Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

welke kleur "wit" muren bij kersenhouten meubels

[Gesteld op: 18-05-2009]

Toelichting:
Ik ga uw eerdere advies opvolgen en mijn kamer lichter maken door de parelwitte ral 1013 (na jaren eigenlijk wel beige) muren lichter te maken en het plafond te witten in spierwit. Ik hoop dat de kamer dan lichter toont bij de donkere afzelia vloer en donkere meubels en bank. Maar ja, spierwitte muren wil ik niet en er blijken zoveel kleuren wit te zijn. Ik dacht misschien Monaco wit 2075 van Couleur Locale maar staat dat ook fris en mooi bij mijn kozijnen en deuren die ook in parelwit ral 1013 zijn geverfd? Of heeft u nog een goede suggestie???
Antwoord:

Ik heb eerder een vraag gekregen van iemand met een Afzelia houten vloer. Maar dat ging over de kleur van de meubels bij zo’n vloer en niet over de wanden. Ook werd toen niet gevraagd hoe een kamer lichter gemaakt kan worden. Was die vraag wel van u?

Muren verkleuren inderdaad na een aantal jaar, maar RAL 9013 is ook een wat beige kleur. Ik zou em zelf niet als wit omschrijven. Als u uw kamer te donker vindt, zijn er verschillende manier  om de ruimte  lichter te laten lijken. Natuurlijk het verven van de muren, die beslaan een groot oppervlak, dus dat maakt verschil. Maar als uw muren al niet heel donker waren, zal het verschil tussen licht en lichter niet zo veel effect hebben als u misschien hoopt. Het veranderen van de vloerkleur heeft ook veel effect op de hoeveelheid licht in de kamer. Ik neem aan dat u uw vloer niet wilt vervangen, maar u kunt de vloer wel lichter maken door lichte vloerkleden neer te leggen. (of heeft u dat al gedaan?) Ook het veranderen van de gordijnen kann helpen. Geef ze een lichte kleur als ze dat nog niet hebben en probeer ramen helemaal vrij te houden van gordijnen, zodat er zoveel mogelijk licht binnenkomt. Struiken of bomen die te dicht bij het huis staan, kunnen een ruimte ook te donker maken. Snoei ze, of haal ze weg. Als dit allemaal nog niet genoeg effect geeft, kunt u wellicht een aantal donkere meubels vervangen door lichte exemplaren. Het is voor de balans in een ruimte (want het gaat er steeds om een goede balans te bewaren tussen vol en leeg, donker en licht, warm en koud) beter om niet uitsluitend donkere kersenhouten meubels neer te zetten. 

Als uw kozijnen ook in RAL 9013 zijn geschilderd, en u wilt de muren lichter verven, dan zijn de deuren en kozijnen donkerder dan de muren. Daarmee worden de kozijnen en deuren wat geaccentueerd. Wilt u dat? Zijn ze zo mooi dat ze wat meer aandacht verdienen? Zo niet dan kunt u kozijnen en/of deuren beter in de kleur van de muur schilderen. Dan vallen ze minder op dan met een afwijkende kleur. Meestal zijn kozijnen en deuren lichter dan de muren, maar (een stuk) donkerder kan ook. Dat kozijnen meestal licht worden geverfd heeft te maken met de lichtinval. Donkere kozijnen absorberen het licht, en lichte kozijnen weerkaatsen het de ruimte in. Dus wilt u uw woonruimte nog lichter, dan heeft het lichter maken van de kozijnen ook effect. (wel een hele klus!)

Bij RAL 9013 staat een niet gele wit mooi. Ik raad u een spierwitte kleur voor de muren ook af, want dat geeft een te hard contrast met uw vloer en meubels. Een ral 9016 bijvoorbeeld steekt mooi af bij RAL 9013 maar is beslist niet spierwit. Gelukzalig van Histor (0302-G44Y) is een ander heel bruikbare niet spierwitte wit. Ik vind de kleur warm maar niet gelig. Steekt wat minder af bij RAL 1013, maar kleurt er goed bij. Een wit met een groene ondertoon past ook heel mooi bij (kersen)hout. (Gelukzalig heeft ook een groene ondertoon, maar die is nauwelijks zichtbaar) Wat denkt u van Histor S 0505-G40Y (Erwt)? Bevat iets meer zwart dan Gelukzalig en is dus ietsje donkerder. Monaco wit tenslotte is ook een goede mogelijkheid als wit voor de muren. Past prima bij RAL 9013 en geeft voldoende contrast met deze kleur. Dat heeft u goed gezien. Nog een idee als u de kozijnen en deuren ook in Monaco wit verft: verf één muur of muurvlak in Monaco beige of lichtbeige. Kijk wel eerste of deze kleuren ook bij uw kersenhouten meubels staan. Er zijn te veel kleuren kersenhout, dus dat kan ik zo op afstand niet beoordelen. Kies een muur of vlak dat mag opvallen, een vlak achter de bank bijvoorbeeld. Dat geeft diepte en net wat extra’s aan uw inrichting. (RAL 9013 vind ik niet zo mooi kleuren bij Monaco beige of lichtbeige, er is te weingi contrast)

Tot slot nog een paar tips:

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, dat kan een groot verschil geven. Maak bij twijfel eerste een proefvlak van circa 80 bij 80 cm.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan welke kleur "wit" muren bij kersenhouten meubels:

hoe krijg ik meer massa en spieromvang?
      [Gesteld in Fitness]
2008-07-05 17:07:32
€ 4000 schuld door niet betalen ziekenfondspremie.
      [Gesteld in schulden & inkomen]
2010-04-12 13:09:47
Hulp bij opstellen brief opzeg immo.
      [Gesteld in Vastgoed]
2011-01-10 15:17:36
Ik ben bang dat ik MS heb.
      [Gesteld in Hyperventilatie]
2013-05-26 19:49:15
is het mogenlijk het kind van een kennis te adopte
      [Gesteld in Advocaten-Noord Brabant]
2013-11-22 00:51:01

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+