Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Mannen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mannen en krijg online een antwoord van de specialist in Mannen

Zelf een vraag over Mannen? Klik hier.
Meer vragen over Mannen.
De huidige beheerder van de rubriek Mannen:
Naam: DHR. van Baal
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 88 uur
Waardering: 1.4 (van max. 10)
Meer informatie over DHR. van Baal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MannenVragen over Mannen via RSS. Klik hier.
RSS over Mannen op jouw website?Vragen over Mannen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MannenVragen over Mannen via E-mail. Klik hier.

Heeft mijn vriend bindingsangst?

[Gesteld op: 25-05-2009]

Toelichting:
Ik heb nu 9 maanden een relatie: hij is 38, ik 29. Hij heeft nog geen echt serieuze relaties gehad ( nooit langer dan een jaar, en nog nooit samengewoond etc). Toen we elkaar leerden kennen (via een datingsite) voelden we directe herkenning. Hij praatte over de slechte band met zijn vader, die heel dominant en drukkend op het gezin werkte (heel katholiek, preuts, principeel...). Hij zei dat hij vanaf zijn vroege puberteit ijskoud was geworden, dat hij iedereen van zich afduwde, nooit iemand dichtbij liet komen. Hij is ook vroeg naar een internaat gegaan in Gent, en kwam dan in het weekend naar huis maar had daar geen vriendjes. Ook later ontwikkelde hij traag: hij heeft nooit echt gemasturbeerd of geexprimenteerd met meisjes. Hij is pas op zijn 25 ontmaagd. Hij vertelde ook dat hij vaak bij zijn vriendinnetjes al van t begin voelde dat het eigenlijk niet kon blijven duren, 'er klopte iets niet', er trad altijd twijfel op, een 'klik' waardoor hij onherroepelijk verwijdering voelde en dan de relaties verbrak.Bij ons liet al op de eerste date verstaan dat hij slank zijn heel belangrijk vindt. Nu had ik een normaal lichaamstype -en gewicht (1.75m bij 68kg). hij bleef maar herhalen hoe goed hij zich bij me voelde, dat hij dat nog nooit met andere meisjes had gehad, dat hij ook merkte dat hij voor 't eerst zijn ideaalbeeld (rank en slank) niet belangrijk vond. Hij vond het vooral heel geruststellend dat ik zo stabiel ben, ik maak niet gauw ruzie, ik durf te communiceren maar problematiseer niet. Een aantal weken in de relatie begon het op te vallen dat er seksueel wat haperde: hij (net zoals zijn vader en broer) ejaculatio praecox heeft,dat het hem ook vaak moeite kost om zich dus op dat vlak aan meisjes te binden omdat het toch altijd wat moeilijk te beheersen valt (binnen de 2 minuten na penetratie...). Ik vind het vooral belanbgrijk dat we samen een leuke manier van seks ontdekken dus vind het niet zo erg. Maar hij poneerde dan ook iets later wel dat hij schrik kreeg dat hij misschien toch mer belang hechtte aan mijn uiterlijk. Ik ben toen 7kg afgevallen, je wil uiteindelijk toch mooi zijn voor je vriend... Het gaat nu seksueel beter, hij laat iets meer passie toe, en we genieten zoveel van elkaar. Hij zegt dat hij me mist als ik er niet ben, en dat normaal nooit heeft. dat hij rust vindt in de harmonie tussen ons. Dit weekend was alles geweldig, ik zat op een roze wolk, en dan komt hij plots:twijfel, wil hij dit wel? zijn dit tekenen van bindingsangst?
Antwoord:

Geachte lezer,

Ik ben sinds 9 juni 2009 beheerder van deze rubriek, vandaar dat je  nu pas een reactie krijgt.

Dank voor je openhartigheid in de eerste plaats. Het is toch best wat om dit allemaal op internet te vertellen. Het gevoel dat ik krijg bij wat je hier opnoemt, is dat er een enorme onzekerheid bij je vriend is ontstaan rondom het onderwerp sexualiteit en wellicht ook het begrip Liefde. Dit kan vele oorzaken hebben en je noemt er waarschijnlijk al een aantal, die ervoor kunnen hebben gezorgd dat hij ontzettend aan zichzelf is gaan twijfelen als jongen en man. Er kan een nauw verband liggen tussen zijn ervaring (hoeveel en of hij wel geliefd was?), en daarmee zijn twijfel over hoe hij anderen moet liefhebben en wellicht of hij dat wel kan, en anderzijds de enorme behoefte voelen naar genegenheid – ook op sexueel vlak. Onbewuste angst voor confrontatie met de nare en pijnlijke herinneringen die voor hem gekoppeld zijn aan sexualiteit of relaties, kunnen leiden tot het vermijden ervan, of juist ervoor zorgen dat hij te snel klaar komt. Dit zijn eigenlijk allemaal gevoelens die een weg naar buiten zoeken en die nooit de gelegenheid hebben gekregen van je vriend om naar buiten te mogen komen. Wat begrijpelijk is omdat het waarschijnlijk te pijnlijk was. Natuurlijk is het prima op te lossen, maar het vereist dat je vriend zelf aan de slag wil om het op te lossen. Dat hij feitelijk soms de oplossing van het probleem bij jou legt kan wellicht tijdelijk iets oplossen, maar zeker niet structureel. Blijf echter wel opletten dat je niet zijn problemen gaat oplossen. Faciliteren en begeleiden zover je kan is al een prachtige uiting van liefde, maar iemand moet zelf zijn eigen problemen oplossen. Sterker nog: het is de enige manier. Ik denk dat het belangrijk is dat je vriend hulp zoekt om dit aan te pakken, puur voor zijn eigen geluk en jullie gezamenlijke geluk, voor rust in zijn geest en lijf en hele fijne sex met jou. Uiteraard kan ik daarbij helpen, via 1:1 gesprekken, of via email of chat, maar dat is natuurlijk aan hem en valt buiten het gratis advies. Er zijn diverse goede therapeuten en ook psychologen, maar in mijn beleving draait het hier om bewustworden en kunnen omgaan met oude emoties en angsten en het loslaten ervan. Het label Bindingsangst is vrij algemeen en zorgt niet voor de oplossing van het probleem. Mocht je meer willen weten dan hoor ik het wel.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Mannen:
ProstaatkankerUrologie


Gerelateerde vragen aan Heeft mijn vriend bindingsangst?:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
Heeft mijn vriend bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-21 02:03:15

Gemiddelde score Mannen: 1.9 (57x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+