Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Chiropractie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Chiropractie en krijg online een antwoord van de specialist in Chiropractie

Zelf een vraag over Chiropractie? Klik hier.
Meer vragen over Chiropractie.
De huidige beheerder van de rubriek Chiropractie:
Naam: Dr. Alan Jenks
Bedrijf: Chiropractie westland
Reactiesnelheid: 170 uur
Waardering: 8.1 (van max. 10)
Meer informatie over Dr. Alan Jenks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over ChiropractieVragen over Chiropractie via RSS. Klik hier.
RSS over Chiropractie op jouw website?Vragen over Chiropractie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over ChiropractieVragen over Chiropractie via E-mail. Klik hier.

'S ochtends met hoofdpijn opstaan.

[Gesteld op: 24-04-2009]

Toelichting:
Ik sta vaak 's ochtends met hoofdpijn op. De hoofdpijn ontstaat 's nachts, want dan wordt ik er enkele keren wakker van. Uitslapen zit er in het weekend dan ook niet in, want als ik in bed blijf liggen wordt het alleen maar erger, terwijl wanneer ik uit bed ga het vaak minder wordt. In de loop van de ochtend (met evt. een paracetamol) neemt de pijn wel af. Toch vind ik het erg vervelend. Is hier iets aan te doen? Af en toe zakt de pijn niet af en wordt het alleen maar erger met migraine tot gevolg.
Antwoord:

Geachte mevrouw/meneer,

 

Hartelijk dank voor uw vraag aan de chiropractor.

 

Een aanzienlijk deel van de bevolking heeft van tijd tot tijd last van hoofdpijn. Hoe ontstaat nu hoofdpijn? Hierop is niet een simpel antwoord te geven. Hoofdpijn kan ontstaan door een veelvoud aan oorzaken. Deze oorzaken kunnen zowel lichamelijk als psychisch van aard zijn. Van lichamelijke aard kunnen bijvoorbeeld zijn: opgelopen letsel, gebrek aan slaap, verkeerd eten, alcohol, te weinig frisse lucht en dat soort zaken. Als psychische oorzaak worden vaak angst en stress genoemd.

 

Pijn in welke vorm dan ook, kan beschouwd worden als een waarschuwing van het lichaam: er dreigt een ordeverstoring en de leefwijze moet worden aangepast. Vaak speelt bij hoofdpijn, spanningshoofdpijn, migraine en dergelijke een aantal verschillende factoren een rol. Een van de belangrijkste hierbij lijken storingen in de gewrichtsfuncties in de nek te zijn. Deze storingen, ook wel blokkades genoemd, betekenen een beperking in de beweging en een veranderde positie van wervels onderling. Spieren kunnen verkrampt en opgezet raken en zenuwen geïrriteerd. Er kan een uitstralende pijn ontstaan, welke op verschillende plaatsen in het hoofd gevoeld kan worden, zelfs met de mogelijkheid van aangezichtspijn.

 

Wat kunt u zelf doen om hoofdpijn te voorkomen of te verlichten? Ga eerst bij uzelf na wat in de afgelopen dagen de oorzaak kan zijn geweest; te druk of te haastig gewerkt, te lang in dezelfde houding gezeten bij bureauwerk of handwerk, te lang televisie gekeken, een verkeerde combinatie van voedsel en/of drank om een paar voorbeelden te noemen. Hoofdpijn achter de ogen kan onder andere veroorzaakt worden door overmatig suikergebruik, een "band" om het hoofd wijst veelal op spanning evenals pijn in het achterhoofd.

Indien de hoofdpijn aan blijft houden of met grote regelmaat terugkomt, raadpleeg dan uw chiropractor om te laten onderzoeken of er een oorzaak in de wervelkolom te vinden is. Er kunnen ook andere klachten mee samenhangen, zoals kortademigheid, maag- en darmstoringen, vermoeidheid en wazig zien. Omdat hoofdpijn zo veel voorkomt en in enkele gevallen een heel vervelende oorzaak kan hebben is het van belang dit goed te laten onderzoeken. Zeker in het geval u nog niet eerder een dergelijke hoofdpijn hebt gehad. Mocht het geïndiceerd zijn, dan zal uw chiropractor u doorverwijzen naar de huisarts om e.e.a. verder te laten onderzoeken. Gelukkig kan voor het grootste deel van de hoofdpijnklachten chiropractische behandeling veel hulp bieden.

 

Meer informatie over chiropractie en de adressen van alle erkende en geregistreerde chiropractoren kunt u vinden op de website van de Nederlandse Chiropractoren Associatie, www.chiropractie.nl.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marieke Zegelaar, DC

chiropractor

www.kliniekatlas.nl

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan 'S ochtends met hoofdpijn opstaan.:

is hoofdpijn / migraine ook te behandelen met chiropractie
      [Gesteld in Chiropractie]
2007-01-10 00:04:23
Chronische spanningshoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-03-23 18:13:10
Non-stop hoofdpijn
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-05-26 23:32:36
wat gebeurt er in je lichaam tijdens een migraine
      [Gesteld in Chiropractie]
2008-06-03 10:22:11
Vraaag over hoofdpijn
      [Gesteld in Kanker]
2010-09-27 15:19:56

Gemiddelde score Chiropractie: 8.1 (419x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258137
  Beheerders:  1029

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+