Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Utrecht
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Utrecht en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Utrecht

Zelf een vraag over Interieur-Utrecht? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Utrecht.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Utrecht heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Utrecht Klik hier.

RSS over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Utrecht op jouw website?Vragen over Interieur-Utrecht op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-UtrechtVragen over Interieur-Utrecht via E-mail. Klik hier.

Witte meubelen en donker bruine bank

[Gesteld op: 08-05-2009]

Toelichting:
Wij hebben een donker bruine hoekbank, gebr.witte gordijnen en (straks) witte kasten in de woonkamer. Onze woonkamer heeft aan de ene kant een schuifpui over de volledig breedte (6m) en aan de tegenoverliggende muur komt de tv. Deze muur wil ik graag behangen en de overige muren verven. Heeft u kleuradvies? Dacht zelf aan gebr.wit/bruin behang (kan het niet vinden in de boeken maar goed.....) en bruine muurverf -mat- maar misschien is dat te donker? alvast bedankt
Antwoord:

Als de huidige kleuren van uw interieur u bevallen en u meer houdt van natureltinten, dan van (fellere) kleuren, dan is het een goed plan om de kleuren bruin en (gebroken) wit te handhaven. Of aan deze kleuren nog een grijstint toe te voegen. (ook een rustige natureltint) Bent u toe aan wat anders, wilt u meer kleur en/of een nieuwe kleur, dan is dat ook mogelijk. Bruin en (gebroken) wit combineren met veel andere tinten. Groengeel of groen bijvoorbeeld, of een turkoois. Of roze. Voordat u een kleurtoon kiest, moet u bedenken wat voor sfeer u de ruimte wilt geven en waar u van houdt. Als u de juiste kleurtoon (of kleurtonen) heeft gevonden, is de volgende stap een goede nuance daarvan te vinden. (een nuance van een kleurtoon geeft aan hoe donker of licht de kleur is, hoe fel of vergrijsd). Belangrijk is ook dat de kleuren die u voor de wanden kiest passen bij de vloer. (Wat voor kleur heeft uw vloer?) Pas wel op met de kleur bruin, vooral donkerbruin. Dat is een kleur die veel licht nodig heeft, zowel overdag als ’s avonds. Ik zou niet gauw meer dan één wand in een woonkamer donkerbruin verven. Maar om dat goed te beoordelen zou ik uw woonruimte moeten zien. U kunt overigens ook kiezen voor bruine en gebroken witte wanden en meer kleur aanbrengen met behulp van accessoires. Of één wand of wandvlak een accentkleur geven en dat combineren met gekleurde accessoires.

Voor het geven van een goed kleuradvies is het van belang om te weten, hoe de vorm van de ruimte is, hoeveel licht er binnenkomt, en hoe het huis ligt ten opzichte van de zon en wat voor kleuren er al voorkomen. Verder hangt een kleuradvies natuurlijk ook samen met de smaak van de bewoners. Houdt u wel van wat kleur in uw woonkamer, of bent u meer een naturelmens? Kiest u voor (hier en daar) felle kleuren of passen vergrijsde tinten meer bij u? Houdt u van contrasten of meer van ton sur ton? Als u dat (nog) niet weet, raad ik u aan een moodboard  te (laten) maken.

Een moodboard is een hulpmiddel bij het uitzoeken en bedenken van een nieuwe inrichting en/of nieuwe kleuren. Plak of prik knipsels uit (woon)tijdschriften, stukjes tapijt, stof, verfstaaltjes, en kleine materialen op een groot vel papier, stuk muur, of een prikbord. Kies alleen die kleuren en combinaties van kleuren die u aanspreken, die u mooi vindt. U kunt weer iets toevoegen of weghalen als het u toch niet bevalt. Ga net zolang door tot het bord de sfeer uitademt die u voor de ruimte zoekt. Zo komt u erachter wat u het mooist vindt en krijgt u vooraf een goed beeld van de sfeer die uw woonruimte kan krijgen.

