Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Tuin
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Tuin en krijg online een antwoord van de specialist in Tuin

Zelf een vraag over Tuin? Klik hier.
Meer vragen over Tuin.
De huidige beheerder van de rubriek Tuin:
Naam: Mona Wiarda
Bedrijf: Adviesburo m wiarda
Reactiesnelheid: 42 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Mona Wiarda vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over TuinVragen over Tuin via RSS. Klik hier.
RSS over Tuin op jouw website?Vragen over Tuin op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over TuinVragen over Tuin via E-mail. Klik hier.

Kleur terras, grind

[Gesteld op: 27-05-2009]

Toelichting:
Wij zijn druk bezig met de verbouwing/opknapbeurt van onze tuin. Ter informatie: de tuin is circa 9 meter breed en 8 meter diep. Op de achterste drie meter is een overdekte carport gemaakt. Rondom de tuin staat een muur met rode penanten en muurdelen, waartussen rechts en achteraan vlakken zijn gemetseld van baksteen (mangaan kleur). Aan de linkerkant komt op de plaats van de mangaanvlakken een houten (ivoorwitte - gebroken wit, ral 9001) schutting en een poort om de carport af te sluiten. De kleur ivoorwit is gekozen vanwege de aansluiting bij de boeiborden van het huis en de carport. Feitelijk komen er dus drie kleuren terug in de omheining - rood, mangaan en ivoorwit.
Voor de tuin zelf zijn we van plan een opsplitsing te maken in twee delen: het gedeelte onder de carport (circa 22 m2) en een gedeelte direct grenzend aan het huis (circa 50 m2). Als afscheiding tussen beide komt een trap, daar wij een hoogteverschil van een 25 cm over de gehele lengte van de tuin dienen te overbruggen.
Onder de carport willen wij een donkere kleur grind leggen i.v.m. mogelijke olielekkages van/door de auto, dan vallen vlekken minder op.
Voor het terras twijfelen wij tussen een donkere en een lichte kleur. Vanwege de omheining en het idee ingesloten te zitten, neig ik naar een lichte kleur, terwijl mijn vriendin juist een donkere kleur voorstelt. Ik denk dat een lichte kleur veel ruimtelijker en fleuriger werkt, terwijl mijn vriendin wil aansluiten bij de vlakken van mangaansteen (maar we zijn wel bang dat het gaat vloeken). Daarnaast neigen wij beide naar een klinker in waalformaat en dan in een visraatverband gelegd.
De trap tussen carport en terras willen wij van een kleur maken die aansluit bij eventueel benodigde borders die wij aan weerszijde van het terras willen realiseren.
Mijn vragen:
1. Welke kleur grind zouden jullie gebruiken?
2. Welke kleur klinker?
3. Welke kleur trap en (evt.) border?

Bedankt voor de hulp!
Antwoord:
Een donkerder tint verharding achterin de tuin zal de tuin dieper doen lijken. Een lichte kleur komt op je af, en dat zou bij deze tuin, die niet zo diep is, nog sterker het geval zijn. U kunt kiezen uit een egale tint split, of een gemeleerde soort, zoals Rosato van Michel Oprey (www.micheloprey.com) waarin de door u genoemde tinten alledrie terugkomen. Op de site vindt u veel soorten grind en split, die bij dit bedrijf doorgaans door de lokale zand- en grindhandel verkocht (of besteld kunnen) worden. Voor het terras rond het huis zou mijn voorkeur niet uitgaan naar waalformaat klinkers, in verband met de vaak toch wat ongelijke ligging en de onkruidgroei tussen de voegen. Qua kleur zou ik de verharding niet al te licht kiezen. Erg lichte tinten vallen, zoals al eerder gezegd, erg op. Betontegelverharding in mooie gele en bruine tinten is te vinden in de serie Granilux van Holcim (www.holcimgardencollection.com). In de tegels zit natuursteensplit verwerkt dat er voor zorgt dat de tegels een natuurlijke uitstraling hebben, en jarenlang mooi op kleur blijven. Eventueel kunt u hier het zitgedeelte mee verharden, en de overige verharding rond het huis en de trap uitvoeren in gebakken klinkers in een bijpassende tint. De klinkers van Wienerberger zijn prachtig van kleur, en voor een deel zowel als straatklinker en als metselklinker verkrijgbaar. Wellicht zijn ze ook al gebruikt voor de bouw van de muurtjes (www.wienerberger.nl).
Beantwoord door:
Mona Wiarda
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Tuin:
Biologisch Tuinieren
Bloemschikken
Bonsai
Fruitteelt
Groenten
Ontwerp, Aanleg & Onderhoud
Planten
Terrasverwarming
Tuinproducten
Vijvers
Volkstuinen


Gerelateerde vragen aan Kleur terras, grind:

Aangelegd dakterras niet in splitsingsakte
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2014-09-04 16:04:29
Moet ik het dakterras delen?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-06-18 00:54:59
Heb ik teveel huur betaald + ..
      [Gesteld in Juridisch]
2010-05-05 21:47:27
Aanbrengen nieuwe grindlaag
      [Gesteld in Jeu de Boules]
2011-05-29 23:08:45
wat zijn de rechten mbt dakterras
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2011-07-06 13:03:45

Gemiddelde score Tuin: 8.5 (927x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+