Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Depressie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Depressie en krijg online een antwoord van de specialist in Depressie

Zelf een vraag over Depressie? Klik hier.
Meer vragen over Depressie.

Beheerder worden?

De rubriek Depressie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Depressie Klik hier.

RSS over DepressieVragen over Depressie via RSS. Klik hier.
RSS over Depressie op jouw website?Vragen over Depressie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over DepressieVragen over Depressie via E-mail. Klik hier.

Kan UWV mij dwingen om te werken met mijn klachten

[Gesteld op: 14-05-2009]

Toelichting:
Binnen 1 jaar heb ik 2 ernstige auto-ongelukken gehad. Ik heb een Whiplash, PTTS en een lichte depressie overgehouden. Rug- en nekklachten, veel hoofdpijn, slechte concentratie, slechte nachtrust, extreme vermoeidheid en relatieproblemen. Iedere week heb ik 2x fysio, 2x PsyQ. Tot voor kort kreeg ik alle steun van mijn werkgever en bedrijfsarts. Ik heb voor over 4 wkn een nieuwe afspraak met de bedrijfsarts, maar die belde deze week op om door te geven dat hij een gesprek heeft gehad met mijn werkgever omdat ik deze maand al 1 jaar ziek ben. Zij hebben besloten om een deskundigen oordeel aan te vragen bij het UWV. Op dit moment ben ik echt niet in staat om te werken, ik zit de hele week al vol met afspraken voor diverse behandelingen. Bovendien wil ik mij volledige kunnen richten op mijn herstel wat al veel moeite en energie kost. Vorige jaar ben ik opbouwend twee maanden gaan werken, maar ben daarna ziek geworden en alle klachten die verminderd waren kwamen terug. Dit wil ik nu voorkomen. Ik ben erg in de warm en overstuur dat ik nu hiermee geconfronteerd word, terwijl mijn werkgever en bedrijfsarts in eerste instantie alle begrip voor mij hadden. Ik heb op dit moment even tijd nodig om tot rust te komen en alles te kunnen verwerken. Op dit moment ben ik daar meebezig.
Mijn vraag is wat ik nu moet en hoe ik mij het beste kan voorbereiden op het gesprek met UWV. Kunnen zij mij met deze klachten dwingen om toch aan het werk te gaan? Ik heb een kantoorbaan en moet bijna een 1 uur reizen met het openbaarvervoer reizen om op kantoor te komen.
Antwoord:
Hallo.   In principe is het heel logische dat u baas na een jaar ziekte verlof wil dat u een gesprek met een keuringsarts krijgt.   Ik neem aan dat u bij het UWV een arbeid belastbaarheid onderzoek krijgt, het doel hier van is om te kunnen bepalen in welke mate u nog arbeidsgeschikt bent.   De taak van de UWV arts is ook om in te schatten hoelang u herstel nog gaat duren en in welke mate u eventueel afgekeurd kan worden.   De ervaring die ik met dit soort gesprekken heb, is dat het belangrijk is om zich vriendelijk en zakelijk te gedragen.   Aan het eind van een gesprek  word er meestal nog ruimte gegeven zodat u dingen die u belangrijk vind nog verder toe kan lichten, maak hier gebruik van!   Persoonlijk lijkt het mij niet dat de UWV u gaat dwingen om op korte termijn weer te gaan werken.   Hou er wel rekening mee dat in deze moeilijke tijden het bedrijf waar u voor werkt, dit rapport misschien gaat gebruiken als reden voor een ontslag aanvraag.   U werkgever heeft tenslotte een jaar lang u loon doorbetaald en er is natuurlijk een kans dat hij nu van u af wil.    Met vriendelijke groet   Erik  .       
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Kan UWV mij dwingen om te werken met mijn klachten:

Ochtendstijfheid, pijn bij bukken.
      [Gesteld in Chiropractie]
2009-05-03 10:58:56
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe oud moet je zijn om thuiswerk te kunnen doen
      [Gesteld in Thuiswerk]
2010-05-01 14:33:34
Werken na vroegpensioen nieuwe werkgever.
      [Gesteld in Belastingen-Zeeland]
2011-01-14 19:13:33

Gemiddelde score Depressie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+