Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Interieur » Interieur-Noord Holland
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Interieur-Noord Holland en krijg online een antwoord van de specialist in Interieur-Noord Holland

Zelf een vraag over Interieur-Noord Holland? Klik hier.
Meer vragen over Interieur-Noord Holland.

Beheerder worden?

De rubriek Interieur-Noord Holland heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Interieur-Noord Holland Klik hier.

RSS over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via RSS. Klik hier.
RSS over Interieur-Noord Holland op jouw website?Vragen over Interieur-Noord Holland op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Interieur-Noord HollandVragen over Interieur-Noord Holland via E-mail. Klik hier.

Grijs bij bruin?

[Gesteld op: 06-05-2009]

Toelichting:
Wij hebben alle muren en houtwerk in Leliewit van Histor geverfd. Nu hebben we in onze L-kamer 1 muur waar nooit zonlicht komt, die muur is aan de zuid-kant van de kamer.
Alle lichte en witte tinten lijken daar erg grauw te worden (waarschijnlijk door het gebrek aan licht).
Nu wilde ik die eigenschap gebruiken door de muur juist donker te maken. Denkt u dat ik een antraciet zou kunnen gebruiken? Ik twijfel over de kleurcombinatie met de meubels.
Er staat tegen die muur een honingkleurige eethoek en buffetkast, dus dat is het probleem niet, maar ik heb ook nog 2 zandkleurige stoelen en een chocoladbruine bank. Zou ik dan beter voor chocoladebruin kunnen kiezen?Alvast bedankt voor het meedenken..
Antwoord:

Grijs en bruin gaan prima samen. Ik vind het een chique combinatie. Maar of het voor úw ruimte de beste kleurkeus is, kan ik zo online moeilijk beoordelen. Of alles mooi samengaat met uw huidige meubels (en de vloer!), hangt af van de kleuren daarvan (die ik moet zien om dat goed te kunnen beoordelen) en wélke kleur grijs u kiest. Vergeet u ook de kleur van uw vloer niet. Dat is erg belangrijk voor het kleurgebruik in een ruimte. Een vloer beslaat namelijk een groot oppervlak en is erg bepalend voor de sfeer. Maar een donkerbruine muur (in de kleurtoon van uw bank) kan ook heel mooi zijn. Op die manier houdt u het huidige kleurenschema in stand. Als dat u nu bevalt, is daar ook wat voor te zeggen. Ik zou met donkere kleuren op een muur overigens wel voorzichtig zijn als er in een ruimte niet veel licht komt. Donkere kleuren absorberen het licht en de ruimte wordt lijkt er donkerder door. (Dat er geen zonlicht komt, wil nog niet zeggen dat er weinig licht is. Ik heb zelf een kamer op het noorden, met veel ramen en die is heel licht.) Maar komt er voldoende daglicht binnen en heeft u ’s avonds ook genoeg verlichting, dan is het geen probleem en juist een leuke afwisseling met de verder lichte muren. Een ruimte wordt met een donkere muur ook intiemer.

 

U kunt zelf bekijken wat het licht doet met kleuren door kleurstalen in huis te halen en die tegen de wand waar nooit zonlicht komt te houden. (Bekijk kleurstalen voor de muur altijd rechtop tegen de muur en niet liggend op tafel, dan valt er meer licht op en lijkt de kleur lichter) Als u de kleurstaal daarna tegen een andere muur met meer licht bekijkt, ziet u wat het licht met die kleur doet. Soms zijn er opvallende verschillen en kan een kleur die in eerste instantie prachtig leek, helemaal niet meer zo mooi zijn op de plek van bestemming. (of andersom, komt ook voor!) Bekijk kleuren daarom altijd op de plaats waar ze worden aangebracht.

