Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version française: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versión española : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Mens & Maatschappij » Relaties » Relatieproblemen
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Relatieproblemen en krijg online een antwoord van de specialist in Relatieproblemen

Zelf een vraag over Relatieproblemen? Klik hier.
Meer vragen over Relatieproblemen.
De huidige beheerder van de rubriek Relatieproblemen:
Naam: Jan Duits
Bedrijf: Reëel
Reactiesnelheid: 38 uur
Waardering: 8.7 (van max. 10)
Meer informatie over Jan Duits vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via RSS. Klik hier.
RSS over Relatieproblemen op jouw website?Vragen over Relatieproblemen op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over RelatieproblemenVragen over Relatieproblemen via E-mail. Klik hier.

Twijfels relatie, praat ik dit mezelf aan?

[Gesteld op: 02-04-2009]

Toelichting:
Mijnnaam isD. en ikheb nu14maanden een superlieve vriend.Onze relatie gaat eigenlijk heel goed,maar ikvind het vanaf t begin af aan al best moeilijk om methet verschil om te gaan dat mijn vriend aan de universiteit studeert en dat ik net mijn MBOdiploma heb.Daarnaast hebben ze bij mijn vriend thuis behoorlijk wat geld waardoor ik me eentijd minder heb gevoeld. Ik heb hier echter regelmatig met mijn vriend over gepraat en ik kan er ook al een stuk beter mee omgaan maartoch zit ik met het volgende probleem:Toen we7maanden hadden, was ik jarig. Mijn verjaardag was gewoon in 1woord super.Ik was stapel op hem.De dag na mijn verjaardag sprak ik mn vriend savonds op msn.Hij wasmij aan het vertellen hoe die zijn leven later zag. Hij ging een eigen bedrijf beginnen en veel geld verdienen een boot kopen een mooie auto etc. Op het moment dat hij mij dat vertelde“voelde”ik het gelukkige gevoel in mij gewoon wegzakken.Ik was die nacht ook behoorlijk overstuur want ik had in gedachte“ikdoe maar mbo ik zal nooit zoveel geld kunnen verdienen,ik kan niet wat hij kan etc.”Vanaf die nacht ben ik gaan twijfelen, ben ik wel goed genoeg, pas ik wel bij hem.Ik heb op mezelf ingepraat dat t onzin is watik toen allemaal dacht want t gaat hartstikke goed met ons samen we hebben t super en ik hoef niet te kunnen wat hij kan.Toch bleef de twijfel. Ik ben toen op internet op forums gaan zoeken over twijfels.Ik ben al die berichten/topics gaan lezen over exen over twijfels over niveauverschillen over cultuurverschillen over broer/zus relaties. Op een gegevenmoment wistk niet meer wat k voor m voelde en ik wist nietmeer wat ik met mijn leven aan moest.Ik heb net mijn diploma gehaald en ik wil naar het HBO maar ik weet niet welke opleiding ik wil gaan doen. Ik ging me dingen afvragen als;“vind ik mijn vriend wel knap” “houd ik nog wel van hem”En ik heb heel erg veel gehuild.Alsk savonds inbed lig vraag ik me soms wel 6x achter elkaar af of ik NU opdit moment zou willen dat hij naastme lag.En dan kon ik er gewoon g1 antwoord opgeven. 1 minuut later vroeg ik t weer aan mezelf,en als ik dan kon zeggen“ja”dan was t goed en was k weer even opgelucht.Dit heb ik nu nog steeds het is net alsof ik mezelf steedsloop te controleren. Ikdenk dat ik in n vicieuze circel terecht ben gekomen.Telkens komen de ervaringen van de topics die ik gelezen heb ook naar boven.Terwijl ik mn vriend helemaal nie kwijt wil,ik kan me g1 betere jongen voorstellen.Nu ik dit aan t typen ben lopen de tranen alweer over mn
Antwoord:

