Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Recht » Rechtshulp » Rechtshulp-Zuid Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Rechtshulp-Zuid Holland

Zelf een vraag over Rechtshulp-Zuid Holland? Klik hier.
Meer vragen over Rechtshulp-Zuid Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Rechtshulp-Zuid Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Rechtshulp-Zuid Holland Klik hier.

RSS over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website?Vragen over Rechtshulp-Zuid Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Rechtshulp-Zuid HollandVragen over Rechtshulp-Zuid Holland via E-mail. Klik hier.

declaratie tandartskosten

[Gesteld op: 15-05-2009]

Toelichting:
Mijn tandarts heeft bj de zorgverzekering een declaratie in gediend voor de tandartskosten van mijn jongste zoon die nu 13 jaar is en vorig jaar naar de tandarts is geweest toen hij 12 jaar was en bij de tandarts zijn toen zijn kiezen geseald en heeft hij een fluorbehandeling gehad.
Nu kreeg ik vorig jaar al een rekening van mijn zorgverzekering over het te betalenbedrag voor mijn zoon zijn behandeling, dit vond ik raar daar hij gratis verzekerd is tot zijn 18de jaar, en toen werd mij verteld dat de tandarts verkeerd had gedeclareerd en dit op een andere manier moest oke ik gebeld met de tandarts en hun medegedeeld dat zij het op een andere manier moetsen declareren zij zouden dit doen maar vonden het wel raar. Een tijdje later kreeg ik wederom van de zorgverzekering weer een rekening maar deze was verdubbeld en na weer gebeld te hebben met de zorgverzekering werd mij verteld dat de tandarts dubbelop had gedeclareerd en ik moest dit zlef met mijn tandarts regelen. Ik weer gebeld met de tandarts of zij konden nakijken of zij dubbelop betaald hadden gekregen en met het verzoek als dit zo was of zij dan het teveel betaalde terug wilde storten naar de zorgverzekering.
Nu vandaag kreeg ik een brief van de zorg verzekering dat zij nu een deurwaarder hebben ingeschakeld en dat de kosten voor mijn rekening zijn. Na weer gebeld te hebben en hun duidelijk gemaakt te hebben dat ik vind dat dit niet mijn probleem is maar een probleem tussen de tandarts en de zorgverzekering word mij ijskoud medegedeeld dat ik hier toch verantwoordelijk voor ben want dat zij geen contact op nemen met de tandarts, ik vind dit heel bizar dat ik verantwoordelijk gesteld kan worden voor iets wat speelt tussen de zorgverzekering en de tandarts, want ik moet hun nu gaan betalen voor iets wat niet nodig is en wat gewoon vergoed word door de verzekering. wat kan ik hier nu nog aan doen zonder dat ik van mening ben om het maar voor te laten komen bij de rechter.
Graag een antwoord hierop.

met vriendelijke groet
Marleen Weerwag
Antwoord:

Geachte Marleen Weerwag,

Een heel vervelende situatie. Ik begrijp uit uw verhaal dat de tandartskosten volledig gedekt zijn door uw verzekering. De rekening van de tandarts wordt om onduidelijke redenen dubbel uitbetaald en wenst men terugbetaling van het teveel betaalde bedrag. (althans zo begrijp ik uw verhaal).

De verzekeringsmaatschappij spreekt u aan voor een "onverschuldigde betaling" die aan uw tandarts gedaan zou zijn.

Een juridisch lastige casus en is formeel afhankelijk van de afspraken tussen U als verzekerde en de verzekeringsmaatschappij. Ze betalen uw rekening, die u van de tandarts heeft gekregen, rechtstreeks uit aan de tandarts. De vraag is of U formeel aangesproken kunt worden voor het terug betalen.

Vraag is of men (of U) de tandarts al heeft aangesproken voor het teveel uitgekeerde bedrag? Ik begrijp dat u dat inmiddels telefonisch heeft gedaan. Ik zou u adviseren dat even heel snel schriftelijk in de richting van de tandarts te herhalen en als er inderdaad teveel is uitgekeerd uw tandarts te sommeren dit retour te storten en hem (indien hij dat niet of te laat doet) u hem aansprakelijkhoud voor de kosten/schade.

Aan de verzekeringsmaatschappij/deurwaarder zou ik me op het standpunt stellen dat er "onverschuldigd" is betaald en dat dit een zaak is tussen de verzekeringsmaatschappij en degene aan wie men (ten onrechte) heeft betaald. Het kan u niet aangerekend worden dat men bij de verzekeringsmaatschappij een fout heeft gemaakt.

