Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

Schildklierwaarden goed ?

[Gesteld op: 08-05-2009]

Toelichting:
Symptomen: gewrichtsklachten, vermoeidheid
Leeftijd: 31 jaar - mannelijk

Labowaardes (test:waarde:[ref. waardes]):
TSH: 3.04 : [0.270-4.20]
Vrij T3: 3.19: [2.57-4.43]
Thyroglobuline: 0.201:[0.-55]
TPO thyroid microsomen: 118: [0-35]
Thyroglobuline AL: 187: [0-40]


Op eerste zicht zien resultaten van schildklier er goed uit (gebaseerd op referentiewaardes), maar ik weet niet in hoeverre deze resultaten betrouwbaar zijn gezien de antistoffen die buiten de normale waardes vallen.

Wat valt hier aan te bevelen ? verder onderzoek door encrinoloog ?
Antwoord:
Hallo,

De referentiewaarden bij bloedonderzoek naar schildklierhormonen en aanverwante stoffen, zijn bij diverse laboratoria behoorlijk verschillend. De deskundigen zijn het hierover niet eens met elkaar. Ik ga bij de beantwoording van mijn vraag uit van de door u genoemde referentiewaarden, met name bij TPO, omdat ik deze waarden elders niet terug kan vinden. Het verschilt ook of de getallen in nanogrammen of in Internationale Eenheden (IE) worden vermeld.

De eerste 3 waarden lijken inderdaad prima. TSH en vrij T3 zijn daadwerkelijke hormonen. Thyroglobuline is een eiwit, wat normaal in de schildklier voor hoort te komen, maar als het in het bloed verhoogd is, dan duidt dit op een probleem met de schildklier.
TPO antistoffen zijn behoorlijk verhoogd. Dit hoeft op dit moment nog geen gevolgen te hebben voor het functioneren van de schildklier, maar de kans is 70 keer groter bij mensen met TPO antistoffen om een te lage schildklierfunctie te krijgen, dan bij mensen die geen antistoffen hebben. (Bron: prof. Henneman, 2005)
Omdat daarnaast ook de antilichamen tegen Thyroglobuline verhoogd zijn, lijkt me dat er toch reden tot zorg is.

Wat is de reactie geweest van uw endocrinoloog op deze uitslagen? Daarvan zou ik af laten hangen wat u verder doet.  Heeft hij u iets te bieden wat uw gezondheid ondersteunt?

Ik zou zelf uw algehele gezondheid proberen te ondersteunen en vooral kijken of er via voeding en evt. kruiden, homeopathie en/ of orthomoleculaire middelen (vitamines en mineralen) mogelijke ontstekingsactiviteit rond de schildklier verminderd kan worden.
Houdt via de temperatuurtest uw schildklieractiviteit in de gaten en zet op basis daarvan de vervolgstappen richting arts of therapeut waar u het meest vertrouwen in heeft.

met vriendelijke groet,

Margreet Chardon

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Schildklierwaarden goed ?:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+