Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Re´ncarnatietherapie » Vorige Levens
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vorige Levens en krijg online een antwoord van de specialist in Vorige Levens

Zelf een vraag over Vorige Levens? Klik hier.
Meer vragen over Vorige Levens.
De huidige beheerder van de rubriek Vorige Levens:
Naam: Marianne Notschaele-den Boer
Bedrijf: Rha publishing - rha reincarnatietherapie
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Marianne Notschaele-den Boer vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via RSS. Klik hier.
RSS over Vorige Levens op jouw website?Vragen over Vorige Levens op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vorige LevensVragen over Vorige Levens via E-mail. Klik hier.

Is mijn gevoel juist?

[Gesteld op: 22-05-2009]

Toelichting:
Ik heb in dit leven onverklaarbare angst voor slangen. En niet een beetje, nee ik kan er niet eens naar kijken. Het roept een vreselijk afgrijzen in me op, ik voel me fysiek niet goed worden dan. Met geen enkel ander dier heb ik dit heftige gevoel. Ik voel me echt wegtrekken als ik ermee geconfronteerd word.
Verder heb ik van nature veel gevoel voor buikdansen en als ik die muziek hoor, wordt ik helemaal uitzinnig, ook bij indiase muziek. Ik ben dol op alles wat met India te maken heeft, en mijn grootste wens is om er nog eens naartoe te gaan. Ik kan me helemaal tot in detail voorstellen hoe dat is, en hoe het er ruikt en hoe enorm de indrukken zijn die je er op doet. Ook met Marokko heb ik dit. De arabische cultuur trekt me enorm, ik heb mijn hele leven al iets met marokkaanse mensen. Als kind van 5 had ik marokkaanse vriendinnetjes en kleurde ik mijn handjes oranje met stift omdat ik ook henna wilde hebben. In mijn werk later, was ik altijd degene naar wie de arabische mensen trokken. Ook prive had ik conactmet marokkaanse buren. Ik houd van marokkaans eten en muntthee en ik spreek goed frans, heb er gevoel voor. Ik gedij erg bij warmte, helder weer en zon. Het nederlandse klimaat doet mij totaal geen goed, ik voel me hier vaak neerslachtig, behalve als de zon schijnt, dan leef ik helemaal op. Ik droom vaak over typisch arabische vormen (de bogen van de ramen en deuren). Verder voelde ik al als kind een enorme blijdschap dat ik een meisje was, het vrouwzijn voelt zo goed, het past echt bij mij. Ik mis het dat ik nooit met alleen vrouwen onder elkaar kan zijn. Ik wist ook al heel jong dat ik kinderen wilde/moest krijgen. Die heb ik inmiddels ook.
Ik kook heel erg graag en ik kan van nature heel goed overweg met naald en draad, ik heb nooit les gehad. Mijn overgrootopa schijnt kleermaker geweest te zijn. Daar ligt ook mijn passie. Kleding maken, kleuren combineren, stoffen verven, breien. Al van jongs af aan heb ik mijn haar lang. Ik wilde het nooit kort knippen. Ik draag het zoals zoveel vrouwen in India en Marokko het dragen; in een lage knot in de nek, soms los (meestal thuis). Qua kleding heb ik een sterke voorkeur voor lange jurken en rokken hetgeen in Nederland niet altijd even praktisch is (op de fiets) en dus draag ik ook wel vaak een broek, maar altijd met iets langs erop. Anders voel ik me bloot. Ik heb niets te verbergen, maar toch voelt het niet lekker met een kort truitje.
Ik hoop dat jullie iets kunnen met deze woorden.

Liefs
Judith
Antwoord:

Hallo Judith,

allereerst: wat moet je een heerlijk (vorig) leven hebben gehad dat zich afspeelde in Marokko/Tunesie, noord-Afrika. Het geluk spat er ahw vanaf. Het leven in India was ook heel prettig, maar dat leven uit Noord-Afrika is recenter en minder 'ver weg' qua tijd dan dat in India. Heerlijk, dat je zoveel (op onbewust niveau) fijne herinneringen hebt overgehouden aan zo'n leven. Dit werkt precies door op de zaken die je beschrijft (voorliefde voor temperatuur, koken, vrouwengroepen, handen willen kleuren, Frans willen spreken). Geweldig, om te lezen. In beide levens ben je vast vrouw geweest, maar belangrijker: het waren prachtige, gelukkige levens, herinneringen die je nu blij maken ;)

Wat betreft de slangen... symbolisch houdt het je bij de les in dit leven. Nl.: draaf niet te ver door in blije zaken, soms zitten er zogenaamde addertjes onder het gras.

