Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Wetenschap » Geesteswetenschappen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Geesteswetenschappen en krijg online een antwoord van de specialist in Geesteswetenschappen

Zelf een vraag over Geesteswetenschappen? Klik hier.
Meer vragen over Geesteswetenschappen.
De huidige beheerder van de rubriek Geesteswetenschappen:
Naam: CeesWillem
Bedrijf: Sunvitalife - het beste leven
Reactiesnelheid: 20 uur
Waardering: 8.8 (van max. 10)
Meer informatie over CeesWillem vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via RSS. Klik hier.
RSS over Geesteswetenschappen op jouw website?Vragen over Geesteswetenschappen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over GeesteswetenschappenVragen over Geesteswetenschappen via E-mail. Klik hier.

ik heb uittredingen, hoe kan ik dit controleren

[Gesteld op: 11-06-2007]

Toelichting:
iik ben vaak in een anderetijd, of zelfs in het hier en nu, ik zie dan mijn fam.leden. maar vaak zweef ik ook gewoon door de ruimte?
Antwoord:
Door de geschiedenis heen hebben mensen het gevoel beschreven gescheiden te worden van het fysieke lichaam. Sommigen hebben zeer gedetailleerd verteld hoe ze hun lichaam verlieten en meenden de realiteit waar te nemen terwijl ze lichamelijk buiten bewustzijn waren.
We weten niet wat er exact gebeurt tijdens de buitenlichamelijke ervaring (BLE), maar het is duidelijk dat het hier gaat om een buitengewoon intrigerend verschijnsel.

Begripsbepaling
Onder de BLE kan een beschrijving verstaan worden, waarin men zich buiten het lichaam bevindt en men visueel en soms ook auditief dingen en gebeurtenissen in de omgeving van het bewusteloze lichaam waarneemt. Men probeert soms te communiceren met anderen die bij de crisis aanwezig zijn (altijd tevergeefs) of men begeeft zich naar plaatsen buiten de nabijheid van de crisissituatie. Men heeft het gevoel dat het ik-bewustzijn tijdelijk het lichaam verlaat en dit op een afstand gadeslaat. Anderen voelen dat ze niet blijven kijken naar hun zichtbare fysieke omhulsel maar vliegen de wijde wereld in. Op een later tijdstip komt men weer terug in het fysieke lichaam.

Het fenomeen waarbij iemand zich buiten het fysieke ichaam ervaart, wordt in de literatuur autoscopie, out-of-the-body-experience, uittreding of buitenlichamelijke ervaring genoemd.

De BLE kan zich in allerlei verschillende situaties voordoen . Nu eens maakt ze een integrerend deel uit van de bijna-dood-ervaring (BDE), dan weer is het mogelijk tijdens andere momenten een BLE te ervaren. Soms is het lichaam inactief waarbij, in de meeste gevallen, er sprake is van een veranderde staat van bewustzijn.
Uit onderzoek blijkt dat een BLE zich voor kan doen bij zowel psychiatrisch gediagnosticeerde mensen (alhoewel hier nog weinig onderzoek naar gedaan is), als bij een niet als zodanig gediagnosticeerde populatie. De meeste mensen blijken niet gemakkelijk te kunnen praten over hun ervaring. Ze vrezen om het etiket gestoord opgeplakt te krijgen. Een meerderheid van de buitenlichamelijke ervaringen treedt ploseling op. Er zijn ook voorbeelden bekend van mensen die dit proces van begin tot eind bewust meemaken; zij voelen zich langzaam loskomen van het fysieke lichaam. De terugkeer tot de normale toestand vindt, bij de meerderheid, plotseling plaats. Men bevindt zich ineens weer in het fysieke lichaam. Veel BLE's duren seconden, maar er zijn ook gevallen bekend waarbij iemand uren of zelfs dagen in deze toestand zegt te zijn geweest .

Soms heeft iemand die een BLE ervaart het gevoel dat hij een ander lichaam heeft, wat vorm betreft vergelijkbaar met het fysieke, maar van een doorzichtige, gewichtloze, fijnstoffelijke substantie. Deze fijnstoffelijke substantie is meestal niet in staat te interacteren met de materiŰle wereld waarin ze zich op dat moment nog steeds bevindt. Maar hierop worden ook uitzonderingen gemeld. Enkele mensen ervaren dat andere lichaam niet. In de toestand van de BLE is men niet onderhevig aan de gewoonlijk geldende natuurwetten. Er wordt gezweefd, gevlogen, gereisd en door muren heen gewandeld. Tijd en ruimte blijken relatieve begrippen te zijn geworden.

Als er nog vragen zijn dan hoor ik het graag.
Het ga u goed!
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Geesteswetenschappen:
FilosofieGodsdienstwetenschapTheologie


Gerelateerde vragen aan ik heb uittredingen, hoe kan ik dit controleren :

Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:50
Vraag over de zedenpolitie, en mijn rechten?
      [Gesteld in Prostitutie]
2013-05-16 01:25:59
escort bemiddelings bureau
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-01-19 01:57:30
Verantwoordelijkheid kascommissie
      [Gesteld in Recht-Gelderland]
2008-01-21 21:36:02
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09

Gemiddelde score Geesteswetenschappen: 8.8 (23x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+