Opslaan in favorieten
Uitgebreid zoeken
Nederlandse versie: Gratis Adivseurs Usa version: Advisors 4 Free Version franšaise: Conseils Gratuits Versione italiana: consigligratuiti.it Belgische versie: gratisadviseurs.be Versiˇn espa˝ola : Consejeros Gratis Deutsche Version: Gratis Beraten
U bevindt zich hier:Home » Gezondheid » Aandoeningen & Ziekten » APS Therapie
Adverteren op deze site?

Direct vraag stellen?

Stel online je vraag in de rubriek APS Therapie en krijg online een antwoord van de specialist in APS Therapie

Zelf een vraag over APS Therapie? Klik hier.
Meer vragen over APS Therapie.
De huidige beheerder van de rubriek APS Therapie:
Naam: Maurice Uytdewilligen
Bedrijf: Aps therapy bv
Reactiesnelheid: 14 uur
Waardering: 8.5 (van max. 10)
Meer informatie over Maurice Uytdewilligen vind je op de profielpagina.

Beheerder worden?

RSS over APS TherapieVragen over APS Therapie via RSS. Klik hier.
RSS over APS Therapie op jouw website?Vragen over APS Therapie op jouw website? Klik hier.
Blijf op de hoogte via e-mail over APS TherapieVragen over APS Therapie via E-mail. Klik hier.

wat is min.vooropleiding voor aps therapeut

[Gesteld op: 31-03-2009]

Toelichting:
ik wil graag een opleiding volgen om een aps therapeut te worden, nu heb ik ergens gelezen dat het bedoeld is voor therapeuten die al werkzaam zijn. ik ben geen therapeut maar wil er wel alles voor doen om dat te worden.ik hoop dat u mijn vraag kunt beantwoorden. Alvast bedankt. G.Moerlie
Antwoord:

Beste meneer of mevrouw Moerlie,

Ik volg momenteel zelf de opleiding omdat ik graag wil dat mijn cliënten hun consulten (deels) vergoed kunnen krijgen door de zorgverzekeraars. Ik heb inmiddels in verschillende groepen meegedraaid en ik kan u verzekeren dat er minstens zoveel mensen zijn die nog niet met APS werken als therapeuten die dat wel doen.

U zou dus inderdaad gewoon de opleiding kunnen doen. De opleiding bestaat uit diverse onderdelen, waaronder psychologie en communicatietechnieken. Op het eerste gezicht zult u misschien denken “waar is dat voor nodig allemaal”, maar ik denk dat het zowel voor uw (toekomstige) cliënten als voor uzelf van belang is dat u enig inzicht heeft in bepaalde gedragsstructuren, denkpatronen en wat ik ook erg belangrijk vind: u kunt voor uw eigen ontwikkeling als mens, en als therapeut, hier bijzonder veel aan hebben.

Tijdens de cursusdagen wordt er sinds kort altijd even met het apparaat gewerkt, zodat ook diegenen die nog niet zo'n apparaat in hun bezit hebben, kunnen ervaren wat het is om zelf behandeld te worden, of om degene te zijn die de elektroden opplakt bij een ander.

Het is dus een afwisseling van theorie, maar ook praktijk, hoewel de nadruk ligt op de theoretische vakken. Ook wordt er gewerkt aan een toekomstige Medische Basiskennis module, zodat u ook op dat niveau (bij-)geschoold kunt worden.

Momenteel vinden er veel positieve ontwikkelingen plaats met APS, waaronder wetenschappelijk onderzoeken in diverse pijnpoli's in ons land. Men probeert er in de opleiding ook steeds voor te zorgen dat actuele zaken er in opgenomen worden.

Ook binnen de beroepsvereniging voor APS therapeuten, de BVAT, wordt veel aandacht besteed aan actuele ontwikkelingen binnen het APS gebeuren, aan je eigen ontwikkeling als therapeut, aan praktische zaken, aan ziektebeelden (door het uitnodigen van patiëntenverenigingen en ervaringsdeskundigen op diverse gebieden). Hoewel ze soms niet altijd even makkelijk te krijgen zijn, probeert de BVAT ook steeds vaker sprekers van artsenniveau voor haar bijscholingsdagen te krijgen. Een en ander ook om het niveau van de APS therapeut overeen te laten komen met de eisen die de zorgverzekeraars stellen, en die ook steeds hoger komen te liggen.

