Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat » Rugklachten
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Rugklachten en krijg online een antwoord van de specialist in Rugklachten

Zelf een vraag over Rugklachten? Klik hier.
Meer vragen over Rugklachten.
De huidige beheerder van de rubriek Rugklachten:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RugklachtenVragen over Rugklachten via RSS. Klik hier.
RSS over Rugklachten op jouw website?Vragen over Rugklachten op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RugklachtenVragen over Rugklachten via E-mail. Klik hier.

hernya en verschoven rugwervel na aanrijding

[Gesteld op: 03-05-2009]

Toelichting:
na aanrijding met auto 80 of 100 km per uur blijvend pijn in rug mediceinen helpen niet fysio helpt ook niet wordt alleen maar erger wat kan ik nog meer doen zonder me rug nog erger te belasten
Antwoord:

Geachte mevrouw/heer,

Hartelijk dank voor uw vraag. Het is voor mij natuurlijk onmogelijk een diagnose te stellen en specifiek advies te geven. Want ik heb daarvoor veel meer informatie nodig (wanneer was het ongeval, wat zijn de klachten, waar heeft u pijn, etc) en zonder een uitgebreid lichamelijk onderzoek en het beoordelen van de röntgenfoto's en scans.

Ik kan wel een paar algemene opmerkingen maken. Bij een aanrijding krijgt het lichaam een aardig 'opdonder". En de banden, pezen en gewrichtjes in de wervelkolom (vooral nek en onderrug) worden opgerekt en gekneusd. Vergelijkbaar met flink door je enkel zwikken. En dit kan best een tijd duren om te herstellen. Daarbij bestaat natuurlijk altijd een kans dat de nek en rug kwetsbaar blijft. Maar er zijn ook genoeg mensen die volledig herstellen na een auto-ongeval. Denk maar aan alle Formule 1 rijders die zeer regelmatig met hoge snelheid in de banden zitten!

Het is in ieder geval belangrijk om te spieren en de rug te blijven te bewegen en een sterk 'spiercorset' op te bouwen. Want hoe sterker de spieren zijn hoe minder de rugwervels belast worden.

In mijn kliniek voor Chiropractie behandel ik dagelijks mensen die rugklachten hebben na een auto-ongeval, mensen met een hernia en verschoven wervels. En gelukkig reageren de meeste patiënten heel erg goed op de behandelingen chiropractie.

Wat doet een chiropractor. Tijdens uw eerste bezoek gaat u samen met de chiropractor bespreken hoe het er met uw gezondheid en mogelijke klachten voorstaat (anamnese of vraaggesprek). Hierna zal de chiropractor overgaan tot een uitgebreid lichamelijk onderzoek. Centraal hierin staat uiteraard uw mogelijke klacht, maar tevens wordt de samenhang met andere lichaamsdelen onder de loep genomen. Bij dit onderzoek moet u denken aan neurologisch, orthopedisch en chiropractisch onderzoek. Er kunnen een aantal specifieke neurologische testen bij u gedaan worden, bijvoorbeeld m.b.v. de computer en uw bloeddruk wordt gemeten.

Omdat het menselijk lichaam als een geheel functioneert is het vaak van groot belang om de tijd te nemen voor dit eerste consult en doorgaans boeken wij daar 45-60 minuten voor uit. De chiropractor kan u aan het eind van het eerste consult aangeven of u in aanmerking komt voor behandeling of dat u eventueel doorverwezen dient te worden. U krijgt dan ook een rapport van bevindingen. Hierin wordt u uitgelegd wat er aan de hand is en wordt u een behandelplan voor gesteld om tot verbetering te komen. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan hernya en verschoven rugwervel na aanrijding:

hallo, ik heb ongeveer 2 jaar mijn onderste 2 rug
      [Gesteld in Aandoeningen Bewegingsapparaat]
2016-04-25 11:35:02
Wat doen bij lage rugpijn na verschoven rugwervel?
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-07-03 18:11:01
een cocosboom met druiven als vruchten
      [Gesteld in Dromen]
2009-04-02 13:31:12
Tegenpartij aanklagen
      [Gesteld in Smartengeld]
2012-08-16 14:40:13
ik heb een vraagje over schade en verzekering
      [Gesteld in Schadeverzekeringen]
2013-09-11 14:06:56

Gemiddelde score Rugklachten: 10.0 (2x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+