Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Huis & Tuin » Woningen » Vereniging Van Eigenaren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Vereniging van Eigenaren en krijg online een antwoord van de specialist in Vereniging van Eigenaren

Zelf een vraag over Vereniging van Eigenaren? Klik hier.
Meer vragen over Vereniging van Eigenaren.

Beheerder worden?

De rubriek Vereniging van Eigenaren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Vereniging van Eigenaren Klik hier.

RSS over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via RSS. Klik hier.
RSS over Vereniging van Eigenaren op jouw website?Vragen over Vereniging van Eigenaren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Vereniging van EigenarenVragen over Vereniging van Eigenaren via E-mail. Klik hier.

VvE frusteerd reparatie souterrain

[Gesteld op: 24-04-2009]

Toelichting:
Geachte heer / mevrouw,

Sinds enige maanden heb ik in het souterrain (tevens slaapkamer) van mijn huis in Amsterdam wateroverlast. Deze overlast was op een gegeven moment zo erg dat ik mijn slaapkamer heb moeten verlaten en naar de woonkamer moest om daar te gaan slapen. Tijdens een VvE vergadering (3 leden met in totaal 4 stemmen) heb ik toestemming gevraagd om te onderzoeken waar deze overlast vandaan kwam. Gezien het feit dat wij als VvE in het bezit zijn van een opstalverzekering had niemand hier bezwaar tegen. Het onderzoek hield in dat ik mijn gipsen muren heb laten weghalen om te kijken waar het water vandaan kwam. Uit onderzoek kwam naar voren dat het zou gaan om grondwater. Helaas werd duidelijk dat grondwater niet gedekt wordt door de verzekering en zodoende dus een VvE aangelenheid werd. Ik heb dit netjes gemeld bij de voorzitter en administrateur en aangegeven dat ik zodra de hele analyse rond was een compleet verhaal inclusief offertes voor reparatie toe zou sturen. Op 8 april jl. heb ik iedereen op de hoogte gesteld van de analyse alsmede de bijbehorende kosten. Per ommegaande kreeg ik van de voorzitter een mail met daarin een bericht dat ik alle procedures zou moeten afwachten voordat het duidelijk was wie aansprakelijk zou zijn. De Voorzitter had namelijk in de tussentijd de gemeente Amsterdam`Noord/Zuid lijn` aansprakelijk geteld voor de schade aangezien er duidelijk sprake zou zijn geweest van drangwater veroorzaakt door de bouw van de Noord-Zuid lijn. Ik wil graag aangeven dat de voorzitter nog nooit mijn huid heeft betreden en de situatie heeft aanschouwd. De uitspraak dat er sprake is van drangwater is dan ook uit de lucht gegrepen. Verder wil ik aangeven dat ik zelf daarvoor als onderdeel van de analyse waternet heb laten komen om het grondwaterpeil te laten meten (ook ik heb liever dat de gemeente betaald) en uit hun analyse bleek dat het waterpeil in de afgelopen 18jaar niet was veranderd. Kortom de voorzitter frustreerd de boel. Ik heb recentelijk verzocht dat ik het dossier Noord Zuid lijn in wilde zien, aangezien het om mijn souterrain gaat. Echter gaven zij aan dat ik daar niet het recht op zou hebben en dat de voorzitter de gesprekken met de Noord/zuid lijn zou voeren. Ik heb 3 specifieke vragen. Hebben zij het recht om mij buiten dit proces te houden? In hoeverre kan ik afdwingen dat het proces verspoedigd kan worden zodat ik mijn souterrain kan laten reperaren en na 5 maanden weer mijn huis optimaal kan gebruiken.
Antwoord:

Geachte heer, mevrouw,

U kunt aanspraak maken op de 'Wet openbaarheid bestuur'. U hoeft zich dus niet te laten vertegenwoordigen door de voorzitter van de VvE. Ik begrijp wel dat men dit overzichtelijker vind maar het is uw recht.

Gezien de voorgeschiedenis kan ik me voorstellen dat u naar de kantonrechter stapt om in een kort geding een voorziening te vragen voor uw probleem, dit moet snel opgelost worden. Goede kans dat wanneer u uw voorzitter van uw voornemen vertelt het proces al meer vaart krijgt.

met vriendelijke groet,

Reinald Don

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan VvE frusteerd reparatie souterrain:

Zijn alle kosten voor reparaties altijd verdeeld?
      [Gesteld in Vereniging van Eigenaren]
2008-11-17 20:48:50
Garantie en Prioriteit Acer laptop
      [Gesteld in Laptops]
2009-04-06 11:08:21
mag ik de 2ehandsdealer aansprakelijk stellen?
      [Gesteld in Juridisch]
2013-10-08 10:58:40
Heb ik totaal geen rechten mbt mijn auto?
      [Gesteld in Advocaten-Gelderland]
2014-09-26 11:55:40
Ik heb een auto bij een dealer gekocht
      [Gesteld in Rechtshulp-Utrecht]
2014-10-27 15:48:44

Gemiddelde score Vereniging van Eigenaren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+