Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

hoe weet ik of we de juiste keuze hebben gemaakt

[Gesteld op: 05-04-2009]

Toelichting:
ik heb sinds 7 maanden weer een relatie met mijn ex. het is al drie keer eerder uit geweest, we hebben ook een zoontje van drie.
de relatie nu was/is heel anders als ervoor, hebben lol en kunnen intens van elkaar genieten. mijn partner heeft sinds enige tijd geen zin in sex en vraagt zich af of ze niet gewoon van mij houd als een vriend,maatje of broer.
de relatie is eigelijk verbroken sinds gisteren. ik hou nog ziels veel van mijn partner en wil haar niet kwijt. wat moet ik doen?
haar verleiden en me best doen nog een lievere vader en partner zijn?
of mij erbij neer leggen. het verleden heeft uitgewezen dat we iedere keer weer bij elkaar komen, ik weet het niet meer en hoop dat jullie mij advies kunnen geven!!!

alvast heel er bedankt.
Antwoord:
Hoi,

Je begint je verhaal met dat je weer een relatie hebt met je ex, dat klinkt een beetje vreemd, meestal heb je een relatie met je vriendin, niet met een ex vriendin ;-) En een stukje verder meld je dat de relatie sinds gisteren is verbroken. Dus je hebt geen relatie meer met je vriendin die dan weer een ex is geworden.

Als jouw (ex)partner geen heil meer ziet in de relatie omdat ze je meer als maatje ziet dan als partner rest jou niets anders dan haar keuze te respecteren en te accepteren dat het niet is gegaan zoals je graag had gewild. Het lijkt me niet erg zinvol te proberen haar terug te winnen. Misschien dat dit tijdelijk zou werken, maar na verloop van tijd gaat het dan toch weer fout en heb je weer een relatiebreuk én een teleurstelling erbij. Dat bewijzen de drie eerdere pogingen om de relatie weer op te pakken, die waren niet succesvol.

Wat me goed lijkt is dat jullie een serieus gesprek met elkaar hebben, maar dat jullie voor dat je daaraan begint elkaar de ruimte geven en elkaar dus even helemaal loslaten, elkaar een poos niet zien, om alles op een rijtje te zetten. Een adempauze dus. En daarna goed met elkaar praten. Wil je nog verder met haar als "gewoon vrienden", hoe gaan jullie de omgang regelen met jullie zoontje?

Je kunt wel van elkaar scheiden/uit elkaar gaan, maar jullie zullen altijd verbonden zijn via jullie zoontje, van je zoontje kunnen jullie niet scheiden. Het is dus belangrijk hier een plan voor op te stellen.

Mocht je (ex)partner over een poosje toch weer verder willen met je dan is het ook belangrijk om een plan op te stellen hoe je de valkuilen waar jullie beiden in gevallen zijn in het verleden voor de toekomst gaat voorkomen. Mocht het al zover komen dat er eventueel weer een relatie op zou bloeien bedenk dan samen een strategie die wél werkt. Anders blijf je eeuwig draaien in de vicieuze cirkel van aantrekken om elkaar vervolgens weer af te stoten. Zoek daar dan eventueel hulp bij van een erkend relatietherapeut (verwijzing kan via de huisarts).
Bovenstaande situatie is echter toekomstmuziek en helemaal niet zeker, wat je nu op dit moment wel zeker weet is dat je (ex)partner een romantische relatie niet meer ziet zitten. Accepteer de situatie volledig zoals hij is. Bedenk je dat een relatie met haar nu onhaalbaar is omdat zij niet wil, het moet van twee kanten komen wil het werken. Je vastklampen aan een fata morgana, aan iets wat onmogelijk is en niet meer bestaat, lijkt me slecht voor jou.

Je kunt ook leven zonder je (ex)partner. Een eigen leven opbouwen. En wie weet is vriendschap tussen jullie twee over een poosje wel mogelijk, als je dat zou willen. Lijkt me best belangrijk omdat jullie een zoontje hebben. Laat echter dan wel de verwachting/hoop varen dat het ooit nog meer zal kunnen worden, dát zou de vriendschap onmogelijk maken en dan is er niets meer.

