Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Krijgsmacht » Geschiedenis » 2e Wereld Oorlog
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek 2e Wereld Oorlog en krijg online een antwoord van de specialist in 2e Wereld Oorlog

Zelf een vraag over 2e Wereld Oorlog? Klik hier.
Meer vragen over 2e Wereld Oorlog.
De huidige beheerder van de rubriek 2e Wereld Oorlog:
Naam: Henry van der Burgt
Bedrijf: Niet van toepassing
Reactiesnelheid: 19 uur
Waardering: 5.8 (van max. 10)
Meer informatie over Henry van der Burgt vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over 2e Wereld OorlogVragen over 2e Wereld Oorlog via RSS. Klik hier.
RSS over 2e Wereld Oorlog op jouw website?Vragen over 2e Wereld Oorlog op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over 2e Wereld OorlogVragen over 2e Wereld Oorlog via E-mail. Klik hier.

Wat aten de mensen in de 2e wereldoorlog?

[Gesteld op: 19-04-2009]

Toelichting:
Voor een spreekbeurt.
Antwoord:
De Tweede Wereldoorlog leverde in heel Europa grote problemen op voor de voedselvoorziening. Specifiek in Nederland werd het voedsel op de eerste plaats geratsoeneerd, en kon je dus maar een beperkte hoeveelheid kopen. In de hongerwinter van 1944-1945 leidde een combinatie van een felle winter, een Duitse blokkade en logistieke problemen als gevolg van het verplaatsen van de frontlinie tot een situatie waarbij een groot deel van Nederland van voldoende voedsel verstoken was.

Om het weinige voedsel eerlijk te verdelen kreeg iedereen daarom voedselbonnen. Met name West-Nederland moest het dagelijks hebben van slecht voedsel uit de gaarkeukens waar men alleen met een bonnenkaart terecht kon. Als zelfs op deze manier niet genoeg voedsel beschikbaar kwam moest men vanuit de stad naar de boeren trekken om daar voor veel geld of in ruil voor waardevolle spullen voedsel te kopen, of om de restjes te bedelen. Dit zijn de zogenaamde hongertochten. In extreme gevallen moest men over gaan op alles wat ook maar enigszins eetbaar was, met als klassiek voorbeeld bloembollen.

Verder at men vooral veel groentes van het veld, bonen, erwten, aardappels, zuurkool, bietjes. In de maanden voor de bevrijding werden er door de Geallieerden al voedselpakketen gedropt met gevarieerder voedsel. De voedselproblemen hielden soms echter nog ruim een jaar tot na de bevrijding van Nederland stand en kon alleen door buitenlandse invoer overkomen worden.



Beantwoord door:
Henry van der Burgt
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Wat aten de mensen in de 2e wereldoorlog?:

Wat gebeurt er in of met je lichaam door leukemie
      [Gesteld in Leukemie]
2007-02-27 18:33:46
risico's bilvergroting
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2008-02-28 19:39:51
wat doen bij beneficair aanvaarden
      [Gesteld in Notaris-Utrecht]
2009-06-22 18:11:11
Hoe los te laten, te accepteren en verder te leven
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2009-12-12 21:59:32
Wat is de procedure bij schulden van overledene?
      [Gesteld in Erfrecht]
2010-04-19 12:41:39

Gemiddelde score 2e Wereld Oorlog: 5.5 (399x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 



Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+