Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zuid Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

werpt het vruchten af?

[Gesteld op: 26-05-2009]

Toelichting:
mijn ex heeft vorig jaar september aangifte tegen mij gedaan wegens fraude,hij beschuldigde mij ervan na beeindiging van onze relatie dat ik op zijn naam met zijn sofinr en handtekening, diversen toeslagen heb aangevraagt,waaronder huurtoeslag zorgtoeslag en kinderkorting,terwijl na onze breuk ging hij bij zijn moeder tijdelijk inwonen,en hij bleef de toeslagen ontvangen, en betaalde nooit iets aan mij terwijl ik en de kinderen in de woning bleven wonen, ik heb met me advocaat ervoor gezorgt dat hij uitgeschreven is bij de gemeente(heeft ook nog 9 maanden geduurd)(hij wou zichzelf niet uitschrijven)vervolgens kon ik een wwb uitkering krijgen en me eigen toeslagen vanaf 2007 zelf aangevraagt, inmiddels verhuisd en nu dit na 2 jaar,naar de politie een verhoor afgelegt, en positief nieuws de zaak wordt verder niets meegedaan, maar ik heb nu zoiets van hij klaagt mij aan voor dit en nu is bij mij het vuurtje aangewakkerd,hij heeft mij door zoveel ellende laten gaan doordat hij zijn eigen toen niet wou uitschrijven bij de gemeente,ik heb toen bijna op straat gestaan met 2 kinderen,en hij stak alle toeslagen in zijn zak en ook nog diversen achterstanden gekregen,doordat hij de toeslagen niet aan mij betaalde,en daar bij zou hij eigenlijk tot die tijd ook nog moeten meebetalen aan de huur omdat hij nog 9 maanden heeft ingeschreven gestaan,en ik wil ook iets doen tegen het feit dat hij mij heeft aangeklaagt over dat hij mij beschuldigt wegens fraude,ik pik dit niet ,ik wil graag weten of ik sterk sta? ik heb eventueel van een hoop dingen bewijs,van het moeilijke verloop van het uitschrijven van mijn ex bij de gemeente,en bewijs dat hij in 2006 nooit iets naar mij heeft gestort,ik wil graag weten of het de moeite waard is om hier aan te beginnen?
alvast bedankt!
Antwoord:

Geachte mevrouw,

Een heel verhaal en vooral heel vervelend. Nu moet ik voordat ik begin u in overweging geven om in deze zaak geen negatieve energie te steken en aan uw eigen leven te bouwen. Er dus boven staan. Maar dat is geen juridisch advies en misschien gaat het me ook niks aan. Ik wil het altijd wel in overweging geven.

Als u er "iets aan wilt doen" ga ik er maar vanuit dat u bedoelt in civielrechtelijke zin en niet in strafrechtelijke zin. Strafrechtelijk wil zeggen dat u aangifte gaat doen van een strafbaarfeit. Wellicht eveneens voor fraude, als hij bewust onterecht uitkeringen e.d. heeft gekregen. Maar dan blijft het altijd aan het openbaar Ministerie om wel of niet te vervolgen.
En daarbij, u wordt er in principe niet wijzer van.

Als u het civielrechtelijk wilt bekijken zijn er meer mogelijkheden. Het gaat er om dat hij gelden heeft ontvangen die eigenlijk u toekomen.Als u dat kunt onderbouwen en bewijzen heeft u een sterke zaak en kunt u dat van uw ex-vorderen.

Dan komt bij mij de vraag op of de scheiding en dus de alimentatie (voor u en/of uw kind)? Is daarbij iets afgesproken? en op papier gezet? Als hij daarin nalatig blijft heeft u wederom een mogelijkheid.

Daarnaast, als hij door zijn handelen u schade heeft toegebracht (ook immateriele schade is schade) zou u dat kunnen verhalen. Op zich een lastigere zaak, maar mogelijk.

Al met al, zijn er diverse mogelijkheden maar de vraag blijft of dat wilt en of u uw stelling kunt onderbouwen (bewijzen).

Succes.

Met vriendelijke groet,
mr. V.H.M. Voorn
(Legal Account)

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan werpt het vruchten af?:

Rechten op opgesteld ontwerp
      [Gesteld in Auteursrecht]
2009-01-06 12:51:41
Hoe kan ik vruchten aan mijn moerbei voorkomen?
      [Gesteld in Bomen]
2009-08-09 21:27:55
vruchtgebruik over de erfdelen van de kinderen.
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-01 22:33:19
verstopping
      [Gesteld in Aandoeningen & Ziekten]
2007-01-20 13:09:10
Ik wordt steeds zwaarder, hoe komt dit?
      [Gesteld in Afvallen]
2007-07-06 23:34:21

Gemiddelde score Rechtshulp-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+