Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Geestelijke Gezondheid » Psychologie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek Psychologie en krijg online een antwoord van de specialist in Psychologie

Zelf een vraag over Psychologie? Klik hier.
Meer vragen over Psychologie.
De huidige beheerder van de rubriek Psychologie:
Naam: DEVOTAS
Bedrijf: Devotas
Reactiesnelheid: 25 uur
Waardering: 7.5 (van max. 10)
Meer informatie over DEVOTAS vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over PsychologieVragen over Psychologie via RSS. Klik hier.
RSS over Psychologie op jouw website?Vragen over Psychologie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over PsychologieVragen over Psychologie via E-mail. Klik hier.

Waarom voel ik steeds onzeker en ben ik jaloers

[Gesteld op: 31-03-2009]

Toelichting:
Me vriend en ik hebben nu bijna een jaar,in het begin was alles heel leuk en gesselig,, maar ik claimde wel omdat ik steeds bang was hem te verliesen,Ben zelf heel onzekers(zeggen mensen) omdat het bij me ex helemaal fout is gegaan,me ex was me eerste echte liefde en hij is vreemdgegaan en is tijdens onze relatie op zoek gegaan naar een ander meisje, nu heeft mij huidige vriend na 9maanden het uitgemaakt omdat hij er niet meer tegen kon dat ik claimde..
na 3 weken kwamen we weer bij elkaar, en heb gezegd dat ikniet meer zou claimen( dat als hij wou stappen met zijn vrienden ik dat goed vond,hij is 6jaar ouder dus gaat naar andere clubs dan ik) inmiddels hebben we 11maanden,,maar sinds die breuk voelt het niet meer het zelfde ik ben steeds bang,hij gaat ineens heel veel stappen met zijn vrienden en gisteren kwam ik erachter dat ie hyves had(al een tijdje) en ik wist daar niks van,,ik ben bang dat hij ondertussen een ander aan het zoeken is (zoals bij me ex) maar aan de andere kant zegt iedereen dat ie heel verliefd naar me kijkt en dat ie niks voor niks mij terug wou,,maar toch vind ik het raar want toen ik hem claimde was ie vaak bij me en zei die van: ja wrm doe je zo? ik ga toch nie vaak stappen( was ook zo maar 1x in 3maanden ofzo) maar nu ik hem die vrijheid geef gaat ie elke week wel onderhand,,wil die veel alleen doen en soms x samen wat doen,,en hij gaat dit jaar naar chersonissos( weet nie hoe je dat schrijft maar is het zelfde al salou enzo)
en dat vind ik ook vreemd dat ie daarin eens heen gaat met een vrijgeselen vriend.

ik ben bang dat dadelijk het zelfde gebeurt als bij me ex ,,me huidige vriend is geen vreemdganger maar toch ben ik bang,en vraag ik continu om bevestiging of die van me houd en of die nog wel bij me wil zijn,
hij antwoord daar op: ja tuurlijk hou ik van je ,en dat wat je toch? geloof je me niet?

en dat doet mij pijn.,.ik ben denk ik bang,volgens mij weten die vrienden niet eens dat ik weer met hem heb.en als ik vraag of die zin heeft om wat te doen zegt ie: ik ga ff kijke of ik kan,,

iik heb altijd geleerd dat het: geven en nemen is in een relatie,,
ik hou zielsveel van hem,maar ik kan dit ook nie aan,en ik weet ook die hoe ik erover moet praten want we hebben al zovaak gepraat en elke x zegt ie dat er niks veranderd is enzo..maar toch blijf ik met raar gevoel lopen en me vrienden vinden dat ik hem moet loslaten,,maar dat wil en kan ik niet daarvoor hou ik teveel van hem,,
pleasee help me!,,Groetjes N.
Antwoord:

Beste "N",

Je hebt voor je je vriend leerde kennen een nare ervaring opgedaan in je vorige relatie. Het is heel logisch dat jou dat niet in de koude kleren is gaan zitten en dat je door deze ervaring angstig bent geworden en moeite hebt met het vertrouwen van je huidige vriend. Ik krijg de indruk dat je de ervaringen uit je vorige relatie nog niet hebt verwerkt, het nog geen plekje hebt kunnen geven allemaal. En daardoor ben je bang dat je vriend hetzelfde is als je ex.

Het is wel heel belangrijk om je "claimgedrag" onder de loep te nemen en aan te pakken, omdat dit nogal verstikkend kan werken voor een partner, in dit geval voor jouw vriend. Hij verdient jouw vertrouwen! Het is naar hem toe ook niet eerlijk om hem te wantrouwen.

Misschien is het wel een goed idee voor jou om hulp te zoeken van bijvoorbeeld een psycholoog om te werken aan je onzekere gevoelens, je angsten, en vooral om je vorige relatie af te sluiten en iets te doen aan je wantrouwen naar je huidige vriend. Je relatie kan alleen werken als jij bereid bent naar jezelf te kijken en te werken aan je, waarschijnlijk onterechte, gevoelens van wantrouwen naar hem. Het is heel begrijpelijk dat je bang bent voor een herhaling, maar ik denk dat je zelf ook wel begrijpt dat die angst jullie relatie niet ten goede komt.

Zoek dus hulp, dat is echt geen schande, het is belangrijk om je eerdere ervaringen met je ex te verwerken en weer te leren hoe je andere mensen kunt vertrouwen, met name je vriend. Een relatie kan alleen werken als er wederzijds vertrouwen is, als je vast blijft zitten in het patroon van bang zijn dat hij een ander heeft dan is de relatie met je vriend op termijn gedoemd om te mislukken. Het is dus belangrijk om de vicieuze cirkel waarin je nu zit te doorbreken en ik denk dat dit alleen maar kan met goede hulp.

Je kunt via je huisarts een doorverwijzing vragen of je zou een afspraak kunnen maken met het algemeen maatschappelijk werk bij jou in de buurt. Hiervoor heb je geen verwijzing nodig en ook met een maatschappelijk werk(st)er kun je gesprekken hebben.

Ik wil je heel veel sterkte wensen en ik hoop dat je de stap durft te zetten om hulp te zoeken en aan jezelf te gaan werken. Het probleem ligt bij jou, niet bij je vriend. Gun jezelf een fijne relatie met hem. Eén nare ervaring met jouw ex mag niet je huidige geluk in de weg staan!

Vriendelijke groet,
Anja
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl

Subrubrieken binnen de rubriek Psychologie:
Kinderpsychologie


Gerelateerde vragen aan Waarom voel ik steeds onzeker en ben ik jaloers:

graag ontvang ik meer info over schaamlipverkleing
      [Gesteld in Plastische Chirurgie]
2007-03-15 22:11:00
Heb ik een vorm van bindingsangst?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-09 20:08:24
Hoe kan ik beter en sneller bij mijn gevoel komen?
      [Gesteld in Psychologie]
2009-02-26 21:52:13
onzekerheid
      [Gesteld in Bach Bloesem Remedies]
2010-02-09 21:12:37
Intens en bewijsdrang in relaties
      [Gesteld in Vorige Levens]
2012-04-08 13:37:43

Gemiddelde score Psychologie: 7.8 (83x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+