Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

wordt hemisacralisatie onderschat?

[Gesteld op: 28-05-2009]

Toelichting:
Ik zoek me rot op het internet om info. over hemisacralisatie te verzamelen, hierbij kom ik vooral ontkenning van specialisten tegen dat het hier om een niet te genezen probleem gaat, dat wel degenlijk meerdere gevolgen met zich mee kan dragen.
Na mijn eerste bevalling is tijdens een knip dwars door de bekkenbodem geknipt, verv. te ver en strak gehecht. Een herstel operatie was nodig hierbij is een neurinoom iuit het litt. verw. Dit is allemaal het begin van een helehoop problemen die zich in de volgende jaren uiten. Mijn medice geschiedenis is inmiddels zo lang en bedraagd vanaf 1999 (eerste bevalling )tot en met hede al zo'n 20 operatie's waaronder een neuromodulator inplantaat. De modulator was in recht.bil geinplant. en de lead ging bij de S3 naar binnen. Vrij snel na het plaatsen van de modulator kreeg ik pijnklachten in mijn rechter heup en bil. Ik kon haast niet lopen van de pijn ik heb geprobeerd te revalideren en met fysiotr. mijn bil te decensibiliseren maar het ging van kwaad tot erger gev. van fysio. SI blokkade.
Ik heb manuele therapie gehad,ostheop. injecties van traumatoloog en omdat de modulator naar boven was gekropen en tegen het bekken duwde kreeg ik kleiner inplantaat maar de iritatie aan de heup was inm. al chron. Uit eindelijk is de modul. verw. 2 jaar geleden tot afgelopen winter had ik nog iedere dag tramadol nodig om de pijn in de hand te kunnen houden, wat me uiteindelijk een beetje op weg heeft geholpen zijn injecties van traumatoloog.
Inmiddels heb ik een kuil in mijn recht.heup heb nog steeds altijd pijn, nu ook L. en mijn knieen doen steeds vaker pijn als ook andere gewrichten(geen ontstekingen). Na al deze jaren en vele operaties is er afgelopen maandag eindelijk een arts (orthopaed) die zowiezo aan de hand van X-ray hemisacralisatie heeftvastgesteld aan linkerkant L5 Voor zover ik dit even in elkaar kon puzelen bedacht ik me dat de modulator rechts te inplanteren het slechtste is wat ze hadden kunnen doen.Rechts heeft waarschijnlijk altijd veel van links opgevangen en nu moest het andersom. De hemisacr. bevat ook artrose.

Ik kom beschrijvingen tegen die overeen komen met meerdere van mijn klachten incl. de blaas.
Deze zijn van patienten!

Met vriendelijke groet,
Anouk
Antwoord:
Beste Anouk,


Hartelijk dank voor uw vraag. Een hemisacralisatie is wanneer de onderste lendenwervel (L5) aan een kant denk dat het bij het heiligbeen hoort, en daar dan ook aan vergroeid is. Terwijl de andere kant vrolijk door het leven gaat als echte lendenwervel. Dit is een aangeboren variatie die redelijk vaak voor komt. Uiteraard is er dan minder mobiliteit tussen de onderste wervel (L5) en het heiligbeen, en zie je vaak dat de tussenwervelschijf op dat nivo minder ontwikkeld is. Maar mensen met een hemisacralisatie hebben niet meer of minder pijnklachten dan mensen die 5 normale lendenwervels hebben en een heiligbeen. Deze hemisacralisatie is ook al u hele leven aanwezig, want het is een geboorte variant. Dus waarom zou u dan op latere leeftijd er last van krijgen? U moet zich heel goed realiseren dat uw lichaam niet beter weet. Net zo min of dat het voor een lichaam uitmaakt of dat het blauwe of groene ogen heeft.

Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om uit uw beschrijving zonder uitgebreid lichamelijk onderzoek precies te beoordelen waar uw klachten vandaan komen. Maar ik ben er toch wel van overtuigd dat de hemisacralisatie niet de (mede)oorzaak is van de klachten. Ruim 10% van de bevolking heeft een afwijkende overgang van de lendenwervelkolom naar het bekken. Dus ook mensen die absoluut geen rugklachten hebben. Wanneer je rugklachten krijgt kom je dan soms per toeval een hemisacralisatie tegen. Maar omdat het gelijktijdig met de klachten voorkomt hoeft dit dus niet persé te betekenen dat dit ook de klachten verklaart!

U heeft natuurlijk veel klachten. En waarschijnlijk door de bevallingen en het inscheuren is er weefsel beschadigd. Helaas is dit een van de complicaties van een bevalling die niet 100% te voorkomen is. Aan elke bevalling zifter grote risico’s voor moeder en baby. Daarnaast heeft u dus ook complicaties gekregen en door de operaties zijn er toch dingen in het bekken veranderd en geïrriteerd geraakt. Dit zijn helaas (niet vaak voorkomende) complicaties. Het menselijk lichaam is een stuk ingewikkelder dan bijvoorbeeld een auto. Ieder mens is uniek, en reageert anders. Ook bij het vormen van littekenweefsel (de ene maakt strakkere littekens dan een ander) en herstel.

De kuil in uw bil/heup komt waarschijnlijk door denervatie van een van de zenuwen naar de bilspier. Waarschijnlijk door al de operaties en de pijnklachten functioneert uw bekken en onderrug niet meer optimaal. Hierdoor krijg je andere bewegingspatronen en ook andere krachten op de heupen, knieën en enkels waardoor je daar meer pijnklachten kan krijgen. En ook door irritatie van de zenuwen kan je uitstralende klachten krijgen. Dit wordt bij beenklachten ischias genoemd.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan wordt hemisacralisatie onderschat?:

pijn onderin de rug en linkerheup wat kan ik ermee
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-04-07 11:11:29
Welke bachbloesems zijn het meest geschikt?
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-10-09 21:39:16
toelichting:
      [Gesteld in Beroepskeuze]
2009-11-24 09:46:20
Kunnen ze mijn ww uitkering inhouden of inkorten?
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2010-05-10 12:07:31
Veel psychische problemen door klas en pestkop
      [Gesteld in Speciaal Onderwijs]
2014-06-10 00:07:45

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+