Hallo,

Ik kan me voorstellen dat je last hebt van de verschillen tussen jou en je vriend. Ik vraag me af wat je vriend zo leuk en aantrekkelijk aan jou vindt? Weet je dat wel?  Durf je dat te vragen en/of te bespreken met hem. Heb je jouw twijfels en onzkerheden wel eens met hem besproken? Wat denk je dat hij zal zeggen? Ik heb de indruk dat hij jou erg leuk vindt en dat hij een toekomst met jou samen best ziet zitten. Van hem hoef je niet beter of slimmer te worden. Dit is een onzekerheid die met jou te maken heeft. Hoger geschoold wil nog niet zeggen dat je slimmer bent (IQ). Er is ook nog een Emotioneel Quotient (EQ) die bij jou misschien goed ontwikkeld is? Vaak wordt gezegd dat het EQ belangrijker is dan het IQ. Wat denk je?

Je moet een studie volgen die bij jou past voor jouw eigen toekomst. Heb je een visie op jouw toekomst, in welke richting jij je wilt ontwikkelen, een vak waar je goed in wilt zijn/worden? Hoe denkt jouw vriend over jou, wat ziet hij voor jou in de toekomst weggelegd? Praat erover, deel met elkaar, durf ook te verschillen van elkaar (zelfwaardering).

Tot zover, reageer gerust, of stel je vraag opnieuw.

Groet Jan

 
Reactie vraagsteller:
Hoi hoi,
Bedankt voor uw antwoord. Ja ik ben er zeker van dat hij mij heel leuk vind en knap vind, dat zegt hij ook zo vaak tegen me dat ik daar niet (meer) aan twijfel.
Ik merk wel dat ik regelmatig twijfel aan mijn innerlijk, daarmee bedoel ik dan idd omdat ik MBO heb gedaan etc. Toch op een moment dat ik verdrietig ben of misschien beter gezegd overstuur ben door mijn twijfels, lijkt dat helemaal geen rol te spelen. Het lijkt vaak wel of iets in mij zegt dat ik hem moet laten gaan, of zo voelt het, ik kan het niet goed omschrijven. Maar op zo'n moment ben ik overstuur, ik heb dat ook wel eens als mijn vriend bij mij is. Ik pak dan het liefste zien hand stevig vast want ik wil hem helemaal niet kwijt. Ik snap niet wat er nu eigenlijk met mij aan de hand is en ik heb er al over nagedacht om hulp te zoeken maar ik weet ook niet waar.

Wat betreft mijn studie.. ik heb niet echt een visie op mijn toekomstbeeld, ik weet niet goed wat ik wil. Ik ben vroeger trouwens veel gepest en dit is mijn eerste echte relatie, dus kan ik niets vergelijken. Ik ben ook erg onzeker in mijn handelen wat waarschijnlijk door mijn jeugd komt?

Groetjes D
 
Antwoord Beheerder:
Hallo,

Ik begrijp dat je nog niet eerder hulp hebt gevraagd. Je kunt terecht bij verschillende hulpverleners: 1e lijnspsycholoog, Algemeen Maatschappelijk Werk (geen verwijzing nodig en geen kosten). Je kunt ook eerst met je huisarts overleggen. Ik ben zelf hulpverlener/therapeut en denk dat gestalttherapie jou goed zou kunnen helpen. De therapie wordt -gedeeltelijk- door de meeste ziekekostenverzekeraars vergoed. Kijk voor info: http://gestalt.startpagina.nl/

Je kunt ook voor algemene informatie kijken op: www.psychowijzer.nl

Tot zover. Succes!
Groet Jan
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan Twijfels relatie, praat ik dit mezelf aan?:

wat doe ik met mijn relatie? ik wordt er depri van
      [Gesteld in Psychologie]
2009-06-09 19:53:38
Kan ik mijn vriend nog vertrouwen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-09-22 21:56:09
Gaan we het redden ondanks bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-03-04 19:37:54
Bindingsangst of niet?
      [Gesteld in Psychologie]
2011-05-02 18:43:55
nieuwe relatie met jonge kinderen.
      [Gesteld in NLP]
2013-02-13 16:26:09

Gemiddelde score Relatieproblemen: 9.1 (119x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+