Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Internet » Internet Marketing » Zoekmachine Marketing » Search Engine Advertising
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Search Engine Advertising en krijg online een antwoord van de specialist in Search Engine Advertising

Zelf een vraag over Search Engine Advertising? Klik hier.
Meer vragen over Search Engine Advertising.
De huidige beheerder van de rubriek Search Engine Advertising:
Naam: Wilbert
Bedrijf: Adwordsspecialist.nl
Reactiesnelheid: 48 uur
Waardering: 8.3 (van max. 10)
Meer informatie over Wilbert vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Search Engine AdvertisingVragen over Search Engine Advertising via RSS. Klik hier.
RSS over Search Engine Advertising op jouw website?Vragen over Search Engine Advertising op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Search Engine AdvertisingVragen over Search Engine Advertising via E-mail. Klik hier.

Hulp bij Google Adwords

[Gesteld op: 11-06-2007]

Toelichting:
Ik heb een poging gedaan om een campagne met Google Adwords te starten. Dat blijkt veel gecompliceerder en tijdrovender dan ik dacht. Is er een manier om dit uit te besteden die niet al te kostbaar is? Of die zichzelf terugverdient? Of is het noodzakelijk als ondernemer hierbij zelf een vinger aan de pols te houden? Wij organiseren reizen. Is het dan belangrijk om voor elke reis een nieuwe campagne op te zetten? Op basis waarvan selecteer je zoekwoorden? Hoeveel? etc. etc. Google geeft zelf goede informatie maar om het echt goed te doen is een hele studie nodig. Bedankt voor het advies.
Antwoord:
Hartelijk dank voor je vraag, of vragen. Er zijn niet voor al je vragen standaard antwoorden te geven maar ik zal proberen e.a. zo duidelijk mogelijk op een rij te zetten:

Wil je AdWords in een competatieve markt goed doen dan is het inderdaad wel tijdrovend. Aan de anderen kant: mits goed gedaan kan het rendement ook heel fors zijn.

1) Uitbesteden
Uitbesteden is een optie natuurlijk. Doel moet altijd zijn dat het zichzelf terug verdient anders begin je daar niet aan natuurlijk. Er zijn meerder manieren waarop dit zichzelf terug moet verdienen. 1) de tijd die je bespaard om alles uit te zoeken, te testen en bij te houden. 2) Een goede specialist zal met je proberen het resultaat zo inzichtelijk mogelijk te maken zodat er geld aan AdWords bespaard kan worden terwijl het resultaat toeneemt. Het zou zelfs zo kunnen zijn dat je samen tot de conclusie komt dat het niet rendabel te maken is. In dat geval kun je beter stoppen en bespaar je dus ook geld als je je dat op tijd realiseerd.

2) Vinger aan de pols
Wij zijn er altijd erg voor als de ondernemer ook zelf de vinger aan de pols houd. Door bijvoorbeeld zijn website statistieken te volgen. De ondernemer weet wat er speelt in zijn bedrijf en de markt. Met goede rapportages kan hij / zij zien wat er in AdWords gebeurd en ontwikkelingen communiceren met de AdWords specialist.

3) Campagnes
Op campagne niveau stel je zaken in als budget, waar en wanneer je advertenties vertoond worden, op welke talen je je richt, etc. Een account is op verschillenden manieren op te zetten. Wij proberen hier meestal de structuur van de site voor aan te houden. Als je je bijvoorbeeld alleen op Nederland richt is ÚÚn campagne over het algemeen voldoende. Je zou dan per reis een advertentiegroep kunnen maken. Wij kijken meestal naar de site: op welke pagina laat je iemand 'landen'. We groeperen dan de woorden die voor die landingspagina geschikt zijn. In jouw geval kan dat per reis zijn.

4) Woordkeuze
Je woordkeuze is heel belangrijk. In principe kun je er niet te veel hebben zolang het maar gerelateerde woorden zijn. Maak zoveel mogelijk zoekwoordcombinaties die met je producten te maken hebben. Gebruik hiervoor ook het 'hulpprogramma voor zoekwoorden' van Google.

Bottom line is: verdiep je er in. Heel veel als je het zelf wilt doen. Het volgen van een cursus kan je helpen om snel een goed overzicht te krijgen en de valkuilen te omzeilen. Ook als je overweegt om het uit te besteden is het goed om eerst zelf geexperimenteerd te hebben. Je bent dan in elk geval een goede gesprekspartner voor degene die campagne(s) beheert.

Als je nog meer vragen hebt: stel ze! Veel succes met de site verder.
Beantwoord door:
Wilbert
profielpagina


Gerelateerde vragen aan Hulp bij Google Adwords:

Wie kan helpen met een google adwords campagne
      [Gesteld in Internet Marketing]
2007-04-12 23:05:25
welke opleiding?SPW4 of?
      [Gesteld in Studiekeuze]
2009-05-18 11:59:39
internet advertising en horeca-uitzendbureaus
      [Gesteld in Internet Marketing]
2008-06-13 11:17:09
kan u iets over de brandweerauto vertellen
      [Gesteld in Brandweer]
2009-11-08 14:10:21
adverteren via adwords
      [Gesteld in Internet Marketing]
2008-09-07 19:40:04

Gemiddelde score Search Engine Advertising: 8.3 (3x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+