Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: MÚderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

hallo ik heb even een vraagje over rugklachten

[Gesteld op: 14-05-2009]

Toelichting:
ben in 1998 geoereert aan een dubbel hernia tussen de s1 en l4 en l4 en l5 en sindsdien loop ik met pijn in me rug.Ben meerdere malen hiervoor bij huisarts geweest en krijg dan pijnstillers voorgeschreven tot eind vorig jaar.Hij heeft me door gestuurt naar neurolooog en daar stond ik binnen 10 minuten buiten met je hebt versleten rug is niets aan te doen.Leer ermee leven
Kan dit zomaar die pijn moet toch ergens vandaan komen.
graag hoor ik iets hierop
Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Chronische rugpijn is heel vervelend en dit kan uw leven heel erg beïnvloeden.

 

Helaas helpt een hernia operatie lang niet bij iedereen die rugklachten heeft. De rugklachten worden namelijk vaak veroorzaakt niet alleen door de uitstulping van de tussenwervelschijf maar ook door het niet goed bewegen en functioneren van de gewrichtjes van de wervels. Men verwacht vaak dat de pijn minder wordt wanneer de uitstulping operatief verwijderd is, maar als dat niet de (volledige) oorzaak is blijf je klachten houden. Het is dus belangrijk om uit te zoeken waarom u nog klachten heeft.

 

Net zoals de buitenkant van ons lichaam verandert (grijze haren, rimpels, alles gaat wat hangen en wordt minder stevig), verandert de binnenkant net zo hard. De veranderingen van de gewrichten wordt dan artrose, degeneratieve veranderingen of slijtage genoemd. Terwijl grijze haren gaan slijtage wordt genoemd. Er is ook geen sterke correlatie tussen de maten van artrose en de maten van klachten. Aan een röntgenfoto alleen kan je dus absoluut niet beoordelen of dat iemand klachten heeft en helemaal niet hoeveel klachten.


Artrose is dus een natuurlijk verouderingsproces de gewrichten waar we allemaal mee te maken krijgen als we oud worden. In het gewricht neemt met de leeftijd de kwaliteit en de dikte van het kraakbeen af. De Beweeglijkheid van het gewricht wordt minder en het voelt stijver aan. De typische artrose klachten zijn een pijnlijke bewegingsbeperking van het gewricht. Met name na een periode van rust zijn de eerste bewegingen het pijnlijkst. Ben je op gang gekomen dan nemen de klachten af. Bij overbelasting van het gewricht zie je gauw weer een toename van de klachten, die in rust maar langzaam verminderen. Met bijvoorbeeld chiropractische technieken kun je de beweeglijkheid van het gewricht optimaliseren en zodoende de klachten duidelijk laten verminderen. Hiernaast is het doen van gedoseerde oefeningen belangrijk. Zo zijn bij slijtage de meeste gewrichten van het lichaam te behandelen en niet alleen die van de wervelkolom. Daarnaast is het belangrijk om bij artrose/slijtage te bewegen om zo de gewrichten soepel te houden. Dus zou bijvoorbeeld om (onder begeleiding) te gaan sporten. Om niet alleen de rug soepel te maken maar ook om de spieren sterker te maken. Uiteraard moet je het sporten langzaam gaan opbouwen als u al langere tijd niet gesport hebt. U zou bijvoorbeeld naar een goede fysiotherapeut kunnen gaan.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met hernia en slijtage klachten van de rug. En de meeste mensen reageren heel goed op de behandelingen, de klachten nemen duidelijk af of verdwijnen zelfs helemaal.

 

Wat doet een chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden, bijvoorbeeld m.b.v. de computer en uw bloeddruk wordt gemeten.

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult en. De chiropractor kan u aan het eind van het eerste consult aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan ook een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl


Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hallo ik heb even een vraagje over rugklachten:

outlook express importeren op mac
      [Gesteld in Computersoftware]
2012-11-22 15:59:17
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Wat is mijn vorige leven? Hoe ben ik zo geworden?
      [Gesteld in Vorige Levens]
2009-12-02 17:44:36
Mag de knvb een belgisch stadionverbod overnemen?
      [Gesteld in Sportrecht]
2014-01-23 02:59:16
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+