Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Samenleven met borderliner met alcoholverslaving

[Gesteld op: 27-05-2009]

Toelichting:
Ik ben momenteel bijna 6 maand zwanger van mijn vriend. Toen we de keuze gemaakt hebben om er toch voor te gaan ging het met hem alsmaar beter. Maar sindsdien is hij stijl bergaf gegaan. Hij drinkt elke dag, en elke avond sta ik er alleen voor met mijn stiefdochter en mijn zwangerschap. Ik had van hem de nodig steun verwacht, maar ik krijg die niet en ik betrap me erop dat ik hem meer en meer begin te verwijten. Hij is niet meer diezelfde persoon als een half jaar geleden.
Het positieve voor de moment zijn de weekends en de dagen dat ik thuis ben van mijn werk. Als ik thuis ben heeft hij geen zin in de drank. Alleen alle andere dagen wel. Ik begin stilaan ten einde raad te zijn. Elke keer ik mijn ongenoegen laat merken heb ik het gevoel dat het gewoon erger wordt. Ik ben zelf nu psychisch leeg aan het lopen en ik heb binnenkort een tweede kind om voor te zorgen, plus dat ik het gevoel heb dat mijn partner ook gewoon een bijkomend zorgenkind is.
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er zelf niet onderdoor ga? Waar kan ik desnoods help vinden? Ik voel mij helemaal geisoleerd nu...
Antwoord:

U betrapt zich erop dat u hem begint te verwijten. Ik neem aan dat u wist wat de man had zoals u zelf zegt borderlinesyndroom en die zijn dikwijls verslaafd aan zaken. Zijn er ook drugs in het spel bij u of uw partner wellicht? Dat maakt het ook niet simpeler. In eerste instantie moet u beiden denken aan belang van te verwachten kind. Dat houdt in dat u aangeeft in deze vraagstelling dat u hulpn nodig heeft. Beiden dus.

Kinderen of te verwachten kinderen dienen te worden beschermd tegen handel en wandel van borderliners, zo staat ook in prima adviezen overigens.

Hebt u al hulp gevraagd bij de ggz zelf en/of huisarts?  Daar zou ik in eerste instantie -uw probleem- voorleggen ook. Kennellijk anders vraagt u dit niet heeft u het er met partner nog niet helemaal over gehad, en dat is niet goed uiteraard als dat het geval is.

Immers u beiden verwacht een kind als u begrijpt wat ik bedoel.

Voor de rest heeft u het over uw stiefdochter. Waar is de moeder van die stiefdochter dan en hoe oud is de stiefdochter. Ik neem even aan dat de stiefdochter dit allemaal ook niet zo plezierig vindt deze situatie.

Met andere woorden voor de stiefdochter en in haar belang zou ik als daar sprake van is tenminste zeker ook kontakt met de eigen moeder opnemen. Immers dat is dan de vader van het kind ook.  Heeft uw vriend het gezag over het kind dan?

Of is de moeder zonder gezag de eigen moeder?

U weet dat er veel wordt gedaan en is veranderd ook op dit terrein om kinderen te kunnen helpen en /of te beschermen tegen schade inmiddels.

Als U VINDT voor uzelf dat in die situatie iets moet veranderen dient u geheel nuchter te denken aan de belangen van het kind in eerste instantie.

En dat houdt in het welzijn van kind. En kinderrechten op ook beide eigen ouders in eerste instantie.

Tot zover even. Zoek hulp, via huisarts en tracht daarnaartoe te gaan beiden als toekomstig ouders van een kind, en voor wat betreft uw stiefkind neem kontakt op als dat nodig is met Jeugdzorg, en gezien uw vragen is dat nodig.

---U begint met het feit dat uw relatie borderliner is. Betekent dat hij in behandeling is neem ik dan maar aan bij de ggz ook of is geweest?

Dan in dat geval zult u uiteraard eerstens kontakt op kunnen nemen met zijn behandelaar bij die ggz-instelling. Wellicht zeer verstandig. U dient uiteraard betrokken te worden in

gesprekken en/of behandeling waar ook nu wordt op aangedrongen. Zie Trimbos.nl bijvoorbeeld.

Aangezien borderliners nogal eens andere zaken vertellen tegen een therapeut dan de realiteit c.q. zaken verdraaien c.q. als kenmerk al manipuleren ook bijvoorbeeld.

succes.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Samenleven met borderliner met alcoholverslaving:

hallo hoe kan ik goed om gaan met mijn vriendin
      [Gesteld in Borderline]
2009-12-27 13:34:42
Hoe moeilijk is het om te leven met een borderline
      [Gesteld in Borderline]
2009-05-01 21:28:15
Hoe kom ik van mijn borderline buurvrouw af?
      [Gesteld in Borderline]
2009-09-23 21:24:23
Vriendin ontkent borderline. Ik heb het ipv zij.
      [Gesteld in Borderline]
2009-10-24 14:43:41
hoe kom ik af van angst voor borderliners?
      [Gesteld in Borderline]
2009-06-03 04:01:28

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+