Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: ReŰel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

regelmatige ruzies in relatie op te lossen?

[Gesteld op: 24-04-2009]

Toelichting:
Ik heb sinds 10 maanden een vriend en dit is mijn eerste vriend. Ik geef echt heel veel om hem en ik geef ook echt alles voor hem. Hij hetzelfde voor mij.
Echter hebben we de laatste 3 maanden bijna elke 3 dagen ruzies om niks. Het draait telkens om het feit dat hij even afstandelijk doet, ik hierdoor hem hierop aanspreek omdat ik bang ben dat hij niet om mij geeft en hierdoor hele erge ruzies komen. Tijdens die ruzies zeg ik de ergste dingen en hij ook. Het is 2x bijna uit gegaan, maar telkens weten we dat we echt verder moeten gaan, we geven heel erg veel om elkaar. Maar wanneer ik het wil uitpraten klapt hij dicht en wilt hij geen contact. Tot frustraties vanuit mijn kant, want ik kan niet zonder contact en uitpraten. Ik loop dan de hele tijd rond met het gevoel dat het slecht zit tussen ons en hij het gaat uitmaken. De laatste 2 weken zijn we heel erg ongelukkig en vooral ik heb echt diep ongelukkige buien omdat ik bang ben hem kwijt te raken. Wanneer ik dit vertel zegt hij dat dit niet gaat gebeuren, maar hij ook ongelukkig door die ruzies. Hij vindt dat ik zeur en ik vind dat hij meer zijn gevoelens moet uiten. Maar ik kan mezelf maar niet veranderen en hij ook niet.
Ik wil hem echt niet kwijt raken, maar ik voel me zo ongelukkig. We hebben maar geen lange goede periode en ik weet niet wat ik kan doen om daarvoor te zorgen. Misschien dat ik moet proberen niet te snel negatief te denken, wanneer hij even afstandelijk doet. Misschien wat meer zelfvertrouwen kweken, maar zelfs die dingen lukken mij niet. Ik heb ook geprobeerd hem zo vaak proberen te accepteren, maar dan word ik juist ongelukkig door mijn negatieve gedachten. Ik wil dit echt oplossen en ben ten einde raad. Ik hoop dat er wat tips zijn, zodat het echt goed komt.
Antwoord:

Hallo,

Je hebt last van het regelmatige afstandelijke gedrag van je vriend. Het lijkt erop dat de fase van verliefd zijn op elkaar voorbij is en dat je meer contact krijgt met de moeilijke eigenschappen van je vriend. Hij is nu misschien niet meer zo attent en lief voor jou zoals hij een tijd lang was. De laaste tijd trekt  hij zich regelmatig terug om onduidelijke redenen. Ik kan me voorstellen dat dit moeilijk voor je is: eerst die spontaniteit en genegenheid van hem en nu die onduidelijke afstandelijkheid. Jouw vriend vindt het gemakkelijker te geven dan te ontvangen denk ik. Daar word je nu mee geconfronteerd. Iets wat jou redelijk goed af gaat en waar je vriend jou heel goed in tegemoet kwam, werkt omgekeerd helaas niet zo. Jij wilt graag ook iets -meer- voor hem betekenen als hij ergens mee zit en dan geeft hij niet thuis. Niet zo gek dat je dit ontwijeknde gedrag een beetje wantrouwd, want nu weet je niet waar dit gedrag van hem over gaat terwijl jij merkt dat er iets mis is.  Maarja, jouw vriend weigert zichzelf te tonen aan jou als hij het moeilijk heeft, misschien. Je weet het niet. De vraag is of je met hem verder wilt als hij met dit onduidelijke vervelende gedrag door gaat? Jij kunt stelling nemen tegen hem, maar maak je niet afhankelijk van je vriend en probeer hem niet te veranderen, want dat gaat je niet lukken. Het afstandelijke gedrag van hem hoort bij hem, hij zal het ergens voor nodig hebben, om zichzelf te beschermen misschien? Heeft het iets met jou te maken? Laat hem er maar mee komen als hem iets hoog zit, maar laat je humeur er niet te veel en te lang door verpesten. Als hij in zo'n fase zit kun je voor jezelf maatregelen treffen. Tegen je vriend zeggen dat als hij ergens mee zit dit bij jou kan melden, zo niet dan moet je het probleem bij hem laten. Als je er te veel last van hebt, ga iets anders doen, trek je terug en laat je vreind weten dat hij weer welkom is als hij zich beter voelt of er alsnog over wil praten. Hou hem voor dat hij er altijd met jou over kan praten of dit 'iets' van hem  aan jou kan vertellen. Blijf zelf niet door zeuren, want dan versterk je zijn gedrag alleen maar.

Je zou er ook hulp (relatietherapie) bij kunnen vragen, misschien vind je vriend dat niet eens zo'n gek idee? Jullie relatieprobleem is universeel, dus velen gingen je voor.

Tot zover, sterkte en succes.

Groet Jan

 

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan regelmatige ruzies in relatie op te lossen?:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258138
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+