Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Alternatieve Geneeswijzen » Bach Bloesem Remedies » Bachbloesem Dieren
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Bachbloesem Dieren en krijg online een antwoord van de specialist in Bachbloesem Dieren

Zelf een vraag over Bachbloesem Dieren? Klik hier.
Meer vragen over Bachbloesem Dieren.

Beheerder worden?

De rubriek Bachbloesem Dieren heeft momenteel nog geen beheerder.

Meld je aan als beheerder voor de rubriek Bachbloesem Dieren Klik hier.

RSS over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via RSS. Klik hier.
RSS over Bachbloesem Dieren op jouw website?Vragen over Bachbloesem Dieren op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over Bachbloesem DierenVragen over Bachbloesem Dieren via E-mail. Klik hier.

mijn hond 20 maanden lijkt depressief.Kan dat?

[Gesteld op: 07-06-2007]

Toelichting:
Van jongs af aan is mijn hond (border collie) erg rustig. Hij is prima gesocialiseerd en woont in een jong gezin er wordt met hem getraind en volop gewandeld. Toch is mijn hond nooit enthousiast, hij slaapt erg veel en reageert eigenlijk niet als er b.v. iemand thuis komt. Kortom hij gedraagt zich niet zoals een jonge hond zich hoort te geragen.Hij wil wel spelen maar dan moeten wij dat stimuleren.Het lijkt of mijn hond niet gelukkig is. Ik heb hem van alles aangeboden,maar nu weet ik het niet meer. Volgens de dierenarts is hij gezond. Kan u mij helpen om mijn hond gelukkig te krijgen? Hij eet en drinkt goed.
Antwoord:
Hallo,

De uitdaging om uw hond wat meer levensvreugde te geven wil en durf ik zeker aan te gaan !
Er zouden diverse remedies ingezet kunnen worden:
Clematis: is een remedie die wel ingezet wordt bij honden die niet weten hoe ze moeten omgaan met wat de omgeving hen allemaal biedt, en dus doen ze maar gewoon niets van dat alles. Het is een soort geestelijke vluchtreactie om te ontsnappen aan de verwarring van de realiteit. We zien dit ook wel bij dieren die mishandeld zijn geweest of slecht gesocialiseerd. De hond wil wel maar kan niet anders. Het zijn dromers, die stil kunnen liggen met de ogen open, maar die heel afwezig lijken. Het zijn daarom ook makkelijke huisdieren die weinig aandacht vragen.
Gorse: Voor de hond die het allemaal niet meer ziet zitten, het interesseert hem niet, het zal toch nooit wat worden. Compleet depri en ontmoedigd zijn ze. Meestal gaat hier iets aan vooraf als een afscheid of verlies van een kameraad, een baasje of dergelijke waardoor de hond alle levensvreugde kwijt is geraakt ook er eigenlijk geen moeite meer doet.
Gentian: is eigenlijk als Gorse, maar dan in een minder vergevorderd stadium. De hond is zeker ook ontmoedigd en mist aan levensvreugde, maar zal, al dan niet om u een plezier te doen, toch nog wel een poging doen om te gaan spelen, of enthousiast te doen over een wandeling. Maar gaat er dan iets niet zoals gepland, dan is het dier gelijk weet ontmoedigd. Als het een mens was zou hij zeggen “zie je wel….” Vaak ook bij honden die uit een asiel komen of die anderszins tegenslag hebben gekend in de vorm van ziekte of dergelijke en dan door die tegenslag eigenlijk compleet de weg kwijt zijn geraakt.
Mustard: komt in aanmerking als de hond echt van die buien heeft waarin het lijkt of hij depressief is. Deze buien komen en gaan, zonder aanwijsbare oorzaak.

Het is niet eenvoudig om te kunnen constateren dat een dier depressief is, misschien is dat puur een projectie van ons eigen gevoel…??
In alle gevallen moet er iets gebeurd zijn dat de oorzaak is van dit complete gebrek aan interesse en enthousiasme. Probeert u eens te graven in uw geheugen om te kijken of er iets is gebeurd wat de aanleiding zou kunnen zijn; misschien is het wel een te vroege plaatsing geweest?

Rekening houdende met bovenstaande zou ik in ieder geval in een eerste mengsel Star of Bethlehem doen, ter verwerking van trauma’s, schrik en shock. Daarnaast zou ik even kijken wat het meeste van toepassing lijkt op uw hond. Gevoelsmatig zou ik kiezen van Gentian en Clematis erbij, maar u kent uw hond beter dan ik, en moet het met wat regels tekst doen.
Ik hoop van u te horen wat de uitkomst is en dus de remediekeuze voor uw hond.
Bent u in de gelegenheid om naar mijn praktijk te komen, dan zou ik graag nog eens wat andere zaken op uw hond willen “loslaten” zoals een test om te kijken welke geuren hem aanspreken, want ook daarmee kan gewerkt worden. Vanzelfsprekend zou het consult dan gratis zijn, ik nodig u immers bij deze uit daarvoor !
Met vriendelijke groet,
Liesbeth Semeijn
www.ximenes.nl
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan mijn hond 20 maanden lijkt depressief.Kan dat?:

jankende hond
      [Gesteld in Huisdieren]
2007-10-29 10:44:01
hoe vermijd ik overenthousiasme in het spel
      [Gesteld in Hondengedrag]
2009-12-30 17:19:40
Hoe leer ik 't bijten van duitse herder af
      [Gesteld in Hondengedrag]
2010-06-16 22:09:11
hoe geef je de hond de juiste aandacht die hij wil
      [Gesteld in Hondenopvoeding]
2011-03-09 14:17:41
Bouvier gromt naar me dochter
      [Gesteld in Hondengedrag]
2014-04-10 16:34:57

Gemiddelde score Bachbloesem Dieren: 0.0 (0x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+