Tot slot geef ik u nog een aantal algemene tips over kleur en kleurgebruik:

·         Het beste kunt u eerst een kleurenplan maken voordat u een ruimte gaat (her)inrichten. Een kleurenplan of -schema voor één ruimte kan gemakkelijk vijf of zes kleuren bevatten. (meer kan ook) Een aantal lichtere tinten, een (of twee) accent kleuren en één of twee donkere kleuren. Betrek in het kleurenplan alle materialen, meubels en voorwerpen die in de kamer komen.

·         De makkelijkste manier om kleuren te combineren is ton sur ton. Neem twee of meer tinten van dezelfde kleur, dus in lichte en donkere variaties. Hoe meer tinten verschil de kleuren onderling hebben, hoe meer aandacht de combinatie trekt. En andersom, hoe dichter de kleuren bij elkaar liggen, hoe rustiger het oogt.

·         Voor actie en spanning kiest u complementaire kleuren, zoals lime groen met rood of citroengeel met paarsblauw.

·         Het aanbrengen van kleine kleurnuances binnen één kleurtoon verlevendigt een ruimte Denk maar aan de natuur. Waarom vinden we dat zo mooi? Omdat er wel duizenden verschillende tinten bruin of groen of geel in voorkomen. Als je bij de inrichting van een ruimte ook meer verschillende kleurnuances aanbrengt, kun je dat effect benaderen. Dus gebruik binnen een kleurtoon, verschillende nuances (licht en donker, feller en vergrijsder).

·         Kleuren hebben een ruimtelijke werking. Zo laten donkere kleuren een ruimte kleiner lijken, en hebben lichte tinten een ruimtelijk effect. Verder is het zo dat warme kleuren (rood, geel, oranje) op je af komen en een ruimte dus kleiner laten lijken. Een muur in een koele tint (blauw, paars, de meeste groenen) daarentegen lijkt te wijken, waardoor de muur verder weg lijkt.

·         Voor kleine ruimtes raad ik af grote contrasten te gebruiken op grote oppervlakken zoals muren. In een kleine ruimte wordt dat erg onrustig. Mooi op elkaar afgestemde kleuren zijn hier het beste. Bovendien lijkt een kleine ruimte groter als de muren verschillende, net andere kleurnuances hebben.

·         Welke wanden een donkere kleur krijgen en welke lichter blijven, hangt af van de afmetingen van de kamer. Een smalle langwerpige kamer, lijkt nog smaller en langer als de lange wanden donker worden geschilderd. Niet doen dus. Houd die lange wanden overwegend licht. Geef in zo’n smalle ruimte de korte wanden een donkerdere kleur (’s avonds kunnen de gordijnen voor dit effect zogen) en/of breng eventueel één of twee donkere kleurvlakken aan op de lange lichte wanden.  

·         Houdt er verder rekening mee dat donkere en felle kleuren in het zonlicht lichter en fletser lijken. Een ruimte op het zuiden kan dus meer kleur “hebben” dan een ruimte op het noorden.

·         Bekijk verfkleuren voor de wand niet van boven maar houdt ze rechtop tegen de muur. Als de kleurstalen op tafel liggen valt er meer licht op, en lijken de kleuren wat lichter.

·         Bekijk verfstalen/kleuren (hoe groter hoe beter) altijd ter plekke (het licht in uw huis is anders dan in de winkel). Bekijk kleuren zowel overdag als bij kunstlicht, een groot verschil.

Wilt u meer kleuradvies, dan help ik u graag verder. Belt u mij vrijblijvend voor nadere (prijs) informatie.

Veel succes.

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar

Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

           

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Witte meubelen en donker bruine bank:

Welke kleur past best voor onze woning?
      [Gesteld in Interieur]
2007-07-09 14:21:51
Niet nakomen afspraken convenant
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Holland]
2008-05-19 14:54:15
ik heb witte muren en een donker bruine vloer
      [Gesteld in Interieur-Utrecht]
2009-05-11 15:14:43
goedendag IK ga binnenkort verhuizen naar een
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-05-19 09:10:43
Wat voor kleur bank en muren moet ik nemen?
      [Gesteld in Interieur-Zuid Holland]
2010-08-12 21:29:32

Gemiddelde score Interieur-Utrecht: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+