Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » Geestelijke Stoornissen » Borderline
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Borderline en krijg online een antwoord van de specialist in Borderline

Zelf een vraag over Borderline? Klik hier.
Meer vragen over Borderline.
De huidige beheerder van de rubriek Borderline:
Naam: L.Koppenol
Bedrijf: Geen
Reactiesnelheid: 3 uur
Waardering: 4.0 (van max. 10)
Meer informatie over L.Koppenol vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over BorderlineVragen over Borderline via RSS. Klik hier.
RSS over Borderline op jouw website?Vragen over Borderline op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over BorderlineVragen over Borderline via E-mail. Klik hier.

Wat is nog echt

[Gesteld op: 21-04-2009]

Toelichting:
Beste adviseur,

Ik zit met een enorm probleem. Ik ben sinds 3 jaar met een borderliner getrouwd. Ik heb zelf posttraumatisch stress/syndroom, dus u begrijpt hoe gezellig het hierthuis is. Ik zit met een vraag waar ik maar niet uit kom. Mijn vrouw beschikt over een goede intelligentie. Ze kan over borderline praten alsof ze de shrink zelf is. De vraag : Is het mogelijk dat de gedragingen van een borderline-gediagnostiseerde toenemen wanneer deze persoon wetenschappelijke kennis aangaande dit onderwerp tot zich neemt? Zodat je eigenlijk van een borderlineborderline kunt spreken? En in hoeverre kan een borderliner beloften aangaande gestelde grenzen nakomen als de situatie waarin ze belanden bepalend voor hun gedrag is. Mijn grens is vreemdgaan, maar ik weet bijna zeker dat dat toch een keer gaat gebeuren. Dus, wat is nog echt...... Ik ga hier aan kapot......

Eli
Antwoord:

Beste Eli. deze vraag is interessant.

--Ze kan over borderline praten alsof ze de shrink zelf is. De vraag : Is het mogelijk dat de gedragingen van een borderline-gediagnostiseerde toenemen wanneer deze persoon wetenschappelijke kennis aangaande dit onderwerp tot zich neemt? ---

--Een aantal vragen. Van mijn zijde, c.q. opmerkingen. U bent drie jaren gehuwd. Zegt u. 1. Wist u dat ze borderline had en was ze al in behandeling en in hoeverre bent u daarbij betrokken bij gesprekken en behandeling in die ggz.

2. Zijn er kinderen ter sprake of te verwachten 3. Het dient bij een borderliner niet eerst de vraag te zijn in een relatie voortaan of ze -beloften- na zouden kunnen komen want als je die vraag zo volhoudt, dan is het een prima gelegenheid om iedere keer weer het etiketje als excuus achteraf te kunnen laten gebruiken.

Daarom een verdere vraag bijvoorbeeld. In hoeverre zit familie erin -betrokken- (Ouders van bijvoorbeeld en gaan die mee in gedrag van).

Er bestaat de waarschuwing nu om niet mee te gaan in handel en wandel van borderliners. Omdat je dan als de grens niet goed wordt gesteld het gedrag en ziektebeeld in -stand houdt- als het ware. Immers dan wordt het nog bevestigd ook op die manier.

Als de diagnose goed is en dat maak ik uit uw verhaal op, is dan al lange therapie toegepast bijvoorbeeld in een psychiatrische instelling of dergelijke?

U zegt. UW grens is vreemdgaan. Echter, als je de kenmerken van deze stoornis letterlijk neemt, dan is er sprake van bedrog, liegen, verschuilen, (ook vaak van ouders overigens), manipulatie. (Ook al wil die stichting in Nederland het anders doen voorkomen, mijn mening).

Je ziet namelijk wat u al zegt gebeuren daar ook. Dat forum van die stichting is al een paar keer weg geweest en weer terug ook omdat ze -groeperen- ook nog die mensen als het ware.

Voorbeeld. U bent de vijand binnen een impuls. En daarna is het een komplete waanzin tegen u, en groepeergedrag zodra je hen de verantwoording geeft over hun daden wat MOET en nodig is ook.