Gezien je lichamelijke gewaarwordingen die je hebt, als je slangen ziet, is het zeer wel mogelijk dat je overleden bent aan de gevolgen van een slangenbeet. 'Het wegtrekken'.... (je ziel verlaat je lichaam na een giftige reaktie), het 'fysiek niet goedvoelen' (eerste misselijkheid nadat het gift zich in je lijf verspreidde). Ik denk dat je een beet hebt gehad waardoor je een tijd op de grond hebt gelegen, niet hebt kunnen lopen voordat het gif zich helemaal in je lichaam verspreidde en uiteindelijk je dood betekende. Daarom geef je ook aan in je vraag dat 'buikdansen'(bewegen op je benen) je gelukkig maakt, komt nl. overeen met controle houden over je benen (in een warme omgeving).

Het slangen-leven speelde zich af in de contreien van India, iets meer links van India (ik weet even geografisch niet precies wat daar ligt, zo zonder atlas).

Het leven daarna kwam je weer in India terecht (lage kaste, maar wel gelukkig). Ik denk dat je in het slangenleven een jongen was, die niet ouder is geworden dan een jaar of 11-12.

Het voorgaande leven in Marokko/Tunesie/Noord-Afrika plaats is zo rond 1800-1850 en de twee levens in India zo rond 400-600. Let wel, dit is 'ongeveer'.

Tot zover! Groetjes, Marianne

 

PS misschien is het verhaal van 'de bedelaar' op mijn website leuk om te lezen ;)

 
Reactie vraagsteller:
Hallo Marianne,
Wat een uitgebreide en mooie reactie op mijn verhaal! Het blijft natuurlijk gissen of het allemaal echt zo geweest is, maar mijn gevoel in deze egt dat je toch aardig dicht bij de waarheid zit. Mooi ook zoals je mijn slangenangst linkt aan mijn fysieke gevoel. Dat zou best kunnen kloppen, dat ik overleden ben aan een slangenbeet. Brr, alleen de gedachte eraan al....
Naast de dingen die ik beschreef voor de levens in India en Marokko, heb ik nog wel meer dingen ervaren die zouden kunnen duiden op levens in europa. Als kind had ik lange tijd een gevoel van verbinding met Zweden, vraag mij niet waarom. Als ik aan Zweden dacht voelde ik gezelligheid, warmte, aardsheid. Nu zie ik vooral het koude donkere klimaat, nu ik volwassen ben. Verder ben ik altijd erg aangetrokken geweest tot de middeleeuwen (weer die lange rokken en lang haar, aardsheid, eenvoudig leven, handwerk). Verder voel ik het leven ook in me bruisen als ik flamenco muziek hoor. Dan wil ik dansen. Met Nederland heb ik nooit een band gevoeld, ook nu niet. Ik vind het hier niet bijzonder mooi, het "doe maar gewoon dan doe je gek genoeg" mentaliteit vind ik vreselijk. Het calvinistische. Ik kan er niets mee. Ik ben dan ook opgegroeid in het katholieke zuiden en dat maakt al een groot verschil. Toch zou ik liever wonen in een zuidelijker land als Frankrijk of Italie.

Als je zin hebt, mag je ook hier nog een reflectie op schrijven, ik zou dat heel leuk vinden.
Liefs,
Judith
 
Antwoord Beheerder:
Hallo Judith,

Op deze zonovergoten dag even een berichtje terug. Je zult wel genieten met zo'n stralende, zonnige dag als deze ;).

Toch denk ik dat je niet voor niets een leven hebt nu in Nederland. Na al die bruisende, dansende vorige levens in de warmte, is het goed om 'de andere kant' te ervaren. Want van alles leer je iets, ook van 'doe maar gewoon is gek genoeg' in ons koude kikkerlandje. Bruisende Ún rusitge levens zorgen voor een balans. Als je alleen maar levens had in de zon waar je blij was, dan leer je op een bepaald moment niet meer zoveel. Vergelijk het met een kleuter die leert fietsen. Vallen en opstaan hoort erbij.

Voor jou liggen vage herinneringen aan vorige levens ahw aan de oppervlakte. De mooie en goeie levens herinner je onbewust door de zaken die je prettig vindt nu. Zou je nieuwsgieriger worden naar thema's in levens, dan raad ik je de cd aan van Roger Woolger om eens te kijken wat je kan leren van vorige levens die wat verder weggestopt zitten in je onderbewuste ;) -oefening 2 en 3 op zijn cd- Kijk op mijn website naar de informatie over verschillende cd's -ook van anderen- waarbij je zelf kunt gaan speuren naar vorige levens en wat ze je te vertellen hebben (verhaal over 'zelf vorige levens ontdekken')

Hoe meer je dit leven omarmt, hoe meer je ontdekt wat je hier waarschijnlijk juist komt leren ;). Groetjes, Marianne
Beantwoord door:
Marianne Notschaele-den Boer
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Is mijn gevoel juist?:

Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
Welke remedie voor stressgevoelig, dominant paard?
      [Gesteld in Bachbloesem Dieren]
2009-09-21 14:33:27
Dromen over de dood,
      [Gesteld in Dood]
2010-12-17 21:28:38
Intens en bewijsdrang in relaties
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-04-08 13:37:43
Mijn vorige leven?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-06-04 21:03:46

Gemiddelde score Vorige Levens: 8.0 (748x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+