Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Zakelijk & Financieel » Zakelijke Dienstverlening
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Zakelijke Dienstverlening en krijg online een antwoord van de specialist in Zakelijke Dienstverlening

Zelf een vraag over Zakelijke Dienstverlening? Klik hier.
Meer vragen over Zakelijke Dienstverlening.
De huidige beheerder van de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Naam: A.P.de Ruyter RA
Bedrijf: A+a voor accountancy & advies
Reactiesnelheid: 13 uur
Waardering: 7.3 (van max. 10)
Meer informatie over A.P.de Ruyter RA vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via RSS. Klik hier.
RSS over Zakelijke Dienstverlening op jouw website?Vragen over Zakelijke Dienstverlening op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Zakelijke DienstverleningVragen over Zakelijke Dienstverlening via E-mail. Klik hier.

Liquidatie balans VOF, positief-negatief

[Gesteld op: 30-04-2009]

Toelichting:
In 2004 heb ik met een partner een VOF opgericht, afspraken gemaakt over eigen inbreng van spullen en geld enz. dit in een VOF contract door een accoutant laten opstellen en door beiden ondertekend. In 2006 is de VOF partner met de noorder zon vertokken, en heeft zichzelf uitgeschreven en de VOF zonder mededeling laten opheffen. ( niet in acht nemen van de termijn van drie maanden of ik zelf verder ging met een eenmanszaak of met een andere partner in de VOF, zie VOF regels, zie ik als onrechtmatig handelen en eventueel als wanprestatie). Ik heb 70.000,= euro geinvesteerd, de vertrokken partner NIETS.
Zij is vertrokken net voordat de deuren van de zaak konden opengaan. Volgens het VOF contract heeft zij alle afspraken en regels aan haar laars gelapt, en onrechtmatig gehandeld, in de zin van eventueel voortzetting VOF door mij, ik heb een procedure gestart,een liquidatie balans en een ontbindingsovereenkomst laten opmaken. Zij werkt nergens aan mee.
Wat is de kracht van dit VOF contract t.a.v. mijn investeringen (70.000,= euro) , het verrichte werk van mij, de afspraken en regels t.a.v dit contract na te komen. Kan ik schade vergoeding stellen. Op de liquidatiebalans staat een negatief saldo ( 9850 euro) voor haar en een positief saldo van (12300 euro) voor mij. De VOF heeft nog een schuld van 11.000 euro bij de bank, door de rente loopt deze alleen maar op, hoe wordt dit bekeken en afgehandeld ?
Ik heb 2 jaar lang, iedere dag geinvesteerd in werkuren volgens VOF contract, zij niet, kan ik hiervoor ook schade aan haar claimen, (het bedrag aan werkuren is berekend op 17.000 euro)
Zij heeft ook nog eens een persoonlijk schuld, via schuldbekentenis aan mij van 13000 euro. deze ben ook via procedure terug proberen te krijgen
Zij heeft een vaste baan en ik zit door deze totale stress-situatie geestelijk en financieel aan de grond
Alle kosten voor het woon en bedrijfspand draai ik tot op heden voor op (dit is gezamenlijk door beiden aangekocht a 143800 euro) Thans door investeringen van werk en gelden van mij is dit pand 280.000 euro (via taxatie) waard.
Ik kan de hypotheek niet meer opbrengen, ziekte en uitkering en verkoop lukt niet, omdat zij totaal niet meewerkt. Wat moet ik doen om dit allemaal op te lossen tot een einde te komen
Antwoord:

Mijn eerste reactie is: schakel een advocaat in, en start een procedure op. U heeft dit echter al gedaan, en dus een belangrijke stap genomen. Als u op korte termijn in geldproblemen komt vermoed ik dat u het beste beslag kan leggen op haar bankrekening, maar daar kan uw advocaat u meer over vertellen.

Hoe is de stand van zaken? U heeft 70.000 euro geinvesteerd ind e VOF, en dat bedrag is bijgeboekt op uw vermogen. Dat bedrag bent u niet kwijt, dat zit nog in de onderneming. Waarschijnlijk is dat ook de reden dat u een positief vermogen heeft, en zij een negatief vermogen. Doordat uw ex-partner zich in 2006 heeft uit laten schrijven bij de KvK bent u officieel verder gegaan als eenmanszaak. U heeft volgens de eindbalans een vordering op uw partner van 9850 euro, en het lijkt mij voor een advocaat ookniet moeilijk om dat geld te innen, aangezien u een VOF-contract had waar alle rechten en plichten in staan vermeld.

Wat uw partner is vergeten is dat zij mede-verantwoordelijkheid draagt voor de schuld aan de bank. Daar had zij actie in moeten nemen, en doordat zij dit heeft verzuimd zal zij door de bank aansprakelijk worden gesteld als u de bankschuld niet aflost. Daar zou u mee kunnen dreigen, of anders een deal met de bank maken dat zij een bedrag op haar gaan verhalen als u een bepaald bedrag aan de bank betaalt, ter finale aflossing. De banken werken daar in de regel aan mee.

Wat verder nog een probleem is is dat het bedrijfspand op uw beider naam staat. Dit moet u op uw eigen naam krijgen, en u moet haar bewegen tot medewerking bij een notaris. Een andere mogelijkheid is dat u probeert het pand te verkopen, waarmee de hypotheek kan worden afgelost.

Hoe dan ook: het zijn allemaal juridische stappen die moeten worden genomen, en dus zal uw advocaat er voor moeten zorgen dat de zaken worden geregeld. En met speod natuurlijk, want een afwikkeling van een VOF hoeft helemaal geen 3 jaar te duren.

Beantwoord door:
A.P.de Ruyter RA
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Zakelijke Dienstverlening:
Administratieve Diensten
Bedrijfsautomatisering
Bedrijfsfusie
Bedrijfsoverdracht
Bedrijfsovername
Bedrijfstransacties
Bedrijfsverhuizing
Bedrijfsvoering
Conflictbemiddeling
Cursussen & Opleidingen
Debiteurenbeheer
Entertainment
Evenementenorganisatie
Financieel
Flora & Fauna
Fusies & Overnames
Gezondheidszorg
Juridisch
Juridische Splitsingen
Kinderopvang
Marketing
Mediation
Ondernemingsrecht
Onroerend Goed
Ontwerp
Secretarieel
Trainingsacteurs
Vennootschapsstructuren
Vertalen


Gerelateerde vragen aan Liquidatie balans VOF, positief-negatief:

ik ben 45 jaar, eet gezond.weeg 60kg wil aankomen
      [Gesteld in DiŰtetiek]
2012-07-10 23:35:22
Verkoop bedrijf
      [Gesteld in Administratie]
2015-04-02 13:20:23
Enkele vragen over de stakingsbalans
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2015-05-26 16:09:23
Snel bijkomen
      [Gesteld in DiŰtetiek]
2012-07-15 20:20:31
Hoe kom ik weer op gewicht bij lact. intolerantie?
      [Gesteld in DiŰtetiek]
2012-08-12 14:56:00

Gemiddelde score Zakelijke Dienstverlening: 9.0 (900x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+