Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Inrichting
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Inrichting en krijg online een antwoord van de specialist in Inrichting

Zelf een vraag over Inrichting? Klik hier.
Meer vragen over Inrichting.
De huidige beheerder van de rubriek Inrichting:
Naam: Caroline Taal
Bedrijf: Kleurentaal kleur en interieur vormgeving
Reactiesnelheid: 185 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Caroline Taal vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over InrichtingVragen over Inrichting via RSS. Klik hier.
RSS over Inrichting op jouw website?Vragen over Inrichting op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over InrichtingVragen over Inrichting via E-mail. Klik hier.

kleur houten vloer bij donkere koloniale meubels?

[Gesteld op: 11-05-2009]

Toelichting:
lichtinval is matig, groot raam voor en achter. kunt u mij ook advies geven over een goede kleur voor de muren en bank?
Antwoord:

Ik wil u graag advies geven, maar de informatie over uw interieur is erg summier. Uw vraag laat heel veel kleurmogelijkheden open, te veel om een gericht advies te kunnen geven. Een advies over de kleur van een houten vloer hangt samen met de sfeer die u wilt creëren. Voordat ik zo’n advies geef moet ik toch een idee hebben welke kant u op wilt. Een vloer is namelijk erg bepalend voor de sfeer in een ruimte omdat het zo’n groot oppervlak beslaat. Het is in elk geval mooi om uw donkere meubels (enigszins) te laten contrasteren met de vloer. Dus geen hele donker houten vloer voor u. Het is in verband met de matige lichtinval overigens ook beter om een lichtere vloer te kiezen. Hebt u verder uitsluitend donkerbruine koloniale meubels, of zijn er nog ander kleuren in huis waar rekening mee gehouden moet worden? Gordijnen bijvoorbeeld, verlichting, een vloerkleed, schilderijen? Verder is voor een kleuradvies van belang te weten of de ruimte zonlicht krijgt, van welke kleuren de bewoners houden, welke kleuren ze juist niet mooi vinden. Ook zou ik willen weten in wat voor huis uw woonruimte staat. Als u mij meer informatie geeft, kan ik mijn advies beter op uw situatie afstemmen. Maar een kleuradvies via gratis adviseurs heeft wel zijn beperkingen. Het beste advies kan ik geven als ik een ruimte en de kleuren heb gezien.

 

Ik geef u nog een rij algemene tips over kleur en kleurgebruik en hoop dat u daar weer wat verder mee komt:

·         Maak een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenplan/schema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Meer kan ook. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Weet u nog niet goed welke kleuren u wilt, maak dan een sfeercollage. Een sfeercollage is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt.

·         Het is handig om eerst de vloer te kiezen. De keuze in vloerkleuren is namelijk beperkter dan verfkleuren. Als u de geschikte vloer heeft gevonden, zoekt u daar de juiste leverkleur(en) bij.

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurtonen hebben. 

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden. Met die kleurvlakken wordt ook de lengte van die wand gebroken.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil

 

Vindt u het, ook na het lezen van deze tips, lastig om kleurkeuzes voor uw woonruimte te maken, dan raad ik u aan een interieurstylist in te schakelen. Bel of mail mij voor meer (prijs)informatie.

 

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

 

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Inrichting:
Luchtzuivering


Gerelateerde vragen aan kleur houten vloer bij donkere koloniale meubels?:

Watvoor hout vloer/tafel past bij elkaar?
      [Gesteld in Interieur]
2007-09-19 20:34:34
Welke kleur vloer (donker/licht) in woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-01-21 14:07:56
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Welk type vloer past bij onze houten meubelen?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-11-30 20:36:14
wat voor soort meubels zou ik kunnen plaatsen
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-09-15 16:51:05

Gemiddelde score Inrichting: 8.6 (32x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+