Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Psychiatrie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychiatrie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychiatrie

Zelf een vraag over Psychiatrie? Klik hier.
Meer vragen over Psychiatrie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychiatrie:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychiatrie op jouw website?Vragen over Psychiatrie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychiatrieVragen over Psychiatrie via E-mail. Klik hier.

Hoe kan ik mijn huwelijk redden?

[Gesteld op: 07-05-2009]

Toelichting:
Mijn man is 39 en sinds 2 maanden heeft hij een relatie met zijn secretaresse van 22. Hij is veliefd, zegt hij. We zijn 12 jaren samen en we hadden een goede relatie gehad, maar de laatste tijd had ik het gevoel dat we uitelkaar groeiden. Ben 10 jaren geleden uit Slowakije vanwege mijn man naar NL verhuisd. Heb hem ook aangesproken, maar mijn man is een heel moeilijke prater en hij sluit sich liever af voor een open gesprek. Toen ik het horde dat hij gevoelens voor een andere heeft was de wereld voor mij ingestort. Hij heef gelogen, zelf nadat over haar heeft verteld. Ik ging smeken, huillen,praten alles doen om hem om een kans vragen voor onze relatie. De ene dag was ik met wie hij verder wilde de andere dag zij. Kreeg een mail van haar zelf een weblog waar haar verhaal over mijn man een haar is beschreven en natuurlijk over mij als een hysterische, egoistische vrouw. Dit speelt sinds een week. Hij is bezig met zijn motorrijbewijs met haar naturrlijk. Hij was paar dagen niet bij haar, na het werk meteen naar huis gekomen en zelf op internet gaan zoeken hoe konden we onze relatie redden. Heb hem verteld dat ik hem de ruimte een de tijd geef om een beslissing te nemen.Zonder emoties, hysterie, scenen gewoon net als niet gebeurt was, dat ik hem alleen om kans vraag om proberen alles te reden. 2 dagen geleden stond hij voor me dat hij bij haar wil gaan slapen die nacht (zijj vroeg of hij komt) en toen heb ik op een heel nette kalme mannier gereageerd en hem laten gaan. Dat was verrasend voor hem, na al die smekerij en hij stond zonder worden met zjn tas en keek me aan en zij" dan ik ga maar" en heb hem laten gaan. De volgende dag stond hij thuis een vroeg hoe gaan we alles regelen. Deed net als ik niet wist waarover hij prate. Hij bedoelde de scheding dus. Hij vroeg of ik al wat ondergenomen hebt. Ik niet zij ik, jij will toch weg van mij en niet ik. Hij naam wat documenten mee en nu zit ik hier en vraag me af of hij helemaal zijn verstand heeft verloren en had ik maar hem niet laten gaan die avond. Maar hij wist van de afgelopene dagen, dat ik alles acepteer als maar hij blijft. Wil niet gaan scheiden, maar kan ook niet meer blijven smeken. Kan niet geloven dat zijn lievde van 12 jaren opgeeft voor een ander van 2 maanden. Bij hem op het werk weet het niemand. Heb de zin naar zijn baas te gaan om dit te vertellen (geen goed idee weet ik). Zijn familie de hele omgeving begrijpt niets van zijn gedrag. Hij was altijd een eerlijk, principieel man.
Antwoord:

Hallo,

U vraagt mij of ik u zou kunnen vertelen of er een mogelijkheid bestaat dat u uw huwelijk kan redden.  Nou ik kan u zeggen uw man denkt met zijn onderstel en niet met zijn verstand.  Maar of dit een tijdelijke opleving van zijn kant is ... is afwachten.  U (kent) uw man beter maar het is net wat u zegt dat er geen goed gesprek met uw man te voeren valt omdat hij geen prater is.

Het is dan wel dat u naar nederland bent gekomen en alles achter u heeft gelaten.... Een gesprek is ook heel belangrijk in een huwelijk ... er wordt te weinig gepraat en als er gepraat word dan is het ook een kunst om te luisteren.  Het kan daarom zijn dat hij al toepellingen maakte.... Er is altijd een oorzaak voor, maar dit neemt niet weg dat wat hij doet goed te praten is.

Maar gevoelens kunnen vaak niet van de een op de andere dag over zijn ... er is altijd oorzaak en gevolg.    Dat hij een andere relatie begint is nietgoed maar er is in deze weinig hoop dat het goed komt.... want ookal zou het goed komen, de angst blijft en deze angst is vaak gegrond want er hoeft dan ook maar iets te gebeuren of hij loopt weer weg.

Maar het mag dus duidelijk zijn dat u uw man niet zo kent als u dacht hem te kennen..... wat niet het verdriet minder maak.

Maar probeer te redden wat er nog te redden valt ... bereid u voor op het einde.    Maar ik hoop dat hij wakker wordt en toch daar blijft waar u wil dat hij blijft.... bij u !!    Als hij met de bril op blijft lopen dan is het huwelijk niet meer te redden en gaat hij zijn weg.

Iets wat hij misschien al lang van plan was.!!

André van Well 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Hoe kan ik mijn huwelijk redden?:

Mijn eerste huwelijk met gescheiden man...
      [Gesteld in Huwelijk]
2009-02-04 09:36:46
Hoe is het kindsdeel geregeld bij overlijden ouder
      [Gesteld in Suriname]
2010-03-15 19:23:19
gemeenschap goederen
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2011-09-11 00:22:04
ons project godsdienst
      [Gesteld in Islam]
2013-03-08 11:56:31
bewijs van wetgeving uit suriname waar te verkrijg
      [Gesteld in Suriname]
2014-07-08 17:40:15

Gemiddelde score Psychiatrie: 8.2 (163x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+