Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Dood » Leven Na De Dood
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Leven na de dood en krijg online een antwoord van de specialist in Leven na de dood

Zelf een vraag over Leven na de dood? Klik hier.
Meer vragen over Leven na de dood.
De huidige beheerder van de rubriek Leven na de dood:
Naam: Yolanda Rijks
Bedrijf: Overdedood.nl
Reactiesnelheid: 9 uur
Waardering: 8.4 (van max. 10)
Meer informatie over Yolanda Rijks vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over Leven na de doodVragen over Leven na de dood via RSS. Klik hier.
RSS over Leven na de dood op jouw website?Vragen over Leven na de dood op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Leven na de doodVragen over Leven na de dood via E-mail. Klik hier.

Hoe ziet het eruit voor dieren?

[Gesteld op: 06-04-2009]

Toelichting:
Beste Yolanda,

Onlangs is mijn allerbeste maatje, mijn hondje Boomer, overleden, ik moest hem laten inslapen. Ik mis hem ontzettend, dat zul je wel begrijpen. Door zijn overlijden ben ik me gaan afvragen hoe het leven na de dood eruit ziet voor dieren, weet jij daar iets over? Hoe ervaren dieren het fenomeen "dood gaan"? Zijn ze zich hiervan bewust? Begrijpen ze het of ervaren ze dit als een shock omdat ze plots weg zijn, zoals in mijn geval dat Boomer vrij plotseling moest worden ingeslapen.

Ook voel ik hem nog heel vaak bij me, ik weet heel zeker dat hij regelmatig nog bij me komt kijken. Niet omdat ik het wil (vind het wel fijn hoor) maar gewoon spontaan en vaak op momenten dat ik helemaal niet aan hem denk. En ook heb ik een soort van "energie" gezien waarbinnen ik vaag zijn contouren zag, de contouren van zijn lieve koppie. Kan dat of ben ik gek geworden? Is het goed om gewoon tegen hem te praten als ik hem om me heen voel? Mijn andere honden zien hem ook, dat merk ik aan ze, dan staren ze plots naar ÚÚn plek, hebben ze nooit eerder gedaan.

Ik kon op internet veel vinden over het leven na de dood voor mensen maar vrijwel niets over het leven na de dood voor dieren. Zien we onze dieren weer terug als we zelf overlijden? Leven ze in dezelfde sferen of een eigen sfeer? Ik vond alleen het mooie verhaal van de regenboogbrug, misschien is het zoiets, maar ik wil zo graag meer weten.

Boomer mis ik verschrikkelijk maar ik heb wel vrede met zijn plotse heengaan. Hij was van ene op de andere dag ernstig ziek (nierfalen), en de dag erna moest ik mijn lieverd uit zijn lijden verlossen. En weet je wat er gebeurde! Zijn hart stond al stil, de dierenarts had hem dood verklaard, ik kijk opzij en plots kwispelde hij met zijn staart zoals hij altijd deed toen hij nog tastbaar aanwezig was. Ook de dierenarts en een vriendin van mij die erbij was om mij te steunen hebben het gezien, dus het was geen verbeelding. Heb jij daar een verklaring voor?

Boomer is overigens bijna 13 jaar geworden, het was dus zijn tijd, maar rot blijft het, ook al is zijn geest nog aanwezig, het tastbare deel is voorgoed verdwenen, het is totaal anders nu.

Alvast bedankt voor het antwoord en ook nog bedankt voor het antwoord op mijn vorige vraag (over waarom er zoveel visies bestaan op het leven na de dood)!

Hartelijke groet,
Anja
Antwoord:
Dag Anja,

Allereerst wil ik je bedanken voor je vragen en je sterkte wensen met het verlies van Boomer.
 
Voor dieren is doodgaan de overgang naar een andere dimensie, net als het voor mensen is. Alleen hebben dieren zich waarschijnlijk nooit bewust bezig gehouden met de dood. Nu Boomer dood is, kan hij dicht bij jou en je honden blijven door de liefde die jullie voor hem voelen. Je voelt de energie die Boomer uitstraalt bij je en ja, het kan ook heel goed mogelijk zijn dat je hem af en toe ziet. Omdat honden veel gevoeliger zijn voor energie, kunnen zij hem waarschijnlijk beter waarnemen. Ik heb wel eens een foto gezien van een afdruk op een mat die een hond had achtergelaten. Hij was al langere tijd overleden toen de afdruk ontstond.

Praat vooral tegen Boomer als je daar behoefte aan hebt, want door de aandacht en de liefde die je voor hem voelt, kan hij bij je blijven. Voor dieren is de situatie anders dan voor mensen. Bij overledenen mensen wordt geadviseerd de ander ook los te laten, zodat diegene verder kan in de sfeer waarin hij/zij terecht is gekomen. De sfeer waar dieren terecht komen bestaat door de liefde die er voor ze is vanaf de aarde.

Als je zelf overlijdt en je hebt de liefde voor je huisdier(en) altijd behouden, dan zie je ze zeker terug. Er zijn verschillende verhalen over sferen waar zielen met hun huisdieren leven. Vaak zijn dat grote dierenliefhebbers geweest op aarde. Sommigen hebben allerlei verschillende dieren om zich heen. Het maakt namelijk niet uit of je van je hond, poes, paard of kip hebt gehouden. Als je van ze hield, kunnen ze dicht bij je blijven als ze zijn overleden.

Het kwispelen van Boomers staart kan misschien rationeel verklaard worden door een stuip. Net als een kip die, als hij onthoofd is, door kan blijven lopen. Maar ik kan me ook voorstellen dat hij je, gevoelsmatig, nog een laatste groet wilde geven om te melden dat het goed met hem gaat.

Met het afscheid nemen van Boomer ervaar je weer dat aan alles een eind komt. Van alles dat we lief hebben, zullen we ooit afscheid moeten nemen. Het wordt dan ook nooit meer hetzelfde als voor het afscheid.
Ik wens je nogmaals veel sterkte toe en ik hoop dat je iets aan mijn antwoorden hebt.

Vriendelijke groet,
Yolanda

Beantwoord door:
Yolanda Rijks
profielpagina

Subrubrieken binnen de rubriek Leven na de dood:
Radiocontact Met Overledenen


Gerelateerde vragen aan Hoe ziet het eruit voor dieren?:

Mijn kitten heeft een inenting gehad.
      [Gesteld in Kattenvoeding]
2009-09-20 13:37:52
Heeft de dierenarts fouten gemaakt?
      [Gesteld in Honden]
2010-08-30 13:06:14
Ik weet niet zo goed raad met het leven
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-12-03 14:56:49
Wat kan ik claimen bij de dierenopvang Helmond?
      [Gesteld in Rechtshulp-Noord Brabant]
2011-01-19 15:44:16
Hoe weet ik wat zij zeggen?
      [Gesteld in Dierencommunicatie]
2011-07-23 15:03:07

Gemiddelde score Leven na de dood: 8.4 (271x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+