Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

informatieplicht therapeut borderliner ouder?

[Gesteld op: 25-05-2009]

Toelichting:
De moeder van mijn kinderen is jarenlang in behandeling geweest bij een therapeut in Noord-Nederland mevrouw Doroti B.Deze therapeut mevrouw Doroti B heeft mij als co-ouder nooit geinformeerd over het ziektebeeld van haar patient(zwaar borderliner,hetgeen ik toen niet wist!)) en dat terwijl mevrouw Doroti B wist dat mijn ex-vrouw de eerst verantwoordelijke was voor de dagelijkse opvoeding en verzorging van mijn destijds minderjarige kinderen.Recent zijn bij mijn kinderen, die nu volwassen zijn, de ernstige gevolgen geopenbaard van het mede opgevoed zijn door een zware borderline patient als ouder/moeder.Die stoornis was bij mij als co-ouder/vader niet bekend!Dat vernam ik recent van de behandelaars van mijn kinderen.
Als co-ouder en als vader vraag ik mij met deze recente wetenschap af of mevrouw Doroti B,destijds niet verplicht was om mij als vader/co-ouder te informeren over de ernstige gevolgen voor mijn destijds minderjarige kinderen(10 en 12 jaar)van het leven met een borderline moeder.
Ook wil ik graag weten welke stappen ik tegen mevrouw Doroti B kan nemen tegen dit wanbeleid van deze therapeut/kwakzalver?Wie weet hoeveel patienten ze nog in behandeling heeft en hoeveel schade mevrouw Doroti B nog toebrengt aan derden, door het niet melden van gevaarlijke situaties voor kinderen aan co-ouders en de officiele instanties.
Ik heb inmiddels uitgezocht dat mevrouw Doroti B een gezins-en relatietherapeut is. Bizar om dat te moeten vaststellen.
Graag uw deskundig antwoord.
Antwoord:

 

Mijn antwoorden staan ertussen. 

informatieplicht therapeut borderliner ouder?

==er bestaat nog geen informatieplicht tussen een therapeut en de rest helaas.

Ik doel ook op de meldplicht voor hulpverleners inzake melden kindermishandeling bijvoorbeeld. Wel een meldcode wilde Rouvoet doch geen meldplicht. 


De moeder van mijn kinderen is jarenlang in behandeling geweest bij een therapeut

==was deze therapeut werkzaam voor instelling, c.q. psychotherapeut of welke titel had deze of heeft deze. Een paar belangrijke vragen. 

 in Noord-Nederland mevrouw Doroti B.Deze therapeut mevrouw Doroti B heeft mij als co-ouder nooit geinformeerd over het ziektebeeld van haar patient(zwaar borderliner,hetgeen ik toen niet wist!))

==ik neem dan maar aan dat u niet betrokken werd of was bij gesprekken en/of behandeling? Of wilde uw ex-vrouw dat niet? Men baseert zich alweer helaas op het feit dat de persoon in behandeling met borderline een keuzevrijheid heeft nog steeds de eigen partners buiten te kunnen sluiten...en dat terwijl dat zelfs kenmerkend is voor een borderliner. 

en dat terwijl mevrouw Doroti B wist dat mijn ex-vrouw de eerst verantwoordelijke was voor de dagelijkse opvoeding en verzorging van mijn destijds minderjarige kinderen.

==Destijds minderjarig zegt u. Dus nu meerderjarig. Dan is er niemand van de ouders meer verantwoordelijk juridisch gezien snapt u? 

Recent zijn bij mijn kinderen, die nu volwassen zijn, de ernstige gevolgen geopenbaard van het mede opgevoed zijn door een zware borderline patient als ouder/moeder.

==U had toen co-ouderschap beschrijft u. Met andere woorden toen had u -mede gezag- over de kinderen. Ook een voornaam punt overigens omdat als iemand geen gezag heeft het nog veel moeilijker is in realiteit. 

Die stoornis was bij mij als co-ouder/vader niet bekend!Dat vernam ik recent van de behandelaars van mijn kinderen.

==U vernam dit nu pas van die behandelaren van uw kinderen zegt u?

