Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bach Bloesem Remedies en krijg online een antwoord van de specialist in Bach Bloesem Remedies

Zelf een vraag over Bach Bloesem Remedies? Klik hier.
Meer vragen over Bach Bloesem Remedies.
De huidige beheerder van de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Naam: Carolus van Kuilenburg
Bedrijf: Yidaki
Reactiesnelheid: 197 uur
Waardering: 8.2 (van max. 10)
Meer informatie over Carolus van Kuilenburg vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via RSS. Klik hier.
RSS over Bach Bloesem Remedies op jouw website?Vragen over Bach Bloesem Remedies op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bach Bloesem RemediesVragen over Bach Bloesem Remedies via E-mail. Klik hier.

puber met add

[Gesteld op: 06-04-2009]

Toelichting:
klachten: passief gedrag, zeer slordig, te gevoelig voor zijn gevoel, vergeetachtig weinig zelfvertrouwen.
liesbeth wat raad je aan?
Antwoord:

k raad (en dat meen ik héél serieus): een fikse dosis geduld voor de ouders, want hij wordt vanzelf ouder en dan is de pubertijd in ieder geval weer voorbij en kun je zien wat voor prachtmens er uit gegroeid is ! Daarnaast, en dat alléén als hij zélf iets wil innemen....

Star of Bethlehem (verwerken van allerlei zaken), Clematis (concentratieverhogend als het wegdromen betreft), Madia (concentratieverhogend), Walnut (om zich minder aan te trekken van dingen die uit de omgeving op hem afkomen) en Larch voor wat meer zelfvertrouwen.

Leg hem uit of laat hem dit lezen: jongelui van zijn leeftijd hebben hun hersenen nog niet geheel volgroeid, dat is pas aan het einde van de pubertijd het geval. Bepaalde dingen daar kun je dan ook vrij weinig aan doen, behalve geduld hebben. Zo is het biologisch bepaald dat de meeste pubers dingen die zij niet belangrijk vinden, zo weer vergeten zijn. En dan is het niet omdat ze persé die dingen willen vergeten, maar ook omdat bepaalde structuren in hun hersenen nog niet volgroeid zijn. Als je daar als ouders rekening mee kunt houden door het in je achterhoofd houden hiervan, haalt het ook een beetje druk van de ketel af en kan het irritaties voorkomen. De gevoeligheid wordt ook weer door die verfoeide hormonen geregeld, op deze leeftijd spelen ze ook mee, en net als bij moeders in de overgang, zitten jongelui van die leeftijd ook in een overgangssituatie hormonaal gezien. Dat zorgt (alweer biologisch bepaald) voor ups en downs. Als je dan zelf al gevoelig bent dan is het dubbelop.

Dat neemt niet weg (in mijn ogen) dat het hebben van een bepaalde leeftijd nooit een excuus mag zijn voor alle vormen van gedrag.

Wat dus mettertijd over zal blijven zijn de ADD - trekjes, Daar kun je nu ook al op werken, maar de rest is dermate leeftijdsgebonden dat het moeilijk zal zijn om daar iets tegen te vinden, en dat zou ook tegennatuurlijk zijn denk ik. Het is gewoon een fase die bij het leven hoort.

Voor het verhogen van de concentratie kun je naast de eerder genoemde Bachbloesemremedies (mits trouw ingenomen) ook bijv. etherische oliën inzetten, gewoon in een simpel rollertje à la een deodorant roller, of aftershave-achtig flesje, zodat het niet gelijk opvalt dat je iets aan het smeren bent. Kan ook gewoon in een klein potje zalf, waarvan je zegt dat het voor het een of ander is. Daarin kan ik als het moet heel creatief zijn. Waar het om gaat is dat er in dat produkt bepaalde oliën zitten die bijv. kalmerend kunnen werken, of juist stemmingsverbeterend, of concentratieverhogend etc.

Heb je een tentamen of repetitie, dan is er de Eerstehulpremedie (Bachbloesems) in combinatie met Aromastress (capsules met etherische olie die fantastisch werken op alle vormen van stress) waardoor je de situatie de baas kunt blijven en daardoor tijdens die momenten waarin er van je gevraagd wordt dat je het koppie erbij houdt, ook kunt presteren.

Het is zo, dat het vooral belangrijk is wat uw zoon zelf wil....wij als ouders kunnen willen wat we willen, maar zonder de vrijwillige medewerking van de betreffende persoon wordt het nikt. Dat geldt zeker ook voor mij als therapeut, er zijn zoveel gevallen waarin ik wéét dat ik mensen verlichting van hun klachten/problemen zou kunnen bieden, maar de mensen moeten bij mij komen, ik kan er moeilijk mee gaan leuren...! Dat moet je accepteren....wil de betreffende persoon niet, dan moet je, behalve misschien nog een klein overredend gesprek, er verder niet over door blijven gaan.

Het is een heel verhaal, maar soms is dat nodig om dingen even helder te krijgen. Ik hoop dat ú er in ieder geval mee vooruit kunt !

Vriendelijke groet,

 
Reactie vraagsteller:
Liesbeht.. Idd de ouders moeten geduld hebben Hen zal ik zeker hierop aanspreken. het voordeel is dat hij zelf met de druppels aan de slag wil.
En je reactie uitleg een DIKKE 11

gr
 
Antwoord Beheerder:
Graag gedaan, en wens de betreffende jongeman namens mij het allerbeste !
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Bach Bloesem Remedies:
Bachbloesem Dieren


Gerelateerde vragen aan puber met add:

Kun je pubergedrag van vroeger vergelijken met nu?
      [Gesteld in Pubers]
2007-09-21 01:38:47
hallo
      [Gesteld in Pubers]
2007-11-06 11:25:03
Hoe komt het dat kinderen zich voordoen als mij?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-01-15 12:26:27
wat is invloed pubergedrag op maatschappij?
      [Gesteld in Pubers]
2010-03-15 16:15:44
liegen
      [Gesteld in Pubers]
2010-07-31 20:34:02

Gemiddelde score Bach Bloesem Remedies: 8.2 (42x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+