 

Het idee om één muur donkerder te maken naast allemaal lichte muren is goed. Maar als de muren allemaal leliewit zijn, dan is een hele donkere kleur niet nodig om een accent aan te brengen. Een muur in een ‘middenkleur’ voldoet ook prima. Door een hele donkere kleur te gebruiken naast veel lichte kleuren kan het contrast ook te groot worden. Maar dit hangt weer samen met de maat van uw woonkamer. In een grote ruimte kunnen meer en grotere kleurcontrasten worden toegepast, dan in een kleine kamer. De muur moet een kleur krijgen die contrasteert met de eethoek (dus een paar tinten donkerder ) en ook mooi past bij de chocoladebruine bank, de zandkleurige stoelen en de vloer. Voor een ruimte waar geen zonlicht komt, raad ik aan een warme kleur te kiezen. Grijs is erg in, u ziet het overal. Is dat de reden dat u denkt aan antraciet grijs of vindt u het gewoon een hele mooie kleur? Wilt u graag grijs, kies dan een grijs met een gele ondertoon. Dat past mooi bij Leliewit. (bijvoorbeeld de grijzen van Histor S 2502 Y, of S 3502Y of S 4502Y, of S 5502Y of nog donkerder) Kijk wel of deze kleur(en) ook passen bij de rest van uw inrichting. Een andere mooie warme grijs, maar hele andere kleur grijs en niet zo donker, is Elephants Breath van Farrow and Ball. Deze kleur heeft een meer oranje ondertoon. Past deze kleur bij de meubels en vloer?  Probeert u dat zelf met behulp van kleurstalen te beoordelen of koop een proefpotje en beschilder er bijvoorbeeld een dunne plaat van 80 x 80 cm mee. Op een groter vlak is de kleur makkelijker te beoordelen.

Behalve bruin en grijs kunt u voor de muur ook denken aan groen. Zeker als u een houten vloer heeft, vormt groen een mooie rustige tegenhanger voor bruine en oranjeachtige kleuren. Kies wel een warme kleur groen, dat is een groen waar voldoende geel in zit. Bijvoorbeeld, weer van Histor, kleuren met nummers die eindigen op G90Y, G80Y of G70Y. Allemaal warme kleuren geelgroen.

 

Vindt u het ook met dit advies lastig om tot een kleurkeus te komen, dan help ik u graag verder. Belt u mij vrijblijvend voor een nadere (prijs)informatie. Of schilder de muur gewoon in een kleur die u denkt dat juist is. Bevalt het niet, dan kunt u één muur toch redelijk snel weer overschilderen.  

 

Met vriendelijke groet,

Merel Havenaar


Havenaar Interieurs
Oranje Nassaulaan 123
2051 HL Overveen
t 023 – 5269002
f 023 – 5269004
e info@havenaarinterieurs.nl

w www.havenaarinterieurs.nl

 

 
Reactie vraagsteller:
Beste mevrouw Havenaar. hartelijk bedankt voor uw antwoord. Ik ga voor groen! Ik ben ook al gek op groen (kussens en kaarsen en bloemvaasjes in mijn kamer hebben al een groene kleur) en ben erg blij met uw kleurtips voor groenen van Histor. Grijs was inderdaad ingegeven door de huidige mode, maar groen zal prachtig staan bij al het hout. Nogmaals dank!
 
Antwoord Beheerder:
Heel graag gedaan! Leuk om te horen dat mijn advies u op het juiste spoor heeft gezet. Heel veel plezier met uw vernieuwde interieur, straks.
Vriendelijke groet,

Merel Havenaar
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Grijs bij bruin?:

Welke kleuren zou ik mijn meubels kunnen verven?
      [Gesteld in Inrichting]
2009-09-07 23:12:29
Welke kleur tegels en achterwand voor onze keuken?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2009-12-01 12:03:12
Grijze vloer, beige mat en licht bruine muur
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2010-07-10 18:17:16
veranderen kleur woonkamer
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-01-17 16:51:28
welke kleur meubels bij donkerbruine bank?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2011-07-02 21:19:26

Gemiddelde score Interieur-Noord Holland: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+