Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Natuurgeneeskunde
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Natuurgeneeskunde en krijg online een antwoord van de specialist in Natuurgeneeskunde

Zelf een vraag over Natuurgeneeskunde? Klik hier.
Meer vragen over Natuurgeneeskunde.
De huidige beheerder van de rubriek Natuurgeneeskunde:
Naam: Rachel Fontaine
Bedrijf: Praktijk fontaine
Reactiesnelheid: 40 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Rachel Fontaine vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via RSS. Klik hier.
RSS over Natuurgeneeskunde op jouw website?Vragen over Natuurgeneeskunde op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NatuurgeneeskundeVragen over Natuurgeneeskunde via E-mail. Klik hier.

is dit kermerkend

[Gesteld op: 26-04-2009]

Toelichting:
sinds 6 jaar heb ik traag werkende schildklieren
dit gaat gepaard met de nodige complicaties zoals: haaruitval , heel erg koud , veel gewichtsvermeerdering , depressief en aggressief
ik ken mezelf bijna niet terug
word nu doorverwezen naar een internist
is het mogelijk dat ik van me klachten afkomt
heb thyrax als medicatie (0,125 mg pd)
heb nog net geen minderwaardigheidscomplex van de gewichtsvermeerdering en haaruitval
Antwoord:
Ik begrijp dat u deze vraag heeft, maar ik hoop ook dat u begrijpt, dat ik niet in uw toekomst kan kijken. Ik kan u dus niet 'beloven' dat u van uw klachten afkomt. Wat ik wel kan doen is vragen stellen bij uw ervaringen met uw ziekte tot nu toe en informatie geven. Misschien dat u dat kan helpen, om uw zoektocht naar genezing zo goed mogelijk te laten verlopen.

U schrijft dat u al 6 jaar een traag werkende schildklier heeft en dat u daarvoor Thyrax slikt. De Thyrax lijkt echter weinig geholpen te hebben, want u beschrijft nog allemaal symptomen die het gevolg kunnen zijn van een traag werkende schildklier. Ik krijg de indruk dat deze symptomen bij u behoorlijk aanwezig zijn en dat u dus stevige gezondheidsproblemen heeft.
*  Waarom heeft uw huisarts u niet eerder verwezen naar een internist? Heeft uw huisarts u tot nu toe zo weinig serieus genomen of heeft u te weinig duidelijkheid gegeven aan uw huisarts hoeveel problemen u met uw gezondheid heeft? Vindt uw huisarts u misschien iemand die zeurt of zich aanstelt? Wat is uw indruk van uw huisarts?
*  Als uw huisarts u te weinig serieus heeft genomen, heeft u dan geprobeerd een andere huisarts te vinden, die beter luistert naar zijn of haar patiënten?
*  Heeft u met uzelf afgesproken op welke vragen u een duidelijk antwoord wilt hebben van de internist? (bijvoorbeeld of er iets duidelijk is over de oorzaak van de onderfunctie van uw schildklier, of er nog andere medicatie mogelijk is om uw schildklier te ondersteunen.)
Ik zie bij veel mensen dat ze alleen maar "hopen dat hun arts of specialist ze goed gaat behandelen".  Ik raad patiënten echter aan om een vragenlijst voor zichzelf op te stellen, zodat u goed in de gaten kunt houden of u tevreden bent over de antwoorden/ behandeling van de arts.

Nog wat extra informatie over mogelijke oorzaken van een te traag werkende schildklier:
*  Heeft u eerst een te actief werkende schildklier gehad? (Dit komt namelijk veel voor in de fase voor een te traag werkende schildklier.) Het kan zijn dat er sprake is van een kleine chronische infectie, die vaak niet in het bloed terug te vinden is. Ik denk dat alleen natuurgeneeskundigen (of andere uit de aanvullende gezondheidszorg) u hiermee kunnen helpen. Soms is een te actief werkende schildklier nooit ontdekt, terwijl dit wel aanwezig is geweest.
*  Is uw bloed ook onderzocht op antistoffen tegen schildklierhormoonreceptoren en andere antistoffen? (Oftwel, heeft u een auto-immuun aandoening aan de schildklier?) Als er antistoffen tegen receptoren zijn, dan kun je zoveel hormonen slikken als je wilt, maar dat zal het probleem eerder verergeren als verminderen.
*  Zijn er tekorten in uw bloed geconstateerd van jodium, selenium, zink, chroom, ijzer, vitamine A en/ of B1? Deze stoffen zijn allen nodig om van T4 (het schildklierhormoon wat in Thyrax zit, maar wat niet actief is in het lichaam) T3 te maken. (T3 is het actieve schildklierhormoon.)

Bent u in staat om u te verdiepen in literatuur over schildklierproblemen? Als dat enigszins mogelijk is, raad ik u aan u daarin te verdiepen. U kunt onder andere op mijn website veel informatie vinden over de schildklier.
Het is uw lichaam en uw leven en u bent degene voor wie het het meest belangrijk is, dat er een oplossing wordt gevonden. Je kunt pas een echte oplossing vinden, als het probleem duidelijk is. Tenminste, dat is mijn visie op problemen met gezondheid.

Als u het heel erg moeilijk vindt om u te verdiepen in informatie over schildklierproblemen, is er dan iemand in uw omgeving die u daarbij kan helpen? Is er iemand die met u mee kan gaan naar de specialist, om in de gaten te helpen houden of u een duidelijk antwoord op uw vragen krijgt?

Het is misschien niet het antwoord waar u op zat te wachten, maar ik hoop dat ik u hiermee toch van dienst ben geweest,

met vriendelijke groeten,

Margreet Chardon, natuurgeneeskundige.

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan is dit kermerkend:

Online verzekering afsluiten
      [Gesteld in Verzekeringen]
2006-09-01 13:23:46
Ondermaats presterende werknemer
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:33:31
Eerder stoppen met werken
      [Gesteld in Personeelsmanagement]
2006-09-07 20:20:27
Adverteren in Yahoo!?
      [Gesteld in Search Engine Advertising]
2007-03-12 23:23:03
Laptop geeft donker scherm.
      [Gesteld in Laptops]
2006-09-18 16:39:14

Gemiddelde score Natuurgeneeskunde: 8.2 (34x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+