Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

kleuradvies

[Gesteld op: 11-05-2009]

Toelichting:
in de woonkamer, open keuken, mag ik een nieuwe keuken uitzoeken. Zandkleur vloer en mahoniehouten kast, bruine stoelen en tafel in de keuken. landelijke stijl van de woonkamer. De keuken moet een tegenhanger zijn en niet weer bruine wand enz. tenminste dat denk ik. Kunt u mij advies geven wat het mooiste zou zijn bij mijn keukenkeuze qua kleur keukenblad, wand, kastjes, laden enz.
Antwoord:

Ik zou dat graag doen, maar ik mis wel wat informatie om een (goed) kleuradvies te kunnen geven. Hoe is de ligging van de keuken ten opzichte van de zon? Komt er zonlicht binnen? De vloer is zandkleurig maar wat voor vloer heeft u, een tegelvloer een houten vloer of een ander materiaal? En bruine stoelen en tafel, zijn dat houten stoelen en zo ja wat voor hout is het? En wat voor stijl, ook landelijk? De woonkamer heeft een landelijke stijl, en natuurlijk heb ik een bepaald beeld voor ogen, maar klopt dat met het plaatje dat u bedoelt? En de kleuren en materialen in de woonkamer? Is alles in naturel- en bruintinten? U wilt dat uw keuken een tegenhanger wordt van de rest van het interieur. Bedoelt u dan allen qua kleur of ook wat betreft de stijl?

Ik begrijp dat u een ander interieur wilt, maar hoe dat er uit moet zien heeft u nog niet goed voor ogen. Toch is het belangrijk om dat voor uzelf helder te krijgen. Anders gaat u straks af op wat de keukenverkoper u aanraadt en loopt u de kans een keuken te kopen naar zijn of haar smaak. Daarom raad ik u aan eerst een moodboard te (laten) maken.

Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies alleen die kleuren, combinaties van kleuren, materialen en vormen die u aanspreken, die u echt mooi vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt. Als u het lastig vind of de tijd ontbreekt om zo’n moodboard te maken kunt u ook de hulp van een interieurstylist inschakelen.

 

Over de kleurkeuze voor uw keuken (en dus ook de keuze voor materialen, want dat valt vaak en zeker bij een keuken samen) kan ik met uw informatie dit zeggen.

Ik zou op zoek gaan naar een keuken in neutrale tinten. En neutraal wil echt niet zeggen bruin. Grijs, wit, zwart of aluminiumkleurig zijn ook neutrale tinten. Een strakke keuken met roestvrij stalen deuren/lades of geborsteld stalen aanrechtblad is beslist niet bruin en/of landelijk. Maar als u een keuken in uitgesproken kleuren koopt (er zijn wel hele leuke exemplaren, daar niet van) dan zit u daar toch jaren aan vast. Een keuken is immers een dure aanschaf en niet iets dat u over een paar jaar veranderd. Kies alleen dán voor een uitgesproken kleur zoals rood of limegroen als u daar heel zeker van bent en dat over vijf jaar ook nog mooi vindt. Houdt u van veranderen of bent u niet zeker van een dergelijke kleur, kies dan voor neutrale tinten. U kunt ook op andere manieren kleur in uw interieur brengen. Bijvoorbeeld door de wand boven het aanrecht niet te betegelen, maar te behandelen met een goed afwasbare verf. Maar een andere muur in de keuken in een opvallende kleur kan natuurlijk ook. Of door (verschillend) gekleurde stoelen om de eettafel te zetten. Of met accessoires natuurlijk (serviesgoed, bloemen, tafelkleed, lampenkappen enz).

Omdat u een open keuken heeft, lijkt het mij beter om uw plannen voor verandering niet te beperken tot de keuken. Denk nu vast na over de inrichting en kleuren van de rest van de ruimte. U hoeft dat natuurlijk niet allemaal tegelijk te veranderen, maar als u nu al weet hoe het gaat worden, kunt u daar met het uitzoeken van de keuken rekening mee houden. Als u de keuken heeft uitgezocht, moet u bij de verdere inrichting rekening houden met die materialen en kleuren.

Om een goed kleuradvies te geven zou ik ook meer moeten weten over uw smaak, de sfeer die u wilt en uw voor- en afkeuren voor bepaalde kleuren. Het gaat er namelijk om dat de te kiezen kleuren helemaal bij ú passen, dat u het ‘t mooist vindt. Dus los daarvan het volgende. Bij (donker)bruin en hout doen (lichte) groentinten het goed. Kies voor warme groengele tinten als de keuken noorderlicht of weinig zon krijgt. Maar donkerbruin gaat ook mooi samen met turkoois, lichtblauw en grijs. Zandkleur is gemakkelijk te combineren met wit, roomwit, bruin, geelachtige linnen tinten en oranje. Ook turkoois (groenblauw) en blauwe tinten gaan er goed mee samen.