Mijn advies voor dit moment is dus om haar los te laten, even afstand te nemen van elkaar en over een poosje, als je voldoende afstand hebt genomen en het idee dat er ooit nog een relatie in zit hebt losgelaten, goed met elkaar te praten over hoe jullie eventueel nog door het leven willen, als vrienden, en hoe jullie de omgang met jullie zoontje gaan regelen. Daar heeft hij recht op. Hij mag nooit de dupe worden van jullie relatiebreuk.

Intussen kun jij (weer) een eigen bestaan opbouwen, zie dat maar als een uitdaging. En wie weet kom je weer iemand tegen om verliefd op te worden en zij op jou. Dat kan alleen maar als je je huidige relatie hebt verwerkt en losgelaten. Blijf niet vasthouden aan en hopen op iets wat er naar alle waarschijnlijkheid niet meer in zit. Dat is niet eerlijk voor jezelf en ook niet voor je (ex)partner.

Ik wens je veel kracht en wijsheid toe!

Vriendelijke groet,
Anja

 
Reactie vraagsteller:
beste anja,
nou heeft mijn ex ook een vraag gisteren aan jou gestuurd en reageer je heel fel dat ze het uit moet maken enzo. ik vind dit wel heel harde woorden voor iemand die het even niet weet en dat ik zomaar even weg moet gaan ergens anders slapen. je maakt een heel gezin kapot met wat voor feiten eigelijk. een paar regels. ik hoop dat ze jou advies in de wind slaat en niet opgeeft. gisteren hebben wij gezoend en toen vertelde ze mij dat ze kriebels in der buik kreeg die ze 2 mnd niet meer heeft gevoelt.
ik zeg je eerlijk het is geen goede zaak om iemand zo een keuze in te puchen die misschien helemaal niet de goede is. ze is in de war heeft ook geen contact meer met haar ouders en zus dus heel moeilijk voor haar.
jou advies vind ik te ....groetjes raymon
 
Antwoord Beheerder:
Beste Raymond,

Ik moet afgaan op hetgeen iemand mij schrijft. Op de informatie die iemand mij verstrekt. Verder ga ik niet met jou in discussie over wat ik je vriendin heb geadviseerd. Dat mag je vriendin zelf doen. Ze had het al uitgemaakt met jou, vandaar mijn reactie. Tenzij dit niet waar is natuurlijk, maar daar kan ik niets aan doen. Ik maak geen gezinnen kapot, dat doen de partners in kwestie zelf. Een advies is altijd vrijblijvend.

Als een advies je niet bevalt kun je het gewoon in de wind slaan, hetzelfde geldt voor je partner. Het is jammer dat ze niet heeft geschreven dat jij mij al eerder om advies had gevraagd, ik ga ervan uit dat zij daarvan op de hoogte was.

Ondanks je teleurstelling wens ik jullie beiden het allerbeste. Als je werkelijk hulp wilt schakel dan een relatietherapeut(e) in, advies via internet is altijd oppervlakkiger en afhankelijk van informatie die wordt verstrekt door de vragensteller.

Vriendelijke groet,
Anja

Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan hoe weet ik of we de juiste keuze hebben gemaakt:

Vergunning bouw Garage
      [Gesteld in Bouwen & Restaureren]
2008-07-29 12:22:55
Mag een foto ongevraagd gepubliceerd worden?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-10 16:44:04
portretrecht ja of nee?
      [Gesteld in Televisie]
2010-03-19 16:48:08
hoe kom ik uit me 2de leven (prositutie)
      [Gesteld in Prostitutie]
2010-05-10 22:05:25
Oude auto (>15 jaar) op de zaak "zetten'".
      [Gesteld in Accountancy]
2014-04-02 13:50:38

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+