Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geneeskunde » Neurologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Neurologie en krijg online een antwoord van de specialist in Neurologie

Zelf een vraag over Neurologie? Klik hier.
Meer vragen over Neurologie.

Beheerder worden?

De rubriek Neurologie heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Neurologie Klik hier.

RSS over NeurologieVragen over Neurologie via RSS. Klik hier.
RSS over Neurologie op jouw website?Vragen over Neurologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over NeurologieVragen over Neurologie via E-mail. Klik hier.

1e epileptische aanval op 39 jarige leeftijd,

[Gesteld op: 16-04-2009]

Toelichting:
Ik ben een 39 jarige vrouw die zo,n 8 weken geleden voor het eerst in mijn leven een zeer zware epileptische aanval heb gehad.Moest naar het ziekenhuis en werd daar even opgenomen.Maar met het hart was alles goed en dus moest ik naar de neuroloog,zei bevestigde dat ik een epileptische aanval heb gehad door alle symptomen die ik erbij had.
Ik heb een EEG en MRI (met ook nog een contrastmiddel tijdens de MRI)gehad inmiddels,maar nog geen uitslagen,wat me is verteld is dat het erg ongebruikelijk is om op mijn leeftijd zo,n aanval te krijgen,er kan iets anders de oorzaak zijn van de epileptische aanval.Naast mijn klachten over zware hoofdpijnen en erg moe,gevoel van uitvalsverschijnselen met praten en mijn rechterhand.Ik ben heel erg bang,maar ik wordt gek van de stress en het afwachten,en heb ook zeer sterk het gevoel dat dit niet goed zit.
Wat is uw mening over mijn verhaal hier in het kort?Ik wil gewoon duidelijkheid over wat ik kan verwachten met mijn symptomen of het nu goed is of slecht is,de onzekerheid en angst is vreselijk. alvast bedankt!
Antwoord:
Beste bezorgde vrouw,

Hartelijk dank voor uw vraag. Ik kan me heel goed voorstellen dat u zich ongerust maakt na een zware epileptische aanval en de andere klachten die u heeft.

Ik ben het met uw neuroloog eens dat het ongebruikelijk is voor iemand van 39 om plotseling een epileptische aanval de krijgen. Daarom is het verstandig om goed uit te zoeken waarom u deze klachten heeft. Helaas kost dit vaak veel tijd en onderzoeken.

Ik begrijp heel goed dat u erg gestrest raakt door het wachten. Maar wat is de optie? Dat uw arts u steeds verteld wat het zou kunnen zijn, en dat dit achteraf niet waar blijkt te zien. Artsen zijn tegenwoordig eerlijk, en ze kunnen pas iets zeggen zodra ze duidelijkheid hebben en het zelf weten. Maar u kunt natuurlijk altijd uw neuroloog vragen wat de mogelijke opties voor een diagnose zijn, en waar u rekening mee moet houden.

U kunt het ook als iets positiefs zien dat ze tot nu toe nog niets hebben kunnen vinden. Meestal zijn de oorzaken die ze snel vinden niet de beste diagnose.

Wat is een epileptische aanval? Tijdens een epileptische aanval ontstaat er een soort ontlading/stroomstoring in (een deel van) de hersenen, waardoor de patiënt heftige spiertrekken kan krijgen, stuipen, weg zakken (flauwvallen), niet meer kunnen praten, en ander neurologische symptomen. Dit hangt af van de plek in de hersenen waar de epileptische aanval heeft plaatsgevonden.

De redenen voor deze epileptische aanval kunnen zeer divers zijn;
1) idiopatisch, we weten gewoon absoluut niet waarom ze ontstaan
2) extremen stress
3) doorbloedingsprobleem in de hersenen
4) trauma, na een (klein) ongeval, of het hoofd stoten
5) ontsteking van de hersenen
6) druk op de hersenen, dit kan een (goedaardige) tumor zijn, of een bloeduitstorting, of vergroeing van een bloedvat, bindweefsel of andere structuur in het hoofd

Omdat er zoveel verschillende oorzaken zijn voor epileptisch aanvallen zijn er ook zeer veel verschillende behandelmogelijkheden.

