Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

Temperatuur, Electro Fysiologische Diagnostiek?

[Gesteld op: 08-05-2009]

Toelichting:
Hallo, ik heb van een Mesoloog de diagnose gekregen dat mijn schildklier niet goed werkt dmv EFD. En krijg nu Carbo vegetabilis. Kan er weinig over vinden op internet.
Is dit een juist middel voor de schildklier?
Ik pas wel in het rijtje van symptonen van hypothyreoide. Ik heb nu 10 dagen mijn ochtend temp onder de oksel gemeten, en die is steeds tussen 35,7 en 36,3. Maar is dit echt!! een betrouwbare test en wordt die wel geaccepteerd in het reguliere? Heb net bloed laten prikken door huisarts, die wilde(gelukkig) er ook even naar kijken.
Wat vind u van dit alles?
Antwoord:
Hallo,

Allereerst uw vraag over Carbo vegetabilis. De homeopathie zoekt niet direct naar een middel voor een bepaald orgaan, zoals de schildklier. Ze zoeken naar een middel wat bij zoveel mogelijk symptomen past die de patiënt heeft. Psychische symptomen zijn daarbij minstens even belangrijk als lichamelijke klachten. Ik kan een aantal klachten opnoemen die bij Carbo vegetabilis horen, maar het kan best zijn dat u die klachten toevallig niet heeft. Want bij elk middel horen een heleboel symptomen.

Er staan een aantal symptomen genoemd bij Carbo Vegetabilis, die ook bij de schildklier horen: traagheid is een belangrijk symptoom. De traagheid kan optreden bij het denken: dingen moeilijk op een rijtje krijgen. Maar ook de spijsvertering gaat traag, wat winderigheid/ gasvorming kan geven. Er kan duizeligheid of slaperigheid na de maaltijd ontstaan. Er kan sprake zijn van verlies van spierkracht.
Nogmaals: als meerdere symptomen die bij het middel Carbo Vegetabilis horen, ook klachten zijn waar u last van heeft, dan kan dit middel passend voor u zijn.
Misschien is het een idee om uw mesoloog te vragen om uit te leggen waarom hij het middel goed bij u vond passen.

Uw temperatuur lijkt inderdaad te bevestigen dat uw schildklierhormonen hun werk niet goed kunnen doen. In de reguliere gezondheidszorg wordt kouwelijkheid wel gezien als een veel voorkomend symptoom bij een te traag werkende schildklier. Hetzelfde geldt voor een gevoel van warmte bij een te snel werkende schildklier. De temperatuurmethode is ooit onwikkeld door een regulier werkende arts, maar door de komst van bloedonderzoeken is de temperatuurmethode opzij geschoven. Dit heeft zeker te maken met het feit dat temperatuur meten onder de oksel snel leidt tot onbetrouwbare uitslagen, als men bijv. met de handen onder het hoofd heeft gelegen wordt de huid koud en duurt het wel 10 minuten voor de juiste temperatuur weer bereikt is, als een thermometer onder de oksel wordt geklemd. Maar moderne (digitale) thermometers stoppen al veel eerder met meten....
Daarom kun je de gemeten okseltemperatuur controleren door ook de rectale temperatuur op te nemen (in je anus). Normaal scheelt dat een halve graad, maar een verschil tussen de 0,4 en 0,7 graden is ook geen probleem.

Natuurgeneeskundig artsen (die dus ook regulier geschoold zijn) vonden de testen naar schildklierhormonen in het bloed niet betrouwbaar genoeg. Veel van hun patiënten bleven zitten met symptomen die wezen op een te lage activiteit van schildklierhormonen, terwijl ze volgens hun bloedtesten 'kerngezond' zouden moeten zijn.
De reguliere gezondheidszorg werkt veel met protocollen en in dat protocol staat dat alleen de bloedtesten mogen worden gebruikt om te beoordelen of de schildklierhormonen goed werken. Protocollen hebben een goede kant, omdat iedere patiënt een vergelijkbare behandeling krijgt. Maar als die behandeling (vanwege een gemiste diagnose) niet helpt, val je als patiënt wel tussen de wal en het schip....

Verder staat hierover veel op mijn  website, dus ik raad u aan om daar verder te lezen.

met vriendelijke groeten,

Margreet Chardon
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Temperatuur, Electro Fysiologische Diagnostiek?:

Helpt medicatie?
      [Gesteld in Autisme]
2007-01-04 21:01:30
Mijn vraag is of u bekend bent met APS ?
      [Gesteld in Chronisch Vermoeidheidssyndroom]
2007-02-05 17:01:36
Vergoedingen buitenlands dienstreis in het weekend
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-02-19 13:43:36
Vergoedingen buitenlands dienstreis in het weekend
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2007-02-19 13:55:10
koudegeleidend vet (pasta)
      [Gesteld in Inbouwapparatuur]
2007-06-09 19:35:39

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+