Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Op welke manier hou ik van mijn (ex) partner??

[Gesteld op: 08-04-2009]

Toelichting:
Mn partner en ik kennen elkaar al ruim 5 jaar. Na 2 jaar raakte ik onverwachts zwanger en door veel druk en stress hebben we onze relatie beeindigd toen ons zoontje 6 weken was. Veel narigheid gehad daarna en mijn partner heeft toen ook 2 keer vast gezeten wegens stalking enz. Daarna werd het een stoplicht relatie want we konden niet met en niet zonder elkaar leven. In augustus vorig jaar groeiden we weer na elkaar toe en begonnen we weer een relatie. Hoe het dit keer ging was op geen punt te vergelijken met het verleden. Er was bijna geen jaloezie meer, geen agressie, we hebben een echt huisje en ga zo maar door. Met andere woorden, het ging super op kleine dingetjes na die in elke relatie wel voorkomen. Ongeveer 2 maanden geleden merkte ik dat ik geen behoefte meer had aan lichamelijk contact. Waar dit aan lag kon ik niet plaatsen. De behoefte werd steeds minder en ik ging me afvragen op welke manier ik van hem hou. Steeds meer begon ik hem als maatje/broer te zien en niet meer als mn liefdespartner. Vanaf zaterdag heb ik dan ook een punt achter onze relatie gezet. Hij woont momenteel nog steeds bij mij en ons zoontje omdat hij geen andere plek heeft waar hij naar toe kan gaan. Zaterdag en zondag was ik een btje opgelucht maar toch ook verdrietig, maar op maandag kwamen mijn twijfels alweer. Wil ik hem wel kwijt want hij is super goed voor me, we hebben het leuk en ik hou nog zielsveel van hem. Nu is het woensdag en zit ik helemaal in de put. Voel me intens verdrietig en ik weet niet meer wat ik moet doen. Als ik mijn gevoel kon sturen dan had ik het wel geweten. Hoe kom ik erachter hoe ik hem zie en op welke manier ik iets voor hem voel? Hoe weet ik dat ik de juiste beslissing heb genomen of juist niet? Zelf kan ik hier geen antwoorden op vinden.
Antwoord:
Hoi,

Eigenlijk heb je het antwoord zelf al gegeven: je houdt van je partner als vriend en niet als levenspartner. Je gevoel gaf je in dat je geen seksuele relatie meer wilt met hem. Daar is niet altijd een rationele verklaring voor, dat hoeft ook niet. Je gevoel is wijs. Het is belangrijk dit te volgen. Je ziet hem als maatje, daar is niets mis mee en wie weet kunnen jullie op deze manier toch nog contact houden.

Dat je in de war bent is heel begrijpelijk, hij woont nog in je huis terwijl je al een punt achter de relatie hebt gezet. Het is beter dat hij zo snel mogelijk zorgt dat hij een plek heeft waar hij kan slapen. Afstand van elkaar is essentieel om de relatie af te sluiten en je leven weer op te pakken. Verdriet is ook heel logisch, ook al heb je de relatie zelf verbroken, jullie hebben immers geen heftige ruzie gehad, de relatie werkt gewoon niet meer en dat is moeilijker te verkroppen dan wanneer er een duidelijke aanleiding is voor een breuk.

Door twijfelen maak je jezelf gek. Blijf jezelf trouw, je hebt een keuze gemaakt, ga daar dan ook voor. Je partner kan vast wel een slaapplek vinden, zo moeilijk hoeft dat niet te zijn, zorg ervoor dat hij niet nog lange tijd bij je woont anders worden de twijfels alleen maar erger. En die twijfels zijn juist nergens op gebaseerd. Want je hebt al maandenlang geen behoefte meer aan lichamelijk contact. Het is dus geen impuls geweest om een punt achter je relatie te zetten.

Je weet heel goed wat je voor hem voelt, wel iemand die je dierbaar is, maar niet iemand met wie je meer wilt delen dan dat je met goede vrienden doet. Dat heb je zelf al aangegeven. En dat is een hele goede reden om een einde aan de relatie te maken. De twijfels en het verdriet horen er allemaal bij. Daarom is het juist zo belangrijk dat je afstand van hem kunt nemen. Zolang hij bij jou woont is dat onmogelijk. Stel dus een deadline, bijvoorbeeld een week, voor zijn vertrek. Desnoods gaat hij tijdelijk in een goedkoop pension slapen. Heeft hij geen vrienden of familie waarbij hij terecht kan?

Bedenk je ook dat jullie al een behoorlijk verleden achter de rug hebben. Ook dát heeft te maken met je beslissing om met hem te stoppen. Maak jezelf dus niet gek door te twijfelen, sta achter je keuze, nu weer toegeven aan twijfels zal niet helpen, het zal er alleen in resulteren dat je het stopzetten van de relatie uitstelt. Op termijn vrees ik dat de boel toch uit elkaar klapt. Je hebt het in je om deze moeilijke beslissing door te zetten. Geloof in je eigen kracht. Maak je los van je partner, je kunt het ook zonder hem. En je zoontje heeft ook recht op duidelijkheid en zekerheid. Het is niet goed voor hem om te zien hoe erg zijn moeder aan het twijfelen is. Daarmee geef je hem een verkeerde boodschap.

Het zal zeker niet makkelijk zijn om dit door te zetten, maar uiteindelijk word je er beter van, dat weet ik zeker. Niet meer twijfelen dus, maar doorzetten, gun jezelf de rust van het volledig achter jezelf en je beslissing staan. Die heb je tenslotte niet voor niets genomen!

Heel veel sterkte de komende tijd en schrijf gerust weer als je daar behoefte aan hebt. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen!

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Op welke manier hou ik van mijn (ex) partner??:

Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Heb ik bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-28 17:27:51
mijn vriend heeft adhd .i
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 14:28:05
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
bindingangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-06-21 14:32:29

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

 • Ron Jedema
  9.3
 • Ad Appel
  9.0
 • Anita
  9.0
 • Totalen:

  Vragen:  258130
  Beheerders:  1028

  Gemiddelden:

  Reeds beantwoord:  99 %
  Reactiesnelheid:  172 uur
  Waardering:  7.9
Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+