Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

welke kleurluxaflex/gordijnen moet ik nemen?

[Gesteld op: 27-05-2009]

Toelichting:
ik heb java groen en witte muren.en een blauwe hoekbank.licht eiken vloer.bvd
Antwoord:

Zonder beeld van uw kamer is dat een beetje lastig zo te beoordelen. Wit is natuurlijk altijd een prima kleur voor raambekleding, vooral als de muren een (duidelijke) kleur hebben. Zijn de raamkozijnen ook wit? En de muren een duidelijk licht groen? (javazachtgroen bijvoorbeeld) Dan houdt u de raampartij mooi wit, en steken die leuk af bij het zachtgroen van de muren. Houten jaloezieën doen het ook heel goed bij groen en wit en de licht eiken vloer. Zoek iets in de kleur van de vloer. Het voordeel van raambekleding in een neutrale tint is, dat u de accentkleur(en) in de kamer gemakkelijk kunt veranderen. Een muur is immers snel overgeschilderd, en accessoires zijn ook redelijk gemakkelijk te vervangen. Maar raambekleding is iets dat toch jaren mee moet.

Zijn de muren overwegend wit, dan kunt u er ook voor kiezen de ramen te accentueren met een kleur. Kies een groene kleurtoon die past bij het javagroen. Het mag dus donkerder of lichter zijn dan de muurkleur javagroen. Maar maak ze niet te donker, niet te zwaar als de kamer een luchtig en licht karakter heeft. U kunt in de gordijnen ook de kleur blauw van de bank terug laten komen. Een gordijn met een patroon met groen en een beetje blauw bijvoorbeeld. Blauwe gordijnen is ook een optie, maar het hangt er wel vanaf welke kleur blauw uw bank heeft. Heel donkerblauw bijvoorbeeld, zou ik niet zo snel kiezen naast lichte muren. Dan kan het contrast weer te groot worden en vallen de gordijnen te veel op. Maar dat hangt ook weer samen met de maat van de ramen. Een grote hoge raampartij, geeft een groot kleurvlak als de gordijnen ’s avonds gesloten zijn. En met de koele kleur blauw moet u in het Nederlandse klimaat, met vaak grauwe luchten (hoewel u daar met als die zon nu niet zo snel aan denkt) voorzichtig omspringen, vooral de donkere blauwen. Het kan in de wintermaanden snel te koel worden. 

Ik geef u tot slot nog een paar algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, meerdere nuances (licht en donker).

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (zoals rood, geel, oranje, maar ook warme paarstinten) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, veel paarse kleuren, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleurluxaflex/gordijnen moet ik nemen?:

risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
Status topsportrt
      [Gesteld in Sportrecht]
2010-04-26 15:37:55
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+