Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Mensen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Mensen en krijg online een antwoord van de specialist in Mensen

Zelf een vraag over Mensen? Klik hier.
Meer vragen over Mensen.
De huidige beheerder van de rubriek Mensen:
Naam: Nellie Timmermans-van de Kamp
Bedrijf: Interpunctie
Reactiesnelheid: 7 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Nellie Timmermans-van de Kamp vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over MensenVragen over Mensen via RSS. Klik hier.
RSS over Mensen op jouw website?Vragen over Mensen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over MensenVragen over Mensen via E-mail. Klik hier.

Wat moet ik doen? Een soort driehoeksverhouding.

[Gesteld op: 10-04-2009]

Toelichting:
Hoi,
Ik ben 17 jaar en heb een vriend, ‘Henk’, die ik 4 jaar geleden leerde kennen over het internet. Toen hadden we veel contact en hadden we ''verkering over het net''. Toen is dat contact verwaterd en sinds 5 maanden weer actief. Hij zei me leuk te vinden, maar aangezien hij genderdysforie heeft, ik daar, in dat opzicht, niet mee om kan gaan, zei ik hem vrienden te zijn. Niet meer. Dat accepteerde hij.
Zijn beste vriend, ‘Piet’ wilde me wel ontmoeten. Allemaal over internet nog. ‘Henk’ gaf mijn email adres en voegde me toe. Na twee/drie dagen blijkt dat wij elkaar wel erg leuk vinden. En na een paar weken gaan we elkaar voor het eerst ontmoeten, tegelijkertijd met 'Henk'. Ik had ze beide nog niet ontmoet. Het ging allemaal goed. En ik hield er een verkering op over met 'Piet'.
Nu is 'Henk' erg jaloers en doet hij er in feite alles aan om ons uit elkaar te drijven. Ik en 'Piet' willen dat echter helemaal niet, en weigeren dit dus. Waarna hij nog bozer en jaloerser wordt. Hij is erg boos en schreeuwt dat het zijn schuld is dat wij verkering hebben, hij gaf het email adres van mij aan 'Piet'. 'Henk' is een goede vriend van me, maar ik wil ‘Piet’ ook niet kwijt. Wat moet ik doen aan 'Henk'? Hoe kan ik met zijn gedrag omgaan? Hij vindt dat hij alles verpest en hij wil ons niet zien als we samen zijn, omdat hij daar niet tegen kan.
Ik ben ten einde raad. Tot nu toe hebben we hem gesust, en gezegd dat het niet zijn schuld is. Dat hij ons niet kwijtraakt en andere dingen. Maar ik begin zijn gedrag zat te worden. Maar ik weet zeker dat als ik tegen hem zou uitvallen en hem zou laten weten hoe ik erover denk, 'Henk' 'Piet' de schuld zou geven. In zijn ogen was alles oké, perfect, totdat ‘Piet’ in mijn leven kwam.
Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Ik word er gek van.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen…
Groeten, een erg wanhopig meisje.
Antwoord:

Het lijkt mij het beste dat je tegen Henk zegt dat je graag met hem wilt blijven omgaan, maar dat dit moeilijk wordt als hij zich zo gedraagt. Het is misschien moeilijk voor hem te accepteren dat je zo'n goede band hebt met Piet, maar dat is nu eenmaal zo. Als hij een echte "goede vriend"zou zijn, zou hij blij zijn met je geluk.

Over schuld zou ik helemaal niet praten: het gaat immers niet om schuld. Hij heeft jouw voorgesteld aan een ander en dat is prettig voor jullie beiden, zo begrijp ik het tenminste. En nu heeft Henk daar spijt van, omdat hij jou kwijt denkt te raken.

Het lijkt erop dat hij jou niet kwijtraakt door jullie aan elkaar voor te stellen, maar dat hij jou kwijtraakt door zijn jaloerse en boze gedrag! Als hij zo blijft doen zal hij jou (en misschien ook nog Piet) kwijtraken. Dat is jammer voor hem, maar dat doet hij zelf, tenminste als het zo gaat zoals jij het beschrijft.

Ik zou dus duidelijk aangeven wat je wel en niet voor hem kunt en wilt betekenen en welk gedrag je van hem daarin verwacht. Ik zou ook zeker niet accepteren dat hij zo tekeer gaat.

Ik denk dat je dit gesprek moet voeren als je rustig bent, dus niet "uitvallen" maar rustig vertellen dat je er zo over denkt en dat hij de keuze heeft:

Of een plezierig contact met jou en Piet en zich rustig houden, of jaloers doen en in elk geval jou en misschien ook Piet verliezen. Henk is tenslotte geen klein kind en als jij en Piet het samen goed kunnen vinden kan dat misschien wel moeilijk voor hem zijn, maar misschien vindt hij ook nog wel eens iemand die ECHT bij hem past. Zo niet dan zijn er geen schuldigen.

Niemand is hier schuldig aan, alleen het gedrag van Henk is in dezen onacceptabel. Dat moet hij weten, dan kan hij zich als een volwassen persoon op gaan stellen. Ik wens je veel succes!

Beantwoord door:
Nellie Timmermans-van de Kamp
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Mensen:
Emotionele Problemen
Maatschappelijk Werk En Dienstverlening (MWD)
Persoonlijke Ontwikkeling
Vermist
Zelfkennis


Gerelateerde vragen aan Wat moet ik doen? Een soort driehoeksverhouding.:

Wat is espenhout?
      [Gesteld in Sauna]
2007-03-11 21:23:22
oznur
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-13 23:37:04
welke soort sauna?
      [Gesteld in Sauna]
2007-05-04 11:43:09
Wat voor houten vloer bij een modern interieur?
      [Gesteld in Interieur-Noord Holland]
2008-01-05 15:35:26
welke houtsoort op een witte marmeren vloer
      [Gesteld in Interieur-Noord Brabant]
2008-08-19 10:11:59

Gemiddelde score Mensen: 8.3 (87x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • kunst expertise
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  257468
  Beheerders:  1025

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  168 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+