Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franÁaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiůn espaŮola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Bedrijfsformules
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bedrijfsformules en krijg online een antwoord van de specialist in Bedrijfsformules

Zelf een vraag over Bedrijfsformules? Klik hier.
Meer vragen over Bedrijfsformules.
De huidige beheerder van de rubriek Bedrijfsformules:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via RSS. Klik hier.
RSS over Bedrijfsformules op jouw website?Vragen over Bedrijfsformules op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BedrijfsformulesVragen over Bedrijfsformules via E-mail. Klik hier.

outplacement traject

[Gesteld op: 18-05-2009]

Toelichting:
ik ga waarschijnlijk n outplacement traject in omdat ik mijn huidige werkzaamheden niet meer kan doen ivm gewrichtsklachten die al n hele tyd aanwezig zijn en niet beter worden. er is artrose vast gesteld door reuma arts. Nu gaat dat project pas augustus in en wilt de dame van p&o mij voorstellen om per 1 november het dienstverband op te zeggen. ik werk nu 50%. Als het niet lukt om met tempo-team HR solutions n andere baan te vinden voor die tijd kan ik dus in de ww terechtkomen. dit is voor mij niet te bevatten en kan dit zomaar? Wel is het bedrijf genegen om geld bij te leggen als het inderdaad niet lukt maar ik wil hoe dan ook niet in de ww terechtkomen. hoe kan ik het beste handelen? vr gr j boon
Antwoord:

Een vervelende situatie voor u. Ik begrijp niet goed wat er in augustus gaat gebeuren, maardat zal wel de behandeling zijn? 

Het normale traject bij arbeidsongeschiktheid is: u wordt ziek, het bedrijf schakelt een arbo-arts in, en deze gaat beoordelen of en in welke mate u weer aan het werk kan. U kunt op deze manier 2 jaar lang een ziektewetuitkering ontvangen, daarna wordt u gekeurd en wordt een WIA-uitkering toegekend.

In uw verhaal lees ik niet wat de bemoeienis is geweest van de Arbo-arts, maar uw werkgever is wel verplicht om deze in te schakelen. Deze moet het uiteindelijke afvloeingstraject vaststellen.

Wat u absoluut niet moet doen is ontslag nemen, want daarmee geeft u uw rechten op een uitkering op, en dat kan u duur komen te staan. Het is fijn dat uw werkgever bereid is geld bij te leggen, maar dat is alleen maar om u te overtuigen om ontslag te nemen. Uw werkgever kan u immers niet ontslaan tijdens uw ziekte. U moet dus wachten totdat u gekeurd wordt.

 
Reactie vraagsteller:
in augustus zou tempo-team met mij aan de gang gaan voor n nieuwe baan.training voor sollicitaties en hulp van hun bij solliciteren. er is nog helemaal gen contact geweest met arboarts omdat ikm er zelf van overtuigd ben dat ik n andere baan die minder fysiek zwaar is wel aan kan. ik ben dus ook helemaal niet van plan om voor n wia uitkering te gaan.
 
Antwoord Beheerder:
Ik begrijp uw houding, u bent werkwillend, en niet van plan om uitkeringtrekker te worden. Uit uw verhaal lees ik echter heel duidelijk dat u klachten heeft, die niet meer beter worden. Ik heb hier geen ervaring mee, en kan het ook moeilijk vanop een afstand beoordelen, maar ik raad u wel aan er rekening mee te houden dat de klachten in de toekomst erger worden, waardoor t.z.t. werken niet meer mogelijk is. En wat doet u dan, hoe kunt u dan financieel rondkomen? Ik raad u aan om aan uw toekomst te denken, en ook al gaat u niet voor een WIA-uitkering, raad ik u toch aan om deze rechten veilig te stellen, voor het geval dat.

Als u dit niet doet, dan is de situatie zoals u zelf al aangaf: als u nu instemt met uw ontslag per 1 november, en u heeft dan nog geen ander werk, dan zou u wellicht nog recht hebben op een ww-uitkering. Ik kan dat niet met zekerheid zeggen, want als iemand zelf ontslag neemt heeft hij in principe geen recht op een ww-uitkering, maar in uw geval zijn er omstandigheden. De WW-uitkering ontvangt u tijdelijk, en daarna valt u terug naar een bijstandsuitkering. U zou hier dus gaan gokken met de vraag hoe snel een uitzendbureau iemand nodig heeft die last heeft van gewrichtsklachten. De financiele tegemoetkoming van uw werkgever moet wel fors zijn om dit risico te kunnen dragen. Zo niet, dan raad ik u nogmaals aan geen ontslag te nemen, maar in ieder geval een arbo-arts te raadplegen over uw situatie.
Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Bedrijfsformules:
AlliantiesFranchisingMulti-level-marketing


Gerelateerde vragen aan outplacement traject:

outplacement of kantonrechter
      [Gesteld in Outplacement]
2010-02-23 11:17:42
Solliciteren in de ziektetwet
      [Gesteld in Outplacement]
2010-02-24 12:47:52
reintegratie / outplacement
      [Gesteld in Režntegratie]
2010-06-07 14:31:30
Geen salaris meer moet ik wel outplacement volgen.
      [Gesteld in Outplacement]
2010-08-16 09:46:59
Einde Ziektewetjaar 2, einde IRO.
      [Gesteld in Režntegratie]
2015-06-02 14:06:27

Gemiddelde score Bedrijfsformules: 8.3 (618x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+