Uiteraard veel te laat. Of is het zo dat die diagnose dan kortgeleden pas werd gesteld bij uw ex-vrouw?? 

Als co-ouder en als vader vraag ik mij met deze recente wetenschap af of mevrouw Doroti B,destijds niet verplicht was om mij als vader/co-ouder te informeren over de ernstige gevolgen

==Dat ligt bijvoorbeeld aan het feit of uw ex-vrouw dat heeft gewild of niet. Dan snapt u gelijk het probleem bij velen. Zo kunnen die mensen doorgaan met verschuilen ook.

 voor mijn destijds minderjarige kinderen(10 en 12 jaar)van het leven met een borderline moeder. Ook wil ik graag weten welke stappen ik tegen mevrouw Doroti B kan nemen tegen dit wanbeleid van deze therapeut/kwakzalver?

==U kunt wellicht eens informeren welke "klachtencommissie"er bestaat waar de dame werkt. En daar beklag indienen. C.q. als het een vrijgevestigd therapeut is, schrijven naar het Regionaal Tuchtcollege bijvoorbeeld met uw klacht. Desalniettemin zal dit niet een makkellijke weg worden. Ik ken het vandaar.

U heeft het hieronder over "niet melden van gevaarlijke situaties" dat houdt in dat u dus weet dat dit plaatsvindt en heeft gevonden?

En is er niemand die toen aan de bel heeft getrokken vraag ik me dan af?

Melding richting AMK bijvoorbeeld. De huisarts heeft die niks gezegd, of wist ie dat niet dat uw ex-vrouw borderliner is? 

Wie weet hoeveel patienten ze nog in behandeling heeft en hoeveel schade mevrouw Doroti B nog toebrengt aan derden, door het niet melden van gevaarlijke situaties voor kinderen aan co-ouders en de officiele instanties. Ik heb inmiddels uitgezocht dat mevrouw Doroti B een gezins-en relatietherapeut is. Bizar om dat te moeten vaststellen. Graag uw deskundig antwoord.

==Uw verhaal is heel herkenbaar in de zin van het feit dat omstanders de dupe zijn doordat de ggz of anderen omstanders niet betrekken in behandeling en/of gesprekken. Die klacht hoor ik ook veel. Van partners ook.

De andere klacht is de uitwisseling van gegevens (waar politiek nogal wat om te doen is zoals u wellicht weet ook) neem het EKD, elctr. kinddossier wat dat moet voorkomen immers,

dat instanties, politie enz. de ggz, van elkaar weten wat aan de orde is in realiteit,

doch het is nog niet verplicht, er bestaan wel vele besprekingen en afspraken tussen instanties inmiddels hoe ze de intentie hebben ermee om te gaan voortaan.

Met andere woorden. Ik begrijp uw vragen. U zoudt die therapeut aan willen pakken juridisch, wat wellicht (nog) kan.

Let ook eventueel op een verjaringstermijn in zulke zaken!

en

misschien heeft u er iets aan.

www.bpdcentral.com

Mi jn mening is overigens, let wel mening, dat mensen met ernst. borderline niet langer gezag zouden mogen krijgen zondermeer over kind of kinderen. Immers deskundigen zeggen zelf dat het een van de ernstigste geestesstoornissen zou betreffen. Dat betekent dat in BW staat dat ze in principe geen gezag zouden mogen kunnen krijgen per defenitie of per automatisme bij geboorte.

Doch vaak is het zo dat na ernstige zaken pas doordringt helaas, dat veel eerder aan de bel had moeten worden getrokken.

Langzamerhand dringt dit nu door.

Veel succes. En mocht u verdere vragen hebben kunt u ze stellen.

 

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan informatieplicht therapeut borderliner ouder?:

Leeftijd dat kind zelf mag bepalen waar hij woont
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2009-02-14 12:35:16
niet erkent, geen alimentatie?
      [Gesteld in Persoonsrecht en familierecht]
2010-10-14 16:02:38
ouderlijk gezag
      [Gesteld in Advocaten-Zuid Holland]
2011-02-02 23:56:02
Verhuizen met moeder naar duitsland na scheiding.
      [Gesteld in Kinderpsychologie]
2011-02-03 14:20:09
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+