Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Kinderen & Tieners » Pubers » Seksualiteit
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Seksualiteit en krijg online een antwoord van de specialist in Seksualiteit

Zelf een vraag over Seksualiteit? Klik hier.
Meer vragen over Seksualiteit.
De huidige beheerder van de rubriek Seksualiteit:
Naam: Rene de Jong
Bedrijf: Nvt
Reactiesnelheid: 51 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Rene de Jong vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via RSS. Klik hier.
RSS over Seksualiteit op jouw website?Vragen over Seksualiteit op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SeksualiteitVragen over Seksualiteit via E-mail. Klik hier.

iets raars

[Gesteld op: 10-05-2009]

Toelichting:
IK heb een probleempje...
mijn voorhuid krijg ik niet meer over mijn eikel heen terwijl ik niet besneden ben.... ik heb overal gezocht wat dit kan zijn maar nergens kan ik wat vinden. kan dit komen omdat ik me zo vaak aftrek? ik weet echt niet hoe dit allemaal kan.
Antwoord:

Bedoel je dat je je voorhuid niet meer over je eikel naar achteren kunt schuiven? Of is je voorhuid nu helemaal naar achteren geschoven en kun je hem niet meer over je eikel naar voren schuiven? Het lijkt me dat je dat laatste bedoelt, omdat je ook zegt "mijn voorhuid krijg ik niet meer over mijn eikel heen", dat lukte dus vroeger wel.

In dat geval zit er maar een ding op. Wachten tot je penis slap is, en dat het vel van je voorhuid met je vingers proberen beet te pakken en rustig weer naar voren zien te peuteren. Het kan helpen om je eikel en het vel eromheen in te smeren met baby-olie, dan wordt alles wat soepeler. Als je geen baby-olie hebt kun je het ook proberen met wat spuug.

 
Reactie vraagsteller:
ik denk niet dat u snapte wat ik bedoelde... ik heb inderdaad het probleem dat ik mijn voorhuid niet over mijn eikel heen krijg. maar ik bedoel dat mijn voorhuid ook bij slappe toestand niet over mijn eikel heen komt
 
Antwoord Beheerder:
Edit ---

Na een paar dagen denk ik dat ik eindelijk snap wat je bedoelt. Namelijk dat over je eikel geen huid zit, ook niet als je penis slap is. En dat terwijl je niet besneden bent.

Dit is niet erg. In de lengte van de voorhuid zitten grote individuele verschillen. Er zijn jongens die hebben een voorhuid die zo lang is dat bij een erectie de eikel ook nog is bedekt. En er zijn jongens, zoals jij dus, die altijd een blote eikel hebben. Allebei (en alles daartussen) is normaal.

---


Waarschijnlijk heb je een iets te nauwe voorhuid. Dan lukt het niet om de voorhuid over de eikel naar achteren te schuiven. Of het lukt met pijn, of maar een klein stukje. Sommige jongens hebben dit. Het is verder niet erg maar het verstandig om hem wat op te rekken. Anders is het later pijnlijk bij het vrijen.

Tips om je voorhuid op te rekken:

Begin met de oefeningen als je penis niet stijf is. Doe wat babyolie of vaseline op de rand van je voorhuid, voor de soepelheid. Schuif je voorhuid terug tot het pijn begint te doen, en hou het even zo vast. Schuif niet te ver, want dan kunnen er kleine scheurtjes ontstaan. Hou er mee op als je penis stijf wordt. Doe dit twee keer per dag, bijvoorbeeld 's morgens en 's avonds. Je kunt het ook doen als je in bad ligt of onder de douche, dan is je huid ook soepel. Doe dit een poos totdat het je lukt om je voorhuid helemaal over je eikel te schuiven.

De volgende stap is dezelfde oefening, maar dan als je een erectie hebt. Dit kan in het begin best tegenvallen. Doe het heel voorzichtig, want de kans op een scheurtje is nu nog groter.

Als je merkt dat het al iets ruimer is geworden ga dan, als je penis slap is, een paar keer per dag met je beide wijsvingers in je voorhuid en rek je die van binnen naar buiten in alle richtingen op. En ook weer voorzichting natuurlijk.

Alles bij elkaar is dit best een moeizaam proces, maar meestal helpt het wel. Probeer goed door te zetten dus, dan heb je er "later" plezier van. Als je nu al maanden bezig bent en je ziet nog steeds geen resultaat, dan kun je het beste langs je huisarts gaan. In sommige gevallen helpt het om een bepaalde creme (Dermovate) te gebruiken. Die kan je huisarts voorschrijven.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Seksualiteit:
Anticonceptie
Homo, Lesbi & Biseksueel
Loverboys
Seksueel Misbruik & Geweld
Seksueel Overdraagbare Aandoeningen
ZwangerschapGerelateerde vragen aan iets raars:

Is een tandarts verplicht informatie te delen?
      [Gesteld in Privacywetgeving]
2017-12-20 10:09:11
rechtsbijstandverzekeringen
      [Gesteld in Scheidingsadvocaat]
2009-07-27 10:58:07
l.s.stormschade juli j.l. boom van buren
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2010-12-10 11:47:55
dekking schade bij inbraak
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2010-04-26 11:54:03
Kan ik dit royement bestrijden
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2010-06-19 11:40:29

Gemiddelde score Seksualiteit: 7.1 (47x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+