpdcentral.com bijvoorbeeld dat kinderen beschermd dienen te worden tegen gedrag, handel en wandel van borderliners.
En wat mij betreft krijgen ze helemaal geen gezag meer ook.

U zit met vragen zorgen, en tegelijkertijd mag ik tenminste aannemen weet u
anders zaten jullie niet in gesprekken en behandeling wat er aan de orde is toch.

Als men in de ggz u beter had ingelicht of gezegd wat de kenmerken zijn van borderliners, had u dan aan kinderen begonnen met die risico's?

Enfin. In ieder geval moet u en dient u ook nu te zorgen dat er gehandeld wordt in belang en welzijn van het kind of te verwachten kind.
En ja zeker uiteraard is er risico op schade.
Mits die diagnose goed is natuurlijk.

De vragen die u mij stelde, vraag ik me dan af ook, heeft u die dan niet gesteld aan de therapeut(en) die u heeft of heeft gehad in de ggz??

Vraag het en steld dezelfde vragen daar en dan neem ik aan als men u een eerlijk antwoord wenst te geven tenminste, dat u exact te horen krijgt wat
er het beste dient te gebeuren.
Voorts.
www.trimbos.nl
www.moeilijkemensen.nl
www.bpdcentral.com

Succes.


Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Borderline die vader word?:

vragen seksueel misbruik
      [Gesteld in Geestelijke Gezondheid]
2009-09-03 13:47:31
vader / partnerkeuze
      [Gesteld in Relaties]
2008-10-04 23:03:42
Wel of geen alimentatie eisen en hoe.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-22 22:06:06
fout in het testament door de notaris
      [Gesteld in Notaris-Zuid Holland]
2011-07-23 11:58:04
ww uitkering stopt per februari 2009
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2009-01-22 20:05:41

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+