Immers een kenmerk is om alle gedrag van hetgeen zij doen in een ander zijn schoenen te (doen) schuiven. Voorbeelden: Valse verklaringen zelfs tot ernstige bij politie wat voorkomt met de wildvreemdste zaken uit de duim gezogen ook en verdraaid ook en gelogen ook.

Daarom is het des te meer en dat is dan MIJN mening belangrijk dat voortaan een verplichte betrokkenheid voor partners MET NAME als er kinderen ter sprake zijn of  te verwachten, er komt doodgewoon. Omdat anders en dat STAAT al jaren nota bene in goede literatuur en onderzoeken ook, anderen (politie,rechters familierecht en ga zo maar door) op verkeerde benen gaan en in de valkuilen trappen ook.

Daarbij heeft men zo kun je stellen een enorm -talent- of -neus- voor mensen die men kan gebruiken. En neem dat nu eens letterlijk.

Heeft u het idee dan niet dat u gebruikt wordt? (Lees misbruikt in feite?) Men zal zeggen eigen keuze later.

Uw grenzen worden overschreden al langer? Dan is het eerste wat ik u zeg niet langer laten gebeuren. U weet in het achterhoofd dat er al vreemdgegaan is anders zegt u zoiets niet ook.

De kenmerken letterlijk nemend, is promescueus er één van en het hebben van wisselende partners. Dat staat ook nu in de onderzoeken, boekwerken van deskundigen.

Voor 2000 bestond er geen enkele voorlichting of amper, laat staan betrokkenheid.

Als je te maken hebt met deze mensen, dan kan dat alleen als je hen een enorm kontrakt laat tekenene bijvoorbeeld.

Het is anders altijd eenzijdig. Ik snap uw laatste opmerking-vraag.

WAT IS NOG ECHT? U loopt al op eieren.

Overigens een goed boek: en lees het zou ik zeggen "Leven met een borderliner"van Paul Mason Randy Kreger- (Bol bijvoorbeeld). Heeft u al eens dat gelezen als omstander? U kunt er iets aan hebben.

Ik herken tevens de post-traumatische dingen van u zelve. Zoals gezegd, zoudt men in een -normale- verhouding of relatie tenminste van beide zijden een normaal reageren moeten kunnen verwachten of van elkaar op aan kunnen.

Dat kan ook als je en rechters ook en de rest van instanties helemaal al, en zo ook de ggz, doorvoert dat deze mensen worden verplicht de partner bij gesprekken te laten. (Valse verklaringen in rapportages tref je anders later aan) Dat is mijn ervaring. En niet alleen van mij nu.

Ik zeg dit omdat de zeer ernstige situaties van ontvoeringen in feite van kinderen die er kunnen zijn, zodanig bedisseld zijn, dat ze er nu achter komen langzamerhand dat de ggz de mond had open dienen te doen in vele zaken richting rechtsspraak.

Kijk eens op bpdcentral.com Een vraag bijvoorbeeld in Nederlad. Hoe wil je HIER kinderen beschermen tegen dat gedrag als instanties erin meegaan en erintuinen niet eens verklarinegn controleren van borderliners in de ggz, die bijvoorbeeld als u er niet bij bent zeggen dat hun partner hen heeft mishandelt c.q. erger?

(Komt ook veel voor dat soort gedoe). Dan zou de ggz eindelijk eens aan waarheidsvinding gelijk moeten doen verplicht ook. En u uiteraard ook.

Daarmede kom je op een punt dat je veel dingen moet gaan controleren. Want je hoort het of verdraaid, of je hoort iets wat niet zo is, of het wordt letterlijk verzonnen om iets anders te bereiken. Enz.

Vraag hulp of anders sluit u wellicht aan bij een omstandersgroep of dergelijke.

Voor u zelf.

Beantwoord door:
L.Koppenol
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat is nog echt:

Van wie zijn nu de uitzendrechten van het voetbal?
      [Gesteld in Sportrecht]
2009-12-02 20:49:21
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
Woonland Belgie ww uitkering Nederland.
      [Gesteld in Europees recht]
2011-01-27 12:25:31
Bedrijf verkopen,maar verhuurder wil niet meewerke
      [Gesteld in Zakelijke Dienstverlening]
2012-03-27 21:45:55

Gemiddelde score Borderline: 3.7 (637x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+