Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Aandoeningen Bewegingsapparaat
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat en krijg online een antwoord van de specialist in Aandoeningen Bewegingsapparaat

Zelf een vraag over Aandoeningen Bewegingsapparaat? Klik hier.
Meer vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat.
De huidige beheerder van de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Naam: Jack van Dijk
Bedrijf: Méderi
Reactiesnelheid: 114 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Jack van Dijk vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via RSS. Klik hier.
RSS over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website?Vragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Aandoeningen BewegingsapparaatVragen over Aandoeningen Bewegingsapparaat via E-mail. Klik hier.

Zenuwbeschadiging naar operatie aan schouder

[Gesteld op: 01-05-2009]

Toelichting:
Ik heb een jaar geleden de eerste rib laten verwijderen. Gelijk naar de operatie had veel minder gevoel in mijn bovenarm tot aan mijn elleboog, en achterkant schouder. De art gaf aan dat het normaal was en dat het vanzelf beter zou gaan. Nu een jaar verder, heb ik verschillende keren ontstekingen gehad in mijn schouder en is is mijn elleboog doordat ik veel minder gevoel heb dikker van het vocht, en dus ook pijnlijk. Kan hier nog iets aan gedaan worden, want ik heb dagelijks veel pijn.
Antwoord:

Beste heer/mevrouw,

 

Hartelijk dank voor uw vraag. Zonder meer informatie en een uitgebreid lichamelijk onderzoek kan ik natuurlijk geen specifieke diagnose geven. Maar ik kan wel een aantal algemene opmerkingen maken.

Schouder / arm klachten zijn in de regel heel hardnekkige en lastig te behandelende klachten. Vaak kijkt een medisch specialist alleen naar waar de pijn zit en gaat dan lokaal behandelen. Heel vaak komen de schouderklachten voort uit een verminderde beweeglijkheid van de borst- of nekwervels. Dit heeft zijn effect op de beweeglijkheid van het schouderblad en zo op het natuurlijk ritme van de beweging van het schouderblad en de bovenarm. Is deze samenwerking gestoord, dan loopt de beweging in het schoudergewricht niet meer zoals het hoort en kan deze beweging pijnlijk en beperkt worden.

Ook bewegingen laag in de nekwervelkolom kunnen naar de schouder en bovenarm uitstralen. Hierbij is de functie van het schoudergewricht meestal ongestoord.

 

Wanneer dan de schouder geopereerd wordt neem je dus niet echt de oorzaak weg. Maar is het weghalen van de 1ste rib eerder een soort symptoombestrijding. De vaat- zenuwstreng die onder de 1ste rib door loopt krijgt dan wat meer ruimte. Maar als de zenuwen in de nek nog steeds geïrriteerd worden blijf je klachten houden. Het is vaak namelijk een optelsom van een irritatie van de zenuw en in de nek, en bij de eerste rib, en bij de schouder, en bij de elleboog en bij de pols. En dan zie je vaak dat mensen eerst een probleem in 1 gewricht ontwikkelen (bijvoorbeeld schouder) een tijdje later last krijgen van een ander gewricht (tenniselleboog, golfelleboog of slijmbeursontsteking in de elleboog) en dan weer later van de pols (carpaal tunnel syndroom). In plaats van dit als aparte problemen de behandelen is het zinvoller om dit als samenhangend probleem te zien. En naar de echte oorzaak opzoek te gaan.

 

Ik ben natuurlijk niet bij de operatie geweest dus ik kan niet echt oordelen over de operatie. Maar het zou goed mogelijk zijn dat er een klein huid zenuwtje geïrriteerd is geraakt waardoor je een doof gevoel overhoudt na de operatie. Deze zenuwen zijn super klein en kwetsbaar en die doofheid gebeurt vaker. En dit dove gevoel trekt meestal weer weg.

 

U geeft aan dat u sinds de operatie meerdere keren problemen hebt gekregen in de schouder en elleboog. Dit wordt CANS genoemd, complaint of arm neck and schoulder. Of in goed Nederlands Chronisch Arm Nek Syndroom. En het is belangrijk om uit te zoeken waarom u steeds klachten blijft krijgen.

 

In mijn kliniek voor chiropractie behandel ik dagelijks mensen met chronische schouder- armklachten. En gelukkig reageren de meeste patiënten erg goed op de behandelingen chiropractie en worden de klachten duidelijk beter of verdwijnen helemaal. Maar er wel bij benadrukken dat schouderklachten er vaak langer of doen om te herstellen dan bijvoorbeeld een heup klacht.

 

U zou bijvoorbeeld naar een NCA chiropractor bij u in de buurt kunnen gaan. Na een vraaggesprek en uitgebreid lichamelijk onderzoek kan de chiropractor beoordelen waar u klachten vandaan komen en wat het beste behandelplan is. Mocht u niet in aanmerking komen voor chiropractie dan wordt u dit natuurlijk verteld. Uiteraard wordt de behandeling altijd toegespitst op de patiënt en de klacht.

 

Informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Mocht u nog vragen hebben dan kunt u altijd contact opnemen met een NCA chiropractor bij u in de buurt of de NCA.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nlBeantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Aandoeningen Bewegingsapparaat:
Fibromyalgie
Hernia
Nekklachten
Osteoporose
Reuma
Rugklachten
Whiplash
Ziekte Van Kienbock


Gerelateerde vragen aan Zenuwbeschadiging naar operatie aan schouder:

Trainingsschema?
      [Gesteld in Fitness]
2009-01-08 15:17:05
hoe krijg ik dunne benen en een patte buik ?
      [Gesteld in Kickboksen]
2009-06-25 17:35:32
Hoe kun je 't beste buik & borst spieren trainen?
      [Gesteld in Fitness]
2010-12-22 15:37:35
Hoe train ik thuis borst, arm, rug en buikspieren?
      [Gesteld in Fitness]
2011-01-29 11:41:28
Hoe kan ik buik, borst en arm spieren trainen?
      [Gesteld in Fitness]
2011-03-21 21:55:33

Gemiddelde score Aandoeningen Bewegingsapparaat: 9.0 (7x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+