Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Verslaving » Sexverslaving
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Sexverslaving en krijg online een antwoord van de specialist in Sexverslaving

Zelf een vraag over Sexverslaving? Klik hier.
Meer vragen over Sexverslaving.
De huidige beheerder van de rubriek Sexverslaving:
Naam: Yoeri Arends
Bedrijf: Juridische gabber
Reactiesnelheid: 160 uur
Waardering: 7.9 (van max. 10)
Meer informatie over Yoeri Arends vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over SexverslavingVragen over Sexverslaving via RSS. Klik hier.
RSS over Sexverslaving op jouw website?Vragen over Sexverslaving op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over SexverslavingVragen over Sexverslaving via E-mail. Klik hier.

Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken.

[Gesteld op: 15-06-2007]

Toelichting:
Wat kan ik doen om er mee om te gaan en het niet onnodig de ruzies te laten escaleren. Hij beloofd steeds beterschap, maar ik betrap hem er steeds weer op. Ook zoekt hij ruzie om aan zijn verslaving te kunnen toe geven, door te sex-smsen met vreemden etc.
Antwoord:
Deze vraag heb ik voorgelegd aan één van onze counselors. Onderstaand zijn uitleg:

Veel hulpverleningsinstellingen in Nederland ontkennen het bestaan van een seksverslaving. SolutionS hanteert de in Angelsaksische landen algemeen aanvaarde operationele definitie: een seksverslaving is een pathologische relatie met een stemmingsveranderende ervaring. Hieronder vallen dus ook de volgende ervaringen: bezoeken van seks-sites op het Internet, sekschatten, seks-smsen en het bekijken van seks-tv kanalen.

Kenmerkend van de verslaving is het niet kunnen stoppen of veranderen van het gedrag ondanks de negatieve consequenties. De verslaafde verliest het vermogen om “nee” te zeggen en het vermogen om te kunnen kiezen.
Het seksuele gedrag is onderdeel geworden van een cyclus van denken, voelen en gedragen, welke men niet meer kan controleren. De frequentie van het gedrag is dus niet bepalend of het gedrag als een verslaving wordt beschouwd.

Seks verminderd gevoelens van pijn, verdriet, stress etc. Hierin verschilt de seksverslaafde niet van een alcohol- of drugsverslaafde. In tegenstelling tot liefde, transformeert de dwangmatige ziekte seks tot de primaire relatie of behoefte, waarvoor al het overige moet worden opgeofferd, inclusief, familie, vrienden, waarden en normen, gezondheid, veiligheid en werk.

De verslavingscyclus kent vier fasen: (1) preoccupatie met seksuele gedachten, fantasieën, herinneringen en beelden, (2) het uit voeren van rituelen (cruising, surfing, kiosken bezoeken, ‘alleen beneden blijven om nog de nachtfilm te kunnen zien’, etc), (3) het uitvoeren van seksueel dwangmatig gedragingen en tenslotte (4) de schaamte en wanhoop. Wanneer de verslaafde in de fase van schaamte en wanhoop is aanbeland, begint de cyclus - vroeger of later - opnieuw.

Deze laatste fase is niet altijd direct observeerbaar en kan verscholen gaan achter een depressie (symptomen: chronische vermoeidheid, problemen met slapen en eten, gewichtsveranderingen, lusteloosheid, interesse verlies, sneller geïrriteerd, verminderd gevoel van eigenwaarde, afgenomen vermogen tot concentreren). Menigmaal worden seksverslaafden behandeld voor een depressie, waardoor de verslaving over het hoofd wordt gezien.

De seksverslaafde zal onder andere ruzies gebruiken als rechtvaardiging voor het toegeven aan zijn/haar dwangmatige gedrag. Hij/zij heeft het “verdiend”, omdat hij/zij opnieuw onheus en onrechtvaardig behandeld wordt, en wederom niet begrepen is in zijn/haar wanhoop. Verreweg de meeste verslaafden kunnen zich niet losmaken uit de verslavingscyclus zonder professionele hulp of de steun van zelfhulpgroepen.

Je vraagt ons wat je eraan kunt doen om er beter mee om te gaan. Bepaal voor jezelf wat jouw grens is. Maak hem dit duidelijk. SolutionS kan je eventueel daarbij van dienst zijn. SolutionS heeft voor dit soort situaties het Intervention Plan ontwikkelt. Familie en naasten worden intensief begeleid en ondersteund om de verslaafde te overtuigen zich te laten behandelen en de cyclus te doorbreken. Stuur je adresgegevens naar mijn emailadres (saskia@addiction-solutions.nl) en ik stuur je (vrijblijvend!) een brochure over het Intervention Plan toe. Je kunt ook via onze website www.addiction-solutions.nl een gratis en vrijblijvende brochureset aanvragen.

Met vriendelijke groet,
Saskia

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Mijn man is sexverslaafd en wil geen hulp zoeken. :

Thuiswerkers hoe belasting betalen?
      [Gesteld in Belastingen]
2007-02-07 16:23:22
Toestemming nodig?
      [Gesteld in Gezondheidsrecht]
2009-06-05 06:33:00
hallo ik heb een vraag
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2013-02-28 12:54:31
hoe en bij wie kunnen wij hulp zoeken
      [Gesteld in maatschappelijk werk en dienstverlening (MWD)]
2009-03-08 16:06:42
Jeugdzorg dreigt met Kinderbescherming
      [Gesteld in Kinderbescherming]
2010-01-27 19:23:39

Gemiddelde score Sexverslaving: 7.8 (4x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258148
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+