Het is voor mij natuurlijk onmogelijk om een juiste diagnose te stellen. En ik kan u ook geen duidelijkheid geven over wat u kunt verwachten. Het kan goed zijn maar er is ook altijd een kleine kans dat het niet goed is. Dat geldt trouwens altijd en voor iedereen! Maar voor mij is het een goed teken dat u (als ik het goed heb begrepen) maar 1 aanval hebt gehad. Het is mij ook niet geheel duidelijk of dat u nog steeds klachten heeft of dat deze alleen maar tijdens de epileptische aanval was. Daarnaast hebben ze gelukkig niets kunnen vinden op de EEG en MRI en tijdens andere onderzoeken.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
 
Reactie vraagsteller:
Harteleijk dank voor uw antwoord.
De uitslagen van de EEG en MRI heb ik nog niet,maar over de uitslag van de MRI maak ik me het meest zorgen over.De klachten zijn er nog steeds,constant hoofdpijn,druk in mijn hoofd,soms moeite met de woorden uitspreken en mijn rechterhand,de vingers,werken niet goed,ze doen iets anders dan ik wil,b.v. met iets pakken of gewoon het bewegen zelf.Verder alleen maar erg moe.En af en toe steken in mijn tong.Maar dat kan misschien nog komen van die flinke tongbeet.
De klachten zijn er constant vanaf die aanval,ik had de zwaarste toeval,bewusteloos,flinke tongbeet,veel urine verlies en gevallen dus, als eerste met schudden.
Ik weet dat ik moet afwachten tot de uitslagen binnen zijn,ik heb afgelopen dinsdag de MRi ook pas gehad.

Ik hoop dat u me nog 1 keer wil beantwoorden wat u ervan denkt,ik heb het liefst inderdaad dat dokters etc. eerlijk zijn daar heb ik het meeste aan.En natuurlijk hou ik al rekening met dat er iets helemaal niet goed is.

vriendelijke groet.irene limas.
 
Antwoord Beheerder:
Beste Irene Limas,

Ik begrijp uw ongerustheid, maar het is voor mij echt onmogelijk om meer duidelijkheid te geven. In mijn vorige reacties heb ik allerlei mogelijke oorzaken genoemd.

Zonder een goed lichamelijk onderzoek, maar informatie en de uitslag van de MRI en EEG kan ik echt geen uitspraken doen.

De klachten die u beschrijft kunnen het gevolg zijn van de epileptische aanval. Maar ze kunnen ook deel zijn van de oorzaak van de epileptische aanval. Beide opties zijn mogelijk, maar ik kan absoluut, met de informatie die ik heb, niet zeggen wat het in uw geval is. En het zou zeer onprofessioneel zijn als ik nu maar iets te zeggen terwijl ik echt geen idee hebt wat er met u aan de hand is.

U moet echt geduld hebben en wachten tot het gesprek met uw specialist. Wachten is nooit leuk, en zeker niet voor u, maar er zit echt niets anders op. Het kost nu eenmaal tijd om alle informatie en testen goed te analyseren en een diagnose te stellen. Mocht u het wachten te lang duren kunt u altijd contact opnemen met uw huisarts.

Met vriendelijke groet,

Marieke Zegelaar, DC
chiropractor
www.kliniekatlas.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Neurologie:
NeurofeedbackQEEG


Gerelateerde vragen aan 1e epileptische aanval op 39 jarige leeftijd,:

tot hoeveel word mijn inkomen aangevuld?
      [Gesteld in Wet Werk en Bijstand]
2010-04-08 19:33:32
Voogdij minderjarig kind na overlijden moeder
      [Gesteld in Familierecht]
2011-10-27 15:57:20
12 jarig kind moet 250 euro pm kostgeld betalen
      [Gesteld in Jeugdzorg]
2012-10-17 13:10:21
Horen rare gevoelens bij epilepsie?
      [Gesteld in Epilepsie]
2014-01-30 19:39:03
Horen rare gevoelens bij epilepsie?
      [Gesteld in Epilepsie]
2014-01-30 19:39:09

Gemiddelde score Neurologie: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+