Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

Pijn in onderrug en tinteling linkerbovenbeen

[Gesteld op: 25-05-2009]

Toelichting:
ik begon met lichte pijn in onderrug(linksonder)en later alsof mijn linkerbovenbeen (voorzijde)in tweeen gesneden werdt( pijnschaal 1 tot 10 was 9) Huisarts schreef morfine voor 2x daags 30mg en rust, ben zelf na fisio gegaan ,maar wordt niet echt beter.Pijn is nu minder maar slaperig,branderig gevoel in bovenbeen en lies blijft ,en stijve onderrug, Kan chiropractie hier in helpen
Antwoord:

Geachte heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor. In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met rugklachten met en zonder uitstralende klachten naar het been. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel goed op de behandelingen chiropractie. De klachten nemen drastisch af of verdwijnen helemaal.

 

Ik vermoed dat u last heeft van ischias. Het woord ischias is afgeleid van een van de grotere beenzenuwen; de nervus (zenuw) ischiadicus. Het is een zenuwbundel die ontstaat uit een samenvoeging van zenuwen vanuit het lage ruggebied. Vanuit de lage rug loopt de ischias zenuw door de bil verder naar de knieholte en vervolgens richting de voet.

In de lage rug en bilgebied is de ischias zenuw relatief het meest kwetsbaar om bekneld of geïrriteerd te raken. Een doffe pijn onder in de rug kan een signaal zijn voor het beginstadium van ischias. Bij sommige bewegingen kan die pijn scherp en stekend zijn. Als de aandoening verergert, breidt de pijn vaak uit naar de bilspier aan één zijde en soms naar beide zijden. Als ischias zich nog verder ontwikkelt, kan de pijn via het dijbeen en de knie zelfs naar het onderbeen uitstralen. De pijn is dan vaak voelbaar aan de achterkant van het been, maar kan ook aan de zij- of voorkant van het been optreden.

 

Waarschijnlijk ligt de oorzaak van uw ischias in het bekken. Het bekken is de basis waar de wervelkolom op rust. Het bestaat uit 3 botten; het heiligbeen en de twee bekkenbotten of darmbeenderen. Deze 3 bekkenbotten zijn aan de achterkant met elkaar verbonden door de sacro-iliacale gewrichten (SI gewrichten) en aan de voorkant met het schaambeen. Deze gewrichten zijn een veelvoorkomende bron van pijnklachten.

Het SI-gewricht kan geblokkeerd zijn waardoor het niet goed beweegt. Dit kan de onderliggende oorzaak zijn van een bekkenscheefstand zijn. Als gevolg hiervan kunnen zijwaartse krachten op de rest van de wervelkolom ontstaan. Dit kan weer leiden tot problemen in de onderrug, maar ook resulteren in klachten in de bovenrug en nek.

Pijn vanuit de SI-gewrichten kan lokale bilpijn geven, maar ook pijn ter hoogte van de broekriem, liespijn, pijn ter hoogte van het schaambeen of beenpijn.

De klachten worden vaak verergerd door opstaan vanuit zit, lang zitten of staan, bukken of tillen. Bewegen en m.n. wandelen/lopen en fietsen geeft meestal vermindering van de klachten.

 

Ik ben er van overtuigd dat chiropractie ook u kan helpen om van uw klachten af te komen.. Het lijkt me wel verstandig dat u een keer een afspraak maakt bij een erkende NCA chiropractor. Wanneer u bij een NCA chiropractor onder behandeling komt, moet u vaak voor het eerste consult een vragenlijst omtrent uw gezondheid invullen. Een aantal vragen kan wat afwijkend lijken, maar omdat de chiropractor de mens als geheel proberen te benaderen en niet als allerlei losse stukjes is het juist van belang dat u dit zo goed mogelijk invult.

Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden.

 

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult. De chiropractor kan u na het vraaggesprek en lichamelijk onderzoek aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht. De chiropractor behandelt de klacht altijd heel specifiek, daarbij kan gebruik gemaakt worden van hele subtiele manipulatieve technieken (niet te verwarren met het algemeen “kraken” van de fysio- of manueel-therapeut) maar daarnaast maakt de chiropractor ook gebruik van hele andere behandeltechnieken.

 

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Ik hoop dat ik uw vragen voldoende heb beantwoord. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

Chiropractor

www.kliniekatlas.nl

 

 

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan gerust contact op met een NCA chiropractor of de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

 
Reactie vraagsteller:
Hartelijk dank voor de snelle reaktie en antwoordt op mijn vraag.
Ik zal u advies opvolgen en een chiropractor zoeken die aangesloten is bij de instantie die u aanraad, ik woon te ver weg van u praktijk anders had ik bij u langsgekomen, want het antwoordt wat u geeft is al veel duidelijker als 2 huisartsen en een fisiotherapeut waar ik geweest ben.
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan. Ik hoop (en verwacht) dat u goede resultaten zult hebben bij chiropractie. Op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl kunt u de adressen vinden van alle erkende en geregistreerde chiropractoren.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Pijn in onderrug en tinteling linkerbovenbeen:

Drukkende hoofdpijn/ tintelingen in de hand
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-01-31 21:04:14
behandeling voor versleten wervels
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-10-19 23:17:25
uitstalende pijn in been en arm door schoenen
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2009-10-22 12:41:58
ik heb artrose aan de facetgewrichten L4 en L5
      [Gesteld in Chiropractie]
2010-01-29 08:58:57
SI GEWRICHT Hartelijk dank voor uw respons.
      [Gesteld in Aandoeningen & Ziekten]
2010-02-28 05:54:43

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+