Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

ik heb witte muren en een donker bruine vloer

[Gesteld op: 11-05-2009]

Toelichting:
ik wil meubelen kopen maar weet niet wat het best past zelf vind ik donker bruin erg mooi ik hou erg van strak ,maar weet niet wat het beste is .en de kleur bankstel is voor mij erg belangrijk
Antwoord:

Beste vragensteller,

 

Het probleem is denk ik niet zozeer wat het beste past bij uw vloer en uw muren. Bij wit en donkerbruin passen namelijk heel veel kleuren en ook allerlei stijlen. Er is in dit geval meer dan één goede kleurkeuze. Wat voor u de beste keus is, hangt vooral af van uw smaak, uw voorkeur. Bij donkerbruin past groengeel bijvoorbeeld heel goed, maar niet te donker trukoois is ook heel mooi. Of zacht paars, of licht roze, of lichtblauw, of grijs. Om maar een paar mogelijkheden te noemen.

Als u geen duidelijk beeld voor ogen heeft, wat voor interieur u wilt en wat voor kleur(en) dat moet krijgen, raad ik u aan een moodboard te maken (of te laten maken). Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies alleen wat u aanspreekt, wat u het mooist vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt. Zo komt u erachter wat u (op dit moment) het mooist vindt en krijg u vooraf een goed beeld van de sfeer en kleuren die uw woonruimte kan krijgen.

 

Als u donkerbruin heel mooi vindt, is dat een goede kleur om toe te passen. Donkerbruin werkt het beste als accentkleur. Dus bijvoorbeeld als kleurvlak op de muur en andere kleine oppervlakken zoals accessoiers. Donkerbruin vraagt wel om voldoende licht, zowel overdag als 's avonds. Een zonnige kamer kan dus meer bruin hebben dan een donkere ruimte. Zeker met een donkerbruine vloer kunt u niet te veel donkerbruine meubels toevoegen. Verder moeten er voldoende lichte of lichtere kleuren worden toegepast. Combineer donkerbruin niet met  spierwit, dat contrast is te groot, te hard. Kies liever een offwhite, een zand of beige kleur. Een donkerbruine bank op een donker bruine vloer kan, en een klein kleurverschil (de bank wat lichter of donkerder dan de vloer) is mooi. Als bank en vloer (nagenoeg) dezelfde kleurtoon hebben, moet u er wel rekening mee houden dat de vorm van de bank niet zo opvalt. (de bank valt als het ware wat weg tegen de vloer.) Dit hoeft geen bezwaar te zijn. U kunt de bank dan accentueren met bijvoorbeeld lichte (kleurige) kussens. Of een karpet vóór de bank. 

Wat betreft de kleur van het bankstel, natuurlijk is dat belangrijk. Het is meestal een flinke uitgave en een bank moet daarom jaren mee gaan. Als u kiest voor een neutrale tint voor de bank (grijze of bruine tinten, zandkleuren, beige, wit of zwart) en de verdere basis van uw interieur ook neutrale kleuren geeft, dan kunt u kleur aanbrengen door één muur of muurvlak te verven en accessoires in een kleur toe te voegen. Daardoor kunt u ook makkelijker weer een andere kleur toepassen.

Ik geef u tot slot nog een aantal algemene tips over styling en het gebruik van kleur:

·         Maak een kleurenplan voordat u een ruimte gaat inrichten. Een kleurenplan of -schema voor een ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties of felle en vergrijsde tinten. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, dat zijn kleuren die mooi contrasteren en elkaar aanvullen, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden met grote ramen, kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte met weinig daglicht op het noorden.

·         Zorg voor voldoende contrasten in een ruimte. Door donkere en lichte kleuren, ronde en hoekige vormen, zacht en hard materiaal, oude en nieuwe spullen, op de juiste manier te combineren, creëer je een goede balans in huis en wordt het niet saai.

Veel succes. En komt u er nog niet (helemaal) uit, aarzelt u dan niet om een interieurstylist in te schakelen. Belt u mij vrijblijvend voor meer (prijs)informatie.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

 

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan ik heb witte muren en een donker bruine vloer:

Welke kleur past best voor onze woning?
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-09 14:21:51
is een witte tegelvloer/keukenkasten mooi?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-10-17 03:59:54
Welke kleur tegels en achterwand voor onze keuken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-01 12:03:12
goedendag IK ga binnenkort verhuizen naar een
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-19 09:10:43
Welke kleur meubels bij wit eiken laminaat?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-02-01 11:01:41

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+