Als u een hele andere sfeer en kleuren wilt dan nu, is het misschien noodzakelijk de vloerkleur te veranderen.(maar dat zou ik moeten bekijken)

Hoop dat ik u zo toch een stukje verder heb geholpen. Wilt u meer (kleur)advies, dan adviseer ik u graag. Zeker als u straks een flinke uitgave voor een keuken gaat doen, kan een advies van een professionele interieurstylist de moeite en kosten waard zijn, en u wellicht behoeden voor een miskoop. U kunt geheel vrijblijvend een prijsopgaaf vragen.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Heel verrassend was ik op uw antwoord maar het is nog niet voldoende voor mij dus hierbij nog enige andere informatie voor u.
Ligging van mijn keuken is zuid-west dus heel veel zon in de keuken, vloer is laminaat in zandkleur brede planken. Stoelen zijn mahoniekleur keukentafel idem maar wel een echte mahoniehoutenkast. Mijn stijl, ik had landelijk gezegd maar eigenlijk is het een beetje een samenraapsel van meubels bielzen tafel bij de bank, welke dwars in de kamer staat om de ruimte een beetje te breken, bank is bruin van stof een beetje stoere stof met grote creme kussens. Kaste uit 1900 eiken meidenkast. Bureau is erg essen dus donker van kleur en ook 1900 bureau. Ik voel me wel het prettigst in een landelijke stijl. Kleur van de woonkamer is vnmlk wit want de voorkant van de kamer is best wel donker, noordoosten kant. Een wand in de keuken is creme geschilderd. Ik ben razend benieuw naar uw reactie. Vriendelijke groet, Hubertine
 
Antwoord Beheerder:
Beste Hubertine,

Sorry dat je wat langer op mijn reactie moest wachten. Het was nogal druk. Met een keuken waar veel zon komt, kun je dus een koelere kleur toepassen. Wel zo mooi voor het contrast tussen al die warme (houten) materialen. Bij de inrichting van een ruimte in een bepaalde sfeer gaat het er namelijk altijd om de balans te bewaren tussen vol en leeg, donker en licht, warm en koud. Dus misschien is zoals ik al eerder meldde lichtblauw (mooi met donkerbruin) wat je zoekt of turkoois? Maar het zou ook een groentint kunnen zijn, ook prachtig bij al dat hout. Houd je niet van een kleurig interieur, kies dan voor vergrijsde tinten, die passen goed in een landelijk interieur. Gebruik lichte en donkere natureltinten, mooie vergrijsde kleuren die je niet echt kunt benoemen.

Omdat je van een landelijke stijl houdt, ben je waarschijnlijk geneigd voor de keuken weer vooral hout te kiezen. Niet doen! Bij al dat al aanwezige hout in keuken en woonkamer en de vloer met zo’n uitstraling wordt dat te veel en dan raakt de inrichting uit balans. (misschien heb je nu ook al wat te veel houten meubels waardoor de balans niet goed is.) Kies voor het aanrechtblad een contrasterend materiaal. Een (natuur)stenenblad of een blad van (geborsteld) staal. De kastjes en lades zouden dan een mat gelakt uiterlijk kunnen krijgen. Eventueel kun je voor houten deurtjes kiezen, (ik denk aan houten stroken met kieren ertussen, lekker landelijk) maar dan geschilderd in wit of (licht)grijs. Dat geeft toch een heel ander gevoel dan gelakt hout. Je kunt het ook omdraaien en alleen een donker of vergrijsd houten (of houtpatroon) aanrechtblad kiezen, en kastjes en lades van rvs of mat gelakt materiaal. Je kunt kiezen voor een donker aanrechtblad, en de kasjes en lades licht houden. Of andersom. Zorg er verder voor dat de wand boven het aanrechtblad qua kleur contrasteert met het blad, maar ook met de kastjes. Plaats je ook bovenkastjes (als je beneden genoeg kastruimte hebt, raad ik het af) geef die dan de kleur van de muur, dan vallen ze minder op. Dat is vaak wel zo mooi. (boven- en beneden kasten kunnen een verschillende kleur krijgen. Benedenkasten bijvoorbeeld wit, en bovenkasten in een donkerdere kleur) Met een donkere tafel, eetkamerstoelen en kast, zou ik de wanden in de keuken ook redelijk licht houden en ergens één muur of muurvlak (niet waar de donkere kast tegenaan staat) een accent geven met een donkerdere en/of fellere kleur. Deze wand krijgt dan de aandacht.

In een woonkamer op het noordoosten met niet zoveel licht, zou ik geen spierwit toepassen maar een lichte warme kleur, zoals een warme offwhite. Laat iets van de kleur van de keuken terugkomen in de woonkamer. Breng ergens een accentkleur (dat hoeft dus geen felle tint te zijn) aan, dat kan door middel van accessoires en/of een muurvlak in een donkerdere tint. Kies je voor de keuken een vergrijsd groen als accentkleur, zoek dan een bijpassende warme groen (een groen met veel geel erin) als accentkleur voor de woonkamer.

Zo weer wat meer advies en ideeën. Misschien had je er meer van verwacht, maar het geven van kleuradvies via gratis adviseurs heeft zijn beperkingen. Kleuradvies hangt ook samen met de afmetingen en vorm van een ruimte. Bovendien zijn er zoveel mogelijkheden in keukens, dat het toch lastig blijft om daar op basis van je informatie een kant en klaar advies over te geven. Voor een uitgebreider en specifieker advies over kleuren en materialen voor een keuken moet ik een ruimte echt zien.

Veel succes.
Met vriendelijke groet,
Merel Havenaar
Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl
w www.havenaarinterieurs.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan kleuradvies:

Kleuradivies met limegroen voor woonkamer + keuken
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2008-04-23 12:09:55
Warme kleuren in de slaapkamer?
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-18 13:15:07
welke houtsoort op een witte marmeren vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-19 10:11:59
hey hallo help!!!!!!!!!!!!???
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-03-22 11:11:51
Witte meubelen en donker bruine bank
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-05-08 19:37:48

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258136
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+