Het beste kunt u eens contact opnemen met APS Therapy in Heteren, die de opleiding verzorgt of nog eens meer lezen op deze pagina van hun site: http://www.apstherapy.com.

Als privé-toevoeging wil ik nog wel het belang onderstrepen dat je, om een (goede) therapeut te worden, niet alleen veel kennis van zaken zult moeten opdoen, maar ook op andere gebieden reeds bepaalde ervaring zult moeten hebben opgedaan. Heeft men dat (nog) niet, dan is het wel van belang om een redelijke empathie-vermogen te hebben, om je in te kunnen leven in de situatie van de cliënt tegenover je.

Ik wens u heel veel succes voor de toekomst....voor de APS toekomst hopelijk, want u heeft daarmee een belangrijke sleutel tot succes in handen: succes voor het bereiken van meer welzijn voor uw cliënten.

 
Reactie vraagsteller:
Hai Liesbeth, bedankt voor je supersnelle reactie. Leuk dat je er nu mee bezig bent. Heb je veel thuiswerk of leerwerk? ik heb namelijk 3 kinderen en ze zijn nog allemaal klein....wat moet ik denken...thuisstudie een paar uurtjes in de week of per dag? ik heb geen hbo vooropleiding....maar een leao opleiding....maar heb me in de loop der jaren wel op mbo niveau gewerkt.........en heb geen medische kennis zoals een arts of zo.....heb altijd gewerkt op kantoor....zou ik nogsteeds dat opleiding kunnen doen met mijn niveau?
 
Antwoord Beheerder:
Jazeker, ik denk wel dat je dat nog steeds kunt doen, ook met kleine kinderen. Veel leesstof, maar dat moet lukken met zo nu en dan wat investering. Ik heb zelf ook echt geen tijd over eigenlijk, veel van mijn collega's ook niet., Een aantal uren in de week moet je er wel voor uittrekken. Wees niet gerust, we hoeven in principe geen medische kennis op zo'n hoog niveau te hebben....we stellen geen diagnoses als therapeut ! Er zijn voldoende mede-leerlingen met alleen maar kantooropleidingen, of zelfs gewoon mensen die gewoon met de handen gewerkt hebben, zoals dat heet. Wat ikzelf heel belangrijk vind is je instelling !! Maar praat er eens over met Madeleine of Maurice Uytdewilligen; van APS, ze kunnen je het exacte niveau beter uitleggen dan ik Ún ze weten precies wie er aan deelneemt en wat het algemene opleidingsniveau van de individuele cursist is.
Heel veel succes, laat maar eens weten wat het geworden is uiteindelijk.
Beantwoord door:
Gratis Adviseurs
www.gratisadviseurs.nl


Gerelateerde vragen aan wat is min.vooropleiding voor aps therapeut:

Btw-verplichting voor zelfstandigen
      [Gesteld in Belastingen]
2007-03-11 12:00:02
informatieplicht therapeut borderliner ouder?
      [Gesteld in Borderline]
2009-05-25 10:46:34
voirge levens/verhaal
      [Gesteld in Vorige Levens]
2010-03-07 18:27:42
Verschil haptonomie, haptotherapie of haptonoom?
      [Gesteld in Haptonomie]
2012-01-11 16:23:52
Is volgende normaal wat een fysiotherapeut doet?
      [Gesteld in Psychologie]
2013-08-20 08:26:38

Gemiddelde score APS Therapie: 8.5 (11x gestemd)

Wat voor cijfer geeft u dit antwoord?

 
10

 
Versturen via e-mail aan vrienden?
 
Uw Naam:
Uw Email:
Naam bekende:
Email bekende:
+ meer vrienden invoeren
 
Message:
Check:
 Disclaimer | Sitemap | Archief | Links | 100 laatste vragen | Populair archief

Top 3 adviseurs

Uw banner hier?

Concept & Realisatie Webshop+