Daarnaast moet u niet te veel angst hebben voor een procedure, de soep wordt meestal niet zo heet gegeten als die wordt opgediend.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,
Mr. V.H.M. Voorn
(Legal Account)

 
Reactie vraagsteller:
Het gaat om een declaratie die direct door de tandarts aan de zorgverzekeiring is ingediend omdat het een rekening betreft van een 13 jarige en ik die niet eerst zelf hoef te betalen, en ik dus ook nooit de rekening heb gezien.
Ik heb de rekening voor de tandarts van mijzelf betaald aan de tandarts omdat ik die van hun heb gekregen. En nu wil het ook nog eens dat zij de rekening van mijn 13 jarige zoon op mijn naam zetten terwijl het gaat om die van mijn zoon, en als ik ze dan bel en zeg dat het niet gaat om mijn tandarts rekening maar om die van mijn 13 jarige zoon dan krijg ik te horen ja dat klopt ook maar u bent hoofd verzekerde, en als ik ze dan meld ja dus, het gaat om mijn zoon zijn rekening dan zeggen ja dat klopt ook wel maar we spreken dan altijd de hoofdverzekerde aan , en als ik dan zeg ja dat zal bets maar is niet terecht omdat het over mijn zoon gaat, dan komen ja daar heeft u wel gelijk in.
Het ging er mij om of ik aansprakelijk getseld kan worden voor iets wat zij fout doen en een geschil is tussen de tandarts en de verzekering, en waarin de verzekering steld dat zij geen contact opnemen met de tandarts, maar dat ik dat moet regelen dat dat geld bij de verzekering terug komt hoe dan ook of ik dit nu zzlef betaal of dat de tandarts dat terug betaald. Maar mijn inziens als ik dus zou moeten betalen ik dan naar mijn geld kan fluiten want hoe kan ik nu bewijzen dat de tandarts teveel betaald heeft gekregen. Terwijl er ook al bij de allereerste rekening werd gezegd dat mijn kind van 13 jaar niet voor tandarts kosten verzekerd is, terwijl dit wel in het pakket zit voor kinderen tot 18 jaar. Nu dan mijn vraag daarop(het laatste gedeelte) het klopt toch dat tandartskosten verzekerd zijn voor kinderen tot 18 jaar uiteraard met uitzonderingen dat begrijp ik, maar die uitzondering is toch niet het sealen van kiezen ter voorkoming van gaatjes en dus tandartskosten en een fluorbehandeling ook weer ter voorkoming van hoge tandartskosten.

met vriendelijke groet Marleen Weerwag

ps.een gedeelte snap ik van uw kant dat ik niet aansprakelijk ben voor het geschil tussen de tandarts en de verzekering.
 
Antwoord Beheerder:
Geachte mevr. Weerwag.

Het is geen wetmatigheid dat de tandartsrekening van een minderjarig kind altijd door een verzekeringsmaatschappij betaald wordt. Dat is helemaal afhankelijk van uw polis. Daarnaast is het afhankelijk van uw verzekeringsmaatschappij of de rekening van de tandarts wel of niet rechstreeks naar de verzekeringsmaatschappij gestuurd kan worden.

Dus het gaat hier volgens mij niet om de vraag of er wel of geen dekking is voor de rekening maar of u aan gesproken kan worden omdat de verzekeringsmaatschappij een fout heeft gemaakt in een betaling naar de tandarts of teveel heeft betaald aan de tandarts.

Met een voorbehoud voor wat betreft de algemene voorwaarden (dus lees deze even goed door), bent u niet aansprakelijk voor de fouten van een ander. Dus, zoals ik al eerder adviseerde, zou ik zowel richting de tandarts, als richting de verzekeringsmaatschappij met formeel opstellen (zoals ik eerder verwoord heb). En dan een eventuele dagvaarding met veel vertrouwen tegemoed zien.

Succes.

Met vriendelijke groet,
Mr. V.H.M. Voorn
(Legal Account)

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan declaratie tandartskosten:

Het schrappen van declaraties door de werkgever.
      [Gesteld in Arbeidsrecht-Noord Holland]
2009-07-14 12:35:08
Vervolg vraag over reis- en verblijfskosten
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2009-12-07 11:40:47
Uitbetalingen bij ontslag op staande voet?
      [Gesteld in Advocaten-Groningen]
2010-02-23 12:16:30
mag een advocaat telefoonkosten berekenen
      [Gesteld in Advocaten-Limburg]
2010-07-06 11:02:09
Is er een verlooptermijn voor reisdeclaraties?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2011-08-15 21:26:09

Gemiddelde score Rechtshulp-Zuid Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+