Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Financieel » Accountancy
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Accountancy en krijg online een antwoord van de specialist in Accountancy

Zelf een vraag over Accountancy? Klik hier.
Meer vragen over Accountancy.
De huidige beheerder van de rubriek Accountancy:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over AccountancyVragen over Accountancy via RSS. Klik hier.
RSS over Accountancy op jouw website?Vragen over Accountancy op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over AccountancyVragen over Accountancy via E-mail. Klik hier.

VOF contract en auto van de zaak

[Gesteld op: 17-05-2009]

Toelichting:
Goedemiddag,

Ik heb een aantal vragen:
1) Komende week ga ik samen met mijn broer een vof oprichten. Ik begrijp dat een contract niet nodig is maar wel wordt aanbevolen. Kunnen we zelf bepalen wat we daar allemaal in opnemen??
Kunnen we bij de bank volstaan met 1 rekening of is het aan te bevelen meerdere rekeningen te nemen bijvoorbeeld ivm inbreng prive middelen??
Het contract zelf hoeven we toch niet te deponeren bij de kvk??
2) Ik heb een prive auto die ik ook zakelijk wil gaan gebruiken. De cataloguswaarde is 28000 euro en de marktwaarde nog 8000 euro. Als ik hem op de zaak zou willen zetten moet ik dan toch de volledige bijtelling nemen (25%).
3)Als ik bereken wat de auto mij nu kost, dan verschilt dat nagenoeg niets met als ik ook zakelijke kilomters ga rijden en die tegen 0,19cent aftrek. Echter schrijf ik mijn auto natuurlijk wel sneller af. Ik vind het vreemd dat hier geen extra aftrekpost voor is. Of mis ik iets??
4) als ik een bestelauto zou kopen, is er dan nog sprake van een bijtelling?? Wanneer zou u adviseren een bestel auto te nemen??

Groeten Marco
Antwoord:

Gefeliciteerd met de opstart van uw onderneming. In antwoord op uw vragen:

1a) In een VOF-contract wordt geregeld wie wat wanneer mag beslissen, hoe de winstverdeling is, en wat te doen bij opheffing van de VOF. Het wordt vaak aanbevolen om deze op te stellen, omdat hiermee eventuele toekomstige problemen kunnen worden voorkomen. Het is inderdaad niet verplicht, en u mag zelf bepalen wat er in staat. U houdt dit contract na ondertekening in uw lade; niemand hoeft dit contract in te zien, ook de Kamer van Koophandel niet.

1b) Voor de VOF moet een zakelijke bankrekening worden geopend. Dat mogen uiteraard meerdere rekeningen zijn, maar daar is geen noddzaak voor, en het werkt alleen maar kostenverhogend. De inbreng van prive-middelen moet u gewoon op de zakelijke rekening storten, en uit uw boekhouding moet altijd blijken wie wat heeft gestort. Dat blijkt dus niet uit de bankrekening, maar uit uw administratie.

2) U heeft 2 keuzes: (a) u houdt de prive-auto buiten de zaak, betaalt alle kosten zelf, en rekent alle zakelijke gereden kilometers a € 0,19 per km door aan de VOF of (b) u verkoopt de auto aan de VOF voor € 8.000, de VOF schrijft dan af op deze auto, betaalt alle autokosten, en u heeft een bijtelling bij uw inkomen van 25 % van 28.000 euro = 7.000 euro per jaar, waarover u belasting betaalt. U kunt zelf berekenen wat voor u de goedkoopste optie is.

3) De uitkomst hangt geheel af van de verhouding tussen de zakelijke en prive kilometers. Als u relatief veel zakelijke kilometers maakt, dan zult u zien dat het interessant wordt om de kilometers door te berekenen aan de zaak. Maar u begrijpt dat de overheid de regeling zo gemaakt heeft dat de verschillen tussen prive-auto en zakelijke auto inderdaad niet heel groot zijn. U mist dus niets.

4) Ook bij een bestelauto heeft u te maken met dezelfde bijtelling, tenzij de auto "door aard of inrichting nagenoeg uitsluitend geschikt blijkt door het vervoer van goederen". Een van de voorbeelden hiervoor is als de bijrijdersstoel is verwijderd. Een ander voorbeeld is een bestelauto die binnenin zo smerig is dat deze niet geschikt is voor prive-gebruik. Een bestelauto heeft wel als voordeel dat deze goedkoper kan zijn door het ontbreken van bpm.
Een eventuele keuze voor een bestelauto moet u dus baseren op de financien en uw behoefte.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Accountancy:
Code TabaksblatRA-Accountancy


Gerelateerde vragen aan VOF contract en auto van de zaak:

hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Hoe vindt mijn vriend zijn broers en zussen?
      [Gesteld in Adoptie]
2011-01-07 23:57:33
hoe nu verder
      [Gesteld in Huwelijk]
2011-01-30 21:58:11
mag ik de 2ehandsdealer aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Juridisch]
2013-10-08 10:58:40
Ik heb een auto bij een dealer gekocht
      [Gesteld in Rechtshulp-Utrecht]
2014-10-27 15:48:44

Gemiddelde score Accountancy: 